Reklama

Reklama

Superpolda

  • Česko Superčmuchal (více)
Trailer

Obsahy(1)

Terence Hill tentokrát v roli ochránce zákona, omylem obdařeného nadpřirozenými schopnostmi... Příběh mladého amerického policisty Dava, u něhož se po náhodném radioaktivním ozáření začnou objevovat nadpřirozené schopnosti – vidí za roh, je schopen zabránit dopravním nehodám, pohybovat biliárovými koulemi, posunovat nákladními auty a skákat z horních oken mrakodrapů bez jediného zranění. Tyto netradiční vlohy ho však dostávají spíše do problémů: nikdo jej nechápe a jeho vnuknutím nevěří. Síla jej navíc opouští vždy, když vidí červenou barvu. V takových chvílích se David dostává do vskutku nezáviděníhodných situací, které obvykle přivádějí k nepříčetnosti jeho nadřízeného Willyho Dunlopa... Terence Hill se v bláznivé komedii Sergia Corbucciho představil bez své druhé polovičky, bručouna Buda Spencera. Společně si dvojici policistů zahráli v podobně laděných snímcích Dva výtečníci (1977) či Superpolicajti z Miami (1985). V Superpoldovi byl Hillovým parťákem Ernest Borgnine, známý například z westernu Divoká banda. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (153)

Ex_Machina 

všechny recenze uživatele

Tiež by som chcel mať superschopnosti ako Terence. Konal by som iba dobro ako on, potieral zločin a trošku to využil na očarenie ženy mojich snov. Ale pred tým by som ako on samozrejme vyriešil nejeden zapeklitý policajný prípad a možno aj trochu zachránil svet. Inak Terence je presne ten typ muža, čo zakaždým nepotrebuje mať vo filme po svojom boku Buda Spencera a na svoj komediálny potenciál mu stačí charizma a pár výrazov. ()

Stanmi 

všechny recenze uživatele

Policista David Speed (Terence Hill) získá po radioaktivním ozáření superhrdinské schopnosti. Má to však jeden háček, jeho schopnosti ruší červená barva... Inu některé sólovky Terence Hilla (ale také Buda Spencera) byly poněkud slabší, ale to rozhodně neplatí o Superpoldovi, který se jednoznačně povedl. Příběh je zábavný a v rámci Terrencovy filmografie také originální, samotný Terrence je sympaťák jako vždy, navíc mu tato role opravdu sedla a především má skvělého parťáka seržanta Dunlopa, kterého si zahrál samotný Ernest Borgnine. Pochopitelně nechybí v zásadě všechny klasické prvky, jakožto atraktivní prostředí města Miami, Sal Borgese jako záporák a samozřejmě chytlavá ústřední skladba, to vše v režii zkušeného Sergia Corbucciho. Superpolda tak bezpochyby patří mezi nejlepší Terenceovy sólové filmy. ()

Reklama

Raztubyl 

všechny recenze uživatele

Žádný jiný film jsem za život neviděl tolikrát jako tenhle, snad jen Dobrodružství Rabína Jákoba by se mu mohlo přiblížit a to jen díky tomu že jsem ho měl nahrané na stejné VHSce hned za Superpoldou. Už si ani nepamatuju čím mě tenkrát tak zaujal ale možná je to díky tomu že ve filmu téměř nejsou hluchá místa, od úvodní scény v indiánské vesnici až po závěrečný let na bublině se pořád něco děje. Ani moc nevadí absence Buda Spencera protože Ernest Borgnine je taky mimořádný sympaťák a nechybí ani tradiční Hillův záporak Sal Borgese. Dost se mi líbi i ten 70's soundtrack, úvodní písničku jsem po dlouhé době odněkud stáhnul a poslouchal ji hodně dlouho. Hodně filmu pomohl taky skvělý český dabing se kterým mi to doma nahráli někdy v devadesátých letech z Primy, naopak na dvd od vapetu je bohužel ten nejhorší dabing co jsem kdy v nějakém filmu slyšel. ()

Stinger78 

všechny recenze uživatele

Po asi milionu let jsme pustili tuhle Hillovskou klasiku. A ani po té dlouhé době, po které jsem to viděl, tomu nemůžu vytknout ani ň. Teda můžu, i když Hillovi vadila červená, tak když letěl na letadle, tak mu červené pruhy nevadily :-D Ale nebudu hnidopich. Dále zaujme zcela jednoduchý soundtrack k filmu - jedna písnička hraje od začátku do konce. ()

Traktorista

všechny recenze uživatele

Úžasná podívaná a na svou dobu parádní pecka. K tomu hafo naprostých super nápadů, vynikající dabing a ve výsledku je tu maximální filmová lahůdka, která opravdu dokáže pobavit. Dlouhodobá zábava v mých mladých, dětských letech a když jsem to nedávno viděl znova, musel jsem se skoro celej film smát, jak výborně je to celý natočený. K tomu ten super konec, to jsem se smál ještě při titulcích - prostě bombička. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (16)

  • Když se seržant (Ernest Borgnine) objeví v Davidově bytě, Dave (Terence Hill) levituje u stropu a čte si komiks se Supermanem. To by mělo být nemožné, jelikož při pohledu na červenou ztrácí své schopnosti, takže by nesměl vidět Supermanův červený plášť a dokonce ani jeho červené logo na obálce. (henrycruel)
  • Film byl během osmdesátých let pravidelně zařazován do programu kabelové televize HBO. (henrycruel)

Reklama

Reklama