Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bud Spencer a Terence Hill v boji s nebezpečnými pistolníky a falešnými hráči... O velkých penězích a účinných intrikách, o dvou přátelích, kteří lehkovážně pozbyli a s velkou námahou nabyli zpět své bohatství, o mužích, kteří dokáží nebezpečně dobře zacházet s pistolí, a o jiných, kteří se vyznají ve falešných hrách. O tom všem a ještě o mnohém jiném vypráví s nadsázkou a trochou ironie film z Divokého západu, který v roce 1968 natočil režisér Giuseppe Colizzi. Role nerozlučných kamarádů, jež se snaží dostat ke svým penězům, Colizzi svěřil populární herecké dvojici Bud Spencer a Terence Hill. Jejich společníkem se v roli mazaného Cacopoulose stal Eli Wallach, představitel obávaného Calvery ze slavného filmu Sedm statečných. Dobrodružná cesta za zlodějem je provázená pro tento žánr typickými potyčkami a rvačkami, které vrcholí velkolepou bitkou v kasinu. Film patří do série populárních italských westernových komedií, nazývaných též spaghetti-westerny. (Česká televize)

(více)

Recenze (111)

sud 

všechny recenze uživatele

V některých scénách již značně odlehčenější, než Bůh odpouští, já ne!, přesto stále čistokrevný spaghetti western, kde hrají prim přestřelky před pěstními souboji. Terence Hill je stále víc za drsňáka, než Bud Spencer jako jeho trošku jednodušší parťák - silák a Eli Wallach si svou polozápornou polokomediální roli očividně užívá. 85%. ()

Radiq 

všechny recenze uživatele

Hodně povedenej western, kde zápletka nikdy není vyloženě předvídatelná a charaktery se tam pěkně charakterizujou. Eli Wallach zúročil zkušenosti z ošklivýho a i když ho hrál dost podobně, neomrzelo to. Terence Hill jako správnej drsnej kobvoj a né jak ho známe z Leoneho filmů (jako střeštěnýho vyzubenýho modrookýho šaška ala pozitivní postava) - dokonce i to pončo, klobouk a cigáro připomínající Eastwoodovy trvďáky se k němu hodilo. A klasickej drsnej Bud Spencer, kterej sice furt mlátí rukama kolem, ale sem tam taky sáhne po zbrani. Všichni maj sem tam dobrý hlášky. Pro mě asi nejlepší film, kde ti dva spolu hráli, protože to nebylo dělaný uplně jako komedie. Prostě mi to hodně připomnělo Leoneho nejlepší kousky, dokonce i ta hudba mi místama připomínala jejich atmosféru Jestli takhle má vypadat správnej spaghetti western, tak musim jenom kejvat hlavou... PS: akorát krev byste tam hledali marně... :-( ()

Reklama

jilda 

všechny recenze uživatele

Zdatná konkurence Leoneho westernům, výborná dvojka Spencer a Hill s Eli Walachem, Hill uměl zahrát i tvrdé chlápky, modré oči z osmahlé tváře přímo září.Škoda, že nikde nemohu sehnat titulní píseň , jen dokresluje výbornou atmosféru.Hrozně se mi také líbí dabing, Rudolf Hrušínský jako Spencer byla trefa do černého ()

RHK 

všechny recenze uživatele

Slabší komediální spaghetti western díky nenápadité Colizziho režii, která se snaží napodobit Leoneho filmy, ale nemá na ně ani náhodou. Je zde spousta hluchých míst díky nedostatečnému sestříhání - proč má proboha tenhle film s jednoduchým odpočinkovým scénářem 132 minut? Do průměru ho vytahují Terence Hill, Bud Spencer a především Eli Wallach. Ten se chce po úniku z vězení pomstít třem bývalým společníkům, kvůli jejichž zradě bručel 15 let v base. Cestou za pomstou však obere dva kamarády a ti se ženou za ním. Pěkná je ale muzika - Carlo Rustichelli. Trailer: http://www.imdb.com/title/tt0064860/combined ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Giuzeppe Collizi nenatočil se Spencerem a Hillem mnoho filmů, ale ty z konce šedesátých let (spaghetti-westerny), přesněji řečeno tento a hlavně tenhle se podle mě řadí ke špičkám žánru. Původně jsem si myslel, že jde o nějakou zpřízněnost s pravýma a levýma rukama rukama ďábla, ale byl jsem "příjemně zklamán." Netypické, drsnější a vtipné. Buda Spencera v některých starších filmech dabuje Rudolf Hrušínský II. (dále např. Charleston, Miliónový brouk) a není to vůbec špatné! Celé! Tedy všechno!!! ()

Galerie (39)

Zajímavosti (2)

  • Československá kinopremiéra proběhla s velkým zpožděním až koncem roku 1983 a televizní teprve v létě 1986. (charles3)
  • Natáčení probíhalo ve Španělsku. (Terva)

Reklama

Reklama