Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bud Spencer a Terence Hill v boji s nebezpečnými pistolníky a falešnými hráči... O velkých penězích a účinných intrikách, o dvou přátelích, kteří lehkovážně pozbyli a s velkou námahou nabyli zpět své bohatství, o mužích, kteří dokáží nebezpečně dobře zacházet s pistolí, a o jiných, kteří se vyznají ve falešných hrách. O tom všem a ještě o mnohém jiném vypráví s nadsázkou a trochou ironie film z Divokého západu, který v roce 1968 natočil režisér Giuseppe Colizzi. Role nerozlučných kamarádů, jež se snaží dostat ke svým penězům, Colizzi svěřil populární herecké dvojici Bud Spencer a Terence Hill. Jejich společníkem se v roli mazaného Cacopoulose stal Eli Wallach, představitel obávaného Calvery ze slavného filmu Sedm statečných. Dobrodružná cesta za zlodějem je provázená pro tento žánr typickými potyčkami a rvačkami, které vrcholí velkolepou bitkou v kasinu. Film patří do série populárních italských westernových komedií, nazývaných též spaghetti-westerny. (Česká televize)

(více)

Recenze (111)

BMAJTZ 

všechny recenze uživatele

Paradni a asi nejlepsi western dvojice Hill Spencer ktere neskutecne doplnuje sympatak Wallach a ke konci jeste Peters. Jo jo kdyby tyhle S & H westerny vsechny vypadaly jako tenhle bylo by to opravdu fajn, ja to porad tvrdim, ze by tehle dvojici lehka vaznost a mirna nadsazka slusela vice nez ciste komedialni duch. Nemuzu nez doporucit a za to, ze jde o opravdu nejlepsi western pro me docela oblibenych hercu (zvlaste pak westernove eso Eli Wallach) tak davam nejvyssi hodnoceni. Mimochodem koukal jsem to v ceskem zneni, ale original by byl asi lepsi. ()

AxelWers 

všechny recenze uživatele

Voľné pokračovanie filmu "Boh odpúšťa... ja nie!" sa nesie v podobnom duchu, teda dej má viac bližšie ku klasickému westernu ako ku komédii. Napriek tomu, že v tomto filme Spencer a Hill sa viac blížia k filmom, v akých ich väčšinou poznáme, ich typických a zábavných bitiek si užijeme len veľmi málo. ()

Reklama

RHK 

všechny recenze uživatele

Slabší komediální spaghetti western díky nenápadité Colizziho režii, která se snaží napodobit Leoneho filmy, ale nemá na ně ani náhodou. Je zde spousta hluchých míst díky nedostatečnému sestříhání - proč má proboha tenhle film s jednoduchým odpočinkovým scénářem 132 minut? Do průměru ho vytahují Terence Hill, Bud Spencer a především Eli Wallach. Ten se chce po úniku z vězení pomstít třem bývalým společníkům, kvůli jejichž zradě bručel 15 let v base. Cestou za pomstou však obere dva kamarády a ti se ženou za ním. Pěkná je ale muzika - Carlo Rustichelli. Trailer: http://www.imdb.com/title/tt0064860/combined ()

O´Neill 

všechny recenze uživatele

Trumfove eso...jejich druhý společný film, a zároveň pokračování prvního dílu - Bůh odpouští, ja ne!, nutno dodat, že i když jsem dal všem jejim filmům pět hvězd, čili i Bůh odpouští, já ne! tak tohle pokračování je lepší než první díl. Rvačky už se trochu rozjíždí, ne sice jako v Dva poldove apd. ale začátky, že ano. Vtip konečně taky, a příběh je opět perfektní. ()

JoSte 

všechny recenze uživatele

Druhý díl úvodní trilogie legendárního dua Spencer & Hill. Příběh i chemie postav fungují už o poznání lépe. Eli Wallach a natáčení v angličtině byly zřejmě sázkou na jistotu. Dokonce se  ve rvačce mihne i budoucí neodmyslitelný souputník Riccardo Pizzuti, jehož signature movem se v pozdějších společných filmech stane plivání zubů. ()

Galerie (39)

Zajímavosti (2)

  • Československá kinopremiéra proběhla s velkým zpožděním až koncem roku 1983 a televizní teprve v létě 1986. (charles3)
  • Natáčení probíhalo ve Španělsku. (Terva)

Reklama

Reklama