Reklama

Reklama

Jednoho dne jeho manažer (Christopher Plummer) odkryje 40 let starý nedoručený dopis, který Dannymu napsal John Lennon. Píše v něm: ,,Zůstaň věrný sám sobě. Zůstaň věrný své hudbě." Chce mu tak podat pomocnou ruku v zorientování se v širých vodách slávy a úspěchu, v tom, co sám prožil. Na základě dopisu se Danny rozhodne zabrzdit a chytá druhou mízu. Dá se na cestu k znovuobjevení své rodiny a hledání pravé lásky. Film byl inspirován skutečnou událostí, John Lennon takový dopis opravdu napsal. (Indigo Film)

(více)

Videa (19)

Trailer 1

Recenze (171)

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

Druhá míza je hodně slušným režijním počinem ptačího muže (režiséra Fogelmana). V lehce netradiční poloze zde exceluje Al Pacino a nejsilnější moment přijde hned asi po deseti minutách. Bohužel. Čekal jsem film více hudebně založený a těžící hlavně z toho silného momentu (o kterém se sice všude píše, ale já ho prozrazovat nechci). Ale i nově navazující vztahy pookřálého a chlastem a drogy nezakaleného hudebníka mají aspoň v první polovině a v závěru své kouzlo. ()

TomPrusik1 

všechny recenze uživatele

Al Pacino v roli staré rokové hvězdy, která je otrávena svým zhýralým životem a zkusí najít ve svém životě nový smysl. Motivuje ho k tomu hlavně dopis od Johna Lennon, který mu nebyl doručen 40 let. Kdyby se o tomto dopisu dozvěděl dříve, možná by se jeho život ubíral jiným směrem. A tak se rozhodne zanechat život rockera, plný kokainových a alkoholových večírků a vydá se za svým synem, kterého nikdy pořádně neviděl. Nevím do jaké míry má být film komedií, jak je zde uvedeno, ale u filmu jsem se nikterak zvlášť nebavil. Nevím jestli se měl smát tomu jak Al Pacino šňupe kokain, padá opilý z postele nebo se snaží balit majitelku hotelu Hilton svým šarmem? Jestli chtěli tvůrci filmu natočit hlavně komedii o vycházející rockové hvězdě, moc se jim to nepovedlo. Tím ale nechci film posílat do věčných lovišť, neboť jako drama funguje celkem dobře, protože k postavě muzikanta Dannyho Collinse jsem si vybudoval nějaký vztah a celkem jsem mu rozuměl, proč se čas od času opíjel na baru nebo utrácel velké množství peněz pro svoji novou rodinu. Al Pacino je bez debat asi to hlavní co film táhne dopředu a pro tuto postavu sedí jako poklice na hrnec. Příběh filmu ale není nikterak přelomový a je to něco co vás nenadchne, ale ani neurazí. Takže jestli máte rádi Al Pacina, příběhy ze života dekadentních umělců, asi je film pro vás dobrou volbou. Pokud od toho čekáte něco více, nebo jdete do filmu s očekáváním (jako já), že to to bude komedie, nenaplní se vaše očekávání. Zklamaní ale určitě nebudete. 6/10 ()

Reklama

kareen 

všechny recenze uživatele

Obsahuje spoiler: Začínám mít silné podezření, že snad mají hollywoodská studia nějakou skrytou dohodu s onkologickými centry v rámci prevence a proto tu rakovinu cpou do každého druhého filmu. Docela jsem si užívala Al Pacina a stejně tak skvělé Annette Bening, ale jak se začalo v druhé půlce hrát na tu sentimentální strunu a přibývalo stále více klišé, tak jsem věděla, že to půjde celé do kopru. Bohužel. ()

Michelle75 

všechny recenze uživatele

Myslím, že milovníci Al Pacina si jeho hraní zase pořádně užijí. Pohyby na pódiu, mimika při skládání písní v hotelu, jiskření při rozhovorech s Annette Bening. Jestli je tohle cesta, jak udělat v životě ještě něco, co dává smysl,tak to beru. Není v tom žádná křeč, naopak a jestli se to bude zdát někomu plné klišé, tak podle mého je to i tak natočeno s citem a některé scény prostě stojí za to. Pro mě pohodový a moc hezký film. ()

PP66 

všechny recenze uživatele

"Kráčím na slepo a hledám jasný cíl... Nedívej se zpět, nedívej se zpět, nedívej se dolů..." >Životňáky< mám rád a tenhle se opravdu povedl. Můj milovanej Al chytil druhej dech, nechyběl humor, nechyběly slzy, nechyběla moudrost, nechyběla ta dobrá umanutost, nechyběla pointa... Je čas dělat dobré věci... ()

Galerie (20)

Zajímavosti (10)

  • Film je inspirován příběhem britského folkového zpěváka jménem Steva Tilstona. Ten našel dopis, který mu před 34 lety napsal John Lennon. (Pegaz83)
  • Skutočný list Stevovi Tilstonovi bol podpísaný „John + Yoko“, zatiaľ čo list vo filme ukazuje podpis len „John“. (Arsenal83)
  • Film měl být původně natočen pod společností Warner Bros. s tím, že by hlavní roli ztvárnil Steve Carell. (Dio_Padre)

Reklama

Reklama