Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bud Spencer a Terence Hill tentokrát v čtyřroli. Zahrají si dva snobské milionáře, které chtějí obrat gangsteři o veškeré jmění, tak rovněž dva ochránce, Kteří se nezaleknou jen tak nějaké pohrůžky a pro ránu nejdou nikdy daleko. Obě dvojice jsou si natolik podobné, že vyděrači až příliš pozdě poznají, s kým mají co do činění. V tu chvíli už počítají ztráty a je jim jasné, že majetek milionářů se na jejich konta stěhovat nebude. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (164)

allegria 

všechny recenze uživatele

Nikdy bych nevěřila, že se při tomto filmu tak pobavím - a po tolika letech. Nesnáším totiž rvačky, nemám ráda primitivní "legraci". Ale kupodivu je to svižný děj bez nudných míst, má spád, je plný překvapení... A smála jsem se a dobře bavila, protože je v tom takových vtipných, neotřelých situací k smíchu hodně. Prostě - klasika. Nakonec jsem, z úcty k této herecké dvojici, na poslední chvíli změnila hodnocení ze zamýšlených tří na čtyři hvězdy. ()

Stanmi 

všechny recenze uživatele

Saxofonista Greg Wonder (Bud Spencer) a kaskadér Eliot Vance (Terence Hill) jsou dokonalými dvojníky dvou nejbohatších mužů na světě bratranců Coimbrových, kteří si je najmou, aby je zastoupili na jeden týden... V tomto filmu si slavná dvojka zkusila dvojroli z čehož těží většina vtipů, protože zatímco Greg a Eliot jsou bodří, živelní a nejdou pro ránu daleko, tak naproti tomu bratranci Coimbrové jsou vzdělaní, slušní a pochopitelně se neumějí prát. Musím se přiznat, že téma dvojníků rozhodně nebyl špatný nápad, protože v rámci filmů Terrence a Buda je to zajímavá změna. Jinak je všechno při starém, máme tu exotické prostředí Rio de Janeira, takže nechybí fotbal, pláže a karneval, chytlavou ústřední melodii, vtipné hlášky, akorát rvaček trochu ubylo, ale ta závěrečná zase stojí za to. Tentokrát se však Bud a Terrence museli obejít bez svých klasických hereckých parťáků, čestnou vyjímkou však je Nello Pazzaffini. Pro slavnou dvojici to byl také poslední společný film, který natočili s režisérem Enzo Barbonim (ten však později oběma režíroval ještě jednu sólovku), který opět dokázal, že komedie zkrátka točit umí. Ačkoli tedy Dvojnici patří k posledním společným filmům Buda a Terrence stále si udržují svůj standard, takže to byla opět zábava, jak má být. ()

Reklama

eFOXsize 

všechny recenze uživatele

Jedna z nejpovedenějších komedií s touto dvojicí. Moje typické hodnocení pro Spencer/Hill snímky: ... Ale ať by byli zasazeni do jakéhokoliv prostředí, tu pohodu, ten nevtíravý humor si nesou s sebou. Svým vztahem vždycky pohladí na duši, dlouho mě to učilo o přátelství. Ostudně musím říct - lhostejno jaká zápletka. Úžasné to bylo téměř vždy. Terence Hill a Bud Spencer si prostě sedí, jakési herecké spřízněné duše. ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Řekl bych, že jde o jeden ze slabších kousků dvojice. Spencer a Hill jsou tentokrát v dvojroli - jednak snobských milionářů a jedna dvojice buránů, která jim dělá dvojníky, aby přišli na to, kdo jim usiluje o život. Bitky tu jsou všehovšudy dvě a jsou povedené, hlavně ta závěrečná. Zbytek je bohužel variace na téma burani si hrají na boháče a nebo zženštilí milionáři - a až na pár výjimek to není zas moc vtipný, spíše trapné. O něčem svědčí i to, že film jsem viděl několikrát, ale pamatoval jsem si z něj jedinou scénu (mluvící zadek). ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Jedna z nejlepších komedií dua Hill/Spencer. Jediné co mi prožitek z filmu kazilo, byl otřesný „přiteplený“ český dabing. Jinak to ovšem byla solidní brazilská jízda, kterou si dosyta užila nejen hlavní dvojka, ale i diváci. Velké množství dobrých hlášek a nezapomenutelných postav (vojáci, šoféři) – to byl velice dobrý základ k natočení dobré komedie. Všudypřítomný humor neztrácel ani na chvíli šťávu, pěkné prostředí, tanečnice i hudba – takže nemám důvod si na nic stěžovat. Jen ten dabing… ()

Galerie (26)

Zajímavosti (13)

  • Film se stal celosvětovým hitem - promítal se ve státech 3 kontinentů - Evropa (Španělsko, Západní Německo, Portugalsko, Dánsko, Norsko, Finsko, Nizozemí, Švédsko, Maďarsko, Řecko), v Jižní Americe (Kolumbie a Brazílie) a v Asii (Filipíny). (Varan)
  • Během rvačky s falešnými policisty měl Eliot (Terence Hill) ukrást klíče od policejního vozu (Chevrolet Opala z roku 1980). To je vyloučeno, protože na předním sedadle vůbec nebyl a zadní sedadlo je odděleno bezpečnostní mřížkou s malými oky. (ČSFD)
  • Auto, kterým duo v obou vtěleních jezdí a které se během filmu několikrát přemalovává, je Rolls-Royce Silver Cloud II. (Stejšn)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno