Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bud Spencer a Terence Hill tentokrát v čtyřroli. Zahrají si dva snobské milionáře, které chtějí obrat gangsteři o veškeré jmění, tak rovněž dva ochránce, Kteří se nezaleknou jen tak nějaké pohrůžky a pro ránu nejdou nikdy daleko. Obě dvojice jsou si natolik podobné, že vyděrači až příliš pozdě poznají, s kým mají co do činění. V tu chvíli už počítají ztráty a je jim jasné, že majetek milionářů se na jejich konta stěhovat nebude. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (164)

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Keď spolu hrajú Bud Spencer a Terence Hill, tak to je záruka dobrej srandy. Tu si zahrali dokonca dvojrolu. Ako nie moc dobre zaistení ľudia (po finančnej stránke) dostanú ponuku hrať dvojníkov dvoch multimiliardárov, ktorým niekto usiluje o život. Za to, keď zistia kto to je, dostanú osobitný príplatok. No nevezmite to. Tento film si veľmi pamätám z detstva, ako rád som ho pozerával v televízií cez prázdniny. Veselá komédia s nerozlučnú dvojicu. Dej je zábavný a ľahko predvídateľný. Nechýbajú tu vtipné dialógy a tradičné päste. ()

Chladek 

všechny recenze uživatele

Zrovna tento jejich film mě upoutal hereckými výkony, předvším u Buda Spencera. T. Hill je pro mě pořád Nikdo, malý unavený joe, kterému nejlépe sedí mít na sobě odrbané hadry a nechat se táhnout koňem po poušti. A i když mi stále, z jejich společných filmů sedí nejvíce kovbojky, tento film, je asi jako druhý (první je Když se rozlobíme, budeme zlí) jejich podařený. Bud Spencer zde stále hraje onoho znuděného hromotluka, co rozdává facky za krk, ale jako bohatého Antonia, ho vůbec poprvé můžeme vidět dělat něco, čemu odborníci říkají "hrát". Tady totiž skutečně zcela vybočuje ze své typičnosti a dělá jemné, uplašené pohyby, pomalinku a strachy se třesoucí utíká pryč z bitky (!), a různé další věci. Právě za toto, tedy za jeho atypičnost, si tohoto filmu moc cením. - PROSÍM POSAĎTE SE - - JO, KDE JE TEN MILIÓN?- ()

Reklama

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Jeden z mých nejoblíbenějších filmů s Budem Spencerem a Terencem Hillem. Možná proto, že jich v něm je dvakrát více než obvykle. Dvojníci jsou plní neodolatelného a často velice dobře vypointovaného humoru, pánové si dvojroli očividně vychutnali (obzvlášť Bud Spencer v závěrečné rvačce, když se coby milionář bojí rozdávat své typické údery). A ta návyková ústřední melodie, které se nemůžu zbavit... Super. "Odvezte nás na letiště, pak se vraťte sem a odvezte nás domů." ()

noriaki 

všechny recenze uživatele

Bud Spencer a Terence Hill vyzkoušeli spoustu žánrů a došlo i na netradiční detektivku. Líbila se mi rafinovanější zápletka, líbila se mi nenucenost obou hrdinů a především jsem ocenil skvěle s gustem zahranou dvojroli. Zvlášť Bud Spencer ukázal, že šíře jeho talentu je větší, než obvykle předvádí. Komická složka tentokrát tolik nefunguje, zato akční je velice slušná. Bonusem je napětí, které se jejich filmům většinou vyhýbá. ()

pytlik... 

všechny recenze uživatele

Přelomový film, nejen zvuk stereo, ale i obraz. Člověk by čekal, že se zdvojením hlavních hrdinů bude i dvojnásob legrace, což se jaksi nepotvrdilo. Asi by to chtělo natočit komedii Trojníci nebo radši Čtyřníci. Nejcennějším příspěvkem filmu tak zůstává poznání, jak je hudba přínosná. Páč se to nezdá, ale výrazně zesiluje člověku tělo, takový Spencer nedělal celý dny nic jinýho, než hrál na saxofon, takže z čeho jinýho by jeho svaly nabyly ocelový tvrdosti,než z mačkání těch klapek? A propo Spencer, mě vždycky fascinovalo, jak ho ve filmech označovali za děsného obra a siláka, a přitom byl možná menší než Hill, a kromě bříška na něm nic moc velkého nebylo, ruce a nohy normál. Asi v tom hrála roli psychologie, lidi s vousem vypadaj divoce a nebezpečně. Teda až na některý výjimky, třeba hipsteři, ty jsou teda taky nebezpeční, ale jen když je člověk potká na nějaký špinavý ulici, páč mít na sobě nalepený špačky od cigaret od válení se na zemi smíchy fakt není nic příjemnýho. ()

Galerie (26)

Zajímavosti (13)

  • Celosvětová premiéra proběhla 19. října 1984 v Západním Německu. (Varan)
  • Ve scéně, kdy hlavní hrdinové navštíví fotbalové utkání, sedí mezi fanoušky klubu Vasco da Gama. (činta)
  • Palácem bratrů Coimbrasových (Terence Hill, Bud Spencer), před nímž čeká shromážděné služebnictvo, je ve skutečnosti maurský hrad Fiocruz na adrese Avenida Brasil 4365 Manguinhos v Rio de Janeiru. (999.9)

Reklama

Reklama