Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Bud Spencer a Terence Hill tentokrát v čtyřroli. Zahrají si dva snobské milionáře, které chtějí obrat gangsteři o veškeré jmění, tak rovněž dva ochránce, Kteří se nezaleknou jen tak nějaké pohrůžky a pro ránu nejdou nikdy daleko. Obě dvojice jsou si natolik podobné, že vyděrači až příliš pozdě poznají, s kým mají co do činění. V tu chvíli už počítají ztráty a je jim jasné, že majetek milionářů se na jejich konta stěhovat nebude. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (164)

zurivymlok 

všechny recenze uživatele

Stejní herci, stejný režisér, stejné charaktery, stejný mustr, stejné rvačky, stejné vtipy. Z dnešní perspektivy nechápu, jak to mohlo být tak úspěšné prakticky dvě dekády. Tento film navíc patří k tomu slabšímu, co ti dva spáchali. Asi už je to dáno tvůrčím vyhořením a přece jen i věkem, protože "mladíčkovi" Hillovi zde už táhne na padesát (pravdou je, že je to patrné jen při detailních záběrech) a Budovi na šedesát, což spolu s morbidní obezitou vede k tomu, že už se sotva hýbe. Osobně mě vadil i hlas Terence Hilla v českém dabingu. ()

noriaki 

všechny recenze uživatele

Bud Spencer a Terence Hill vyzkoušeli spoustu žánrů a došlo i na netradiční detektivku. Líbila se mi rafinovanější zápletka, líbila se mi nenucenost obou hrdinů a především jsem ocenil skvěle s gustem zahranou dvojroli. Zvlášť Bud Spencer ukázal, že šíře jeho talentu je větší, než obvykle předvádí. Komická složka tentokrát tolik nefunguje, zato akční je velice slušná. Bonusem je napětí, které se jejich filmům většinou vyhýbá. ()

Reklama

Schlierkamp 

všechny recenze uživatele

Italská komedie s oblíbenou dvojicí B. Spencer a T. Hill. V tomto příběhu jsou dva obyčejní chlapíci saxofonista Wonder a kaskadér Vance vybráni jako dokonalí dvojníci dvou zženštilých magnátů Antonia a Sebastiana Coimbrasových. Upjatým boháčům usiluje o život místní mafie a později dokonce jakási skupina válečných veteránů s vrtulníkem zvaná Psi války, a proto si z obavy o své životy najmou nebojácné dobrodruhy, aby je týden zastupovali a zlikvidovali tuto hrozbu. Pochopitelně proměna dvou neotesaných mužů od rány v milionáře v provedení světoznámého italského dua s sebou nese mnoho zábavných okamžiků, stejně tak jako jejich klasické nenapodobitelné akční scény, v nichž padají takové děsivé facky, že nešťastné oběti po nich dělají přemety. Je samozřejmé, že v komedii E. Barboniho se vyskytuje mnoho komických figurek, mám na mysli zejména dvojici zakrslých a zmatených osobních šoférů, potlučeného nájemného vraha či nepoctivého psychoterapeuta. Myslím, že Dvojníci nikterak nevybočují z podobných Spencerovsko-Hillovských filmů, mám však dojem, že díky zápletce s dvojníky je scénář poněkud složitější a zábavnější než bývá zvykem. ()

Chladek 

všechny recenze uživatele

Zrovna tento jejich film mě upoutal hereckými výkony, předvším u Buda Spencera. T. Hill je pro mě pořád Nikdo, malý unavený joe, kterému nejlépe sedí mít na sobě odrbané hadry a nechat se táhnout koňem po poušti. A i když mi stále, z jejich společných filmů sedí nejvíce kovbojky, tento film, je asi jako druhý (první je Když se rozlobíme, budeme zlí) jejich podařený. Bud Spencer zde stále hraje onoho znuděného hromotluka, co rozdává facky za krk, ale jako bohatého Antonia, ho vůbec poprvé můžeme vidět dělat něco, čemu odborníci říkají "hrát". Tady totiž skutečně zcela vybočuje ze své typičnosti a dělá jemné, uplašené pohyby, pomalinku a strachy se třesoucí utíká pryč z bitky (!), a různé další věci. Právě za toto, tedy za jeho atypičnost, si tohoto filmu moc cením. - PROSÍM POSAĎTE SE - - JO, KDE JE TEN MILIÓN?- ()

SNCIS 

všechny recenze uživatele

"Hej!" - "Hej co?" - "Dveře!" - "Dveře jsou na otevírání, to si nevěděl?" Spencer a Hill ve dvojroli. Jestli chceš spáchat sebevraždu, buď tady, až se vrátim. Vtipné to je, nicméně mne tento jejich snímek - moc neoslnil. Dabing je děs,běs, příběh ok a hudba průměr. Místy se tlemým a místy mi to přijde bez šťávy. Takže průměrná komedie - 60%. ()

Galerie (26)

Zajímavosti (13)

  • Palácem bratrů Coimbrasových (Terence Hill, Bud Spencer), před nímž čeká shromážděné služebnictvo, je ve skutečnosti maurský hrad Fiocruz na adrese Avenida Brasil 4365 Manguinhos v Rio de Janeiru. (999.9)
  • Film se stal celosvětovým hitem - promítal se ve státech 3 kontinentů - Evropa (Španělsko, Západní Německo, Portugalsko, Dánsko, Norsko, Finsko, Nizozemí, Švédsko, Maďarsko, Řecko), v Jižní Americe (Kolumbie a Brazílie) a v Asii (Filipíny). (Varan)
  • Celosvětová premiéra proběhla 19. října 1984 v Západním Německu. (Varan)

Reklama

Reklama