Reklama

Reklama

Jdi na to

  • Itálie Nati con la camicia (více)
všechny plakáty
Trailer 2

Terence HillBud Spencer se opět setkávají na Floridě, ale tentokrát se z nich stane dvojka neohrožených superšpiónů... Tulák Rosco (Terence Hill) se prohání po amerických dálnicích na kolečkových bruslích a míří, kam ho vítr zavane. Bezcílné svobody si užívá i Doug (Bud Spencer), kterého právě pustili z vězení, kde seděl kvůli menšímu nedorozumění s jedním jachtařem, co mu plašil ryby. Oba se náhodou setkají v zastrčeném motorestu uprostřed ničeho a od té chvíle to jde od deseti k pěti. Nejdřív se jim podaří omylem ukrást kamion, a aby si zachránili kůži, sednou na první let do Miami. Naneštěstí tím ale zaberou místa dvěma elitním špionům na tajné misi a do klína jim spadne kufřík s milionem dolarů. Aby dvojice z celé šlamastyky v pořádku vybruslila, rozhodnou se dál vydávat za agenty Steinberga a Masona a plány zákeřného gangstera K1 na ovládnutí světa překazit po svém – holýma rukama a s pořádnou dávkou štěstí... Ztřeštěnou italsko-americkou komedii s nerozlučnou hereckou dvojkou natočil Enzo Barboni, v titulcích uvedený pod pseudonymem E. B. Clucher. V zásadě jde o volné pokračování snímku Dva poldové (1977), namísto policistů proti své vůli se tu však Spencer a Hill úplnou náhodou stanou tajnými agenty a vyvléknout se z mise pro ně nebude vůbec snadné. (Česká televize)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (199)

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Solidní a hlavně dobře ujetá komedie s mou oblíbenou dvojicí. Tenhle film patří mezi moje nejoblíbenější. Jediné co mi na tom vždy trochu vadilo, byl ten závěr. Jinak si ovšem Barboni coby režisér nevedl vůbec špatně. Za to však může vděčit především dobře napsanému scénáři a výkonům Spencera a Hilla, kteří si natáčení doslova užívali. Na druhou stranu však musím zas podotknout, že ty pěstní souboje mě zas až tak nebrali (kromě té na začátku v bistru – ta byla super). Nicméně podobné oddechovky si vždycky rád pustím znovu. I díky nostalgii z dětství tomu dám čtyři hvězdy. ()

MarekT 

všechny recenze uživatele

Pro někoho možná nostalgická záležitost z mládí, jenže když od té nostalgie podobně jako u Dvou nosáčů odhlédnu, nic zajímavého na filmu nenacházím. Jeden z důkazů, že italský humor prostě nemusím, zvláště, když ho tvoří takové prvky jako rvačky a občasný příklon k záchodovým či sexuálním narážkám. A Terrence Hill je prostě příšerný. Paradoxní je, že k tomuto filmu vyrobila ČT kvalitní dabing, zatímco jiné filmy či seriály převodem do češtiny utrpěly. ()

Reklama

noriaki 

všechny recenze uživatele

Špionážní komedie plná omylů a záměn patří k těm nejlepším filmům sehrané dvojice. Chvílemi se vydávala za nápaditou variaci na bondovky, chvílemi vypadala jako něco, v čem by se mohl objevit Louis de Funes. Tahounem je tentokrát konverzační humor, kdežto akční scény mi přišly odbyté a tuctové. Zběsilé tempo a spousta nápadů ale udržují vysokou míru zábavnosti. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Kdysi dávno, když mi bylo asi 6 jsme koukal na dvojici Bud Spencer a Terence Hill skoro až s náboženskou vírou a touhou. Smál jsem se každé "facce", kterou dali a tak krásně pleskla. Smál jsem se každé hlášce Buda Spencera, který dokázal i s minimem pohybu a mimiky ve mě vyvolat smích. tyhle doby jsou dávno pryč, ale přesto dvojice veteránů má stále svoje kvality, které neudržují v každém filmu, ale ve "Jdi na to" stále ano. Jejich záměna s agenty v letadle je velmi dobře využita a film má tempo i humor. Přesto do plného hodnocení mi chybí ta mladá naivita a přehlížení faktu, že když se mlátí na obrazovce, málo kdy se navzájem dotknou :-) i když zazní ten "zvuk" úderu, který chvílemi zní jako smrtelný dotek ... a oni stejně vstanou a bojují dál. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Další z řady Spencer+Hill a další rána pod pás. Pro tyhle dva mám slabost a to jsem na nich vůbec nevyrůstal. Ale prostě miluju ten jejich styl humoru. I když se bčas opakujou tak je to rpostě sranda. A to nejdůležitější(facky) těch je tu požehnaně. Příběh jako vždy klišoidní ale je prostě kouzelný. Spence a Hill neustále hláškují a něco zkoumaj. Miluju tuhle dvojici. ()

Galerie (42)

Zajímavosti (12)

  • Scény na lodi, kde hlavní hrdinové bojují proti zločinci K1 (Buffy Dee), se natáčely na křižníku přímo během jedné plavby. Přítomni byli i civilní pasažéři. (GreatestFan)
  • Šílené zlaté vozidlo s kravskými rohy, puškami na kufru a houkačkami z kamionu, kterým ústřední dvojice jezdí, je Lincoln Continental Mark III 68A z roku 1958. (Stejšn)

Reklama

Reklama