Reklama

Reklama

Superpolda

  • Česko Superčmuchal (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Terence Hill tentokrát v roli ochránce zákona, omylem obdařeného nadpřirozenými schopnostmi... Příběh mladého amerického policisty Dava, u něhož se po náhodném radioaktivním ozáření začnou objevovat nadpřirozené schopnosti – vidí za roh, je schopen zabránit dopravním nehodám, pohybovat biliárovými koulemi, posunovat nákladními auty a skákat z horních oken mrakodrapů bez jediného zranění. Tyto netradiční vlohy ho však dostávají spíše do problémů: nikdo jej nechápe a jeho vnuknutím nevěří. Síla jej navíc opouští vždy, když vidí červenou barvu. V takových chvílích se David dostává do vskutku nezáviděníhodných situací, které obvykle přivádějí k nepříčetnosti jeho nadřízeného Willyho Dunlopa... Terence Hill se v bláznivé komedii Sergia Corbucciho představil bez své druhé polovičky, bručouna Buda Spencera. Společně si dvojici policistů zahráli v podobně laděných snímcích Dva výtečníci (1977) či Superpolicajti z Miami (1985). V Superpoldovi byl Hillovým parťákem Ernest Borgnine, známý například z westernu Divoká banda. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (153)

eFOXsize 

všechny recenze uživatele

Poměrně dobře spojené "komiksové hrdinství" a Terenc Hill. Přišlo mi to svěží, zábavné. Nepřišlo i to kýčovité ani směšné. Terence to umí podat takovým.. naivním stylem. Vtipným, nevtíravým, důvěřivým. To bude tou jeho andělskou tváří. :-) Dle mého rozhodně typický humor Terence Hilla v originální zápletce. Proč ne. ()

Comida 

všechny recenze uživatele

Hodně příjemná a šílená komedie s úžasným Terencem Hillem v hlavní roli. Občas celkem vtipné, ale ne nijak extrémně. Většinou jsem se jen pousmál. Občas bohužel trochu až moc stupidní, hlavně ke konci kdy se na scéně objeví žvýkačka. Film i do té doby působil trochu hloupě, ale tohle bylo už moc. Jasně je to originální a Sergio Corbucci tím dokázal že má skvělou představivost, ale díky hrozným efektům ta scéna vypadala strašně. Takže posledních pár minut mne už jen přesvědčilo o třech hvězdách. 6/10. ()

Reklama

otík 

všechny recenze uživatele

Terence Hill si bez pomoci Buda Spencera zahrál neohroženého policistu, který čirou náhodou prožil jakýsi jaderný test a se super schopnostmi teď brání své město od zločinu. A jeho starší kolega a velící je z toho na prášky. Tradiční hillovská komedie s příjemnou hudbou a písničkou, pár bitkami, trochu humorem, ale hlavně velkou pohodou. ()

Riker 

všechny recenze uživatele

Tak jako Bud Spencer v některých sólo projektech umí bavit bez svého parťáka, tak v tomto snímku to umí Terence Hill ještě o něco lépe. Na to o jaký se jedná film je zde nadprůměrně dobrý příběh a velmi dobré triky. Vedle Hilla září nedoceněný Ernest Borgnine jako pološílený (z Hilla, jak jinak :-)) policejní oficír. Celkově slušná zábava ke které stojí za to se čas od času vrátit. ()

Fallen_One 

všechny recenze uživatele

Terence Hill jako policista s nadpřirozenými schopnostmi u mě silně zabodoval už v dětství, kdy jsem film viděl prvně a musím říct, že ani po letech mě neomrzel. Škoda jen že ta žvýkačková bublina na konci nevypadá jako žvýkačková bublina :-D Spolu s Podivným dědictvím výborným filmem, kde Terence válí i bez Buda. Co ještě musím vyzdvihnout je hudba. Úvodní song od The oceans nemá chybu a Rocket Theme je neuvěřitelně návyková ;-) ()

Galerie (23)

Zajímavosti (16)

  • Film se natáčel v Miami na Floridě. (henrycruel)
  • Když jsou Dave Speed (Terence Hill) s Evelyn (Julie Gordon) na stadionu, který je plný lidí, nechá je všechny zmizet, přestože je všude červené zábradlí a on při pohledu na červenou barvu ztrácí své výjimečné schopnosti. (skinny)
  • Malý hydroplán, kterým na konci filmu prchá Torpedova banda, je typ UC-1 Twin Bee. (Foxhound#1)

Reklama

Reklama