Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Banánový Joe přijíždí s bárkou plnou ovoce. Má sice trsy prvotřídních banánů, ale není mu to nic platné. Potřebuje nutně získat licenci, kterou požaduje mafie, ale ta se pro Joea stává nedostupnou. Silák zvyklý žít v přírodě se dočká ve městě pouze problémů. Útoky soupeřů řeší tak, jak jsme na to ve filmech s Budem Spencerem zvyklí - úderem obří pěsti. Pomůže mu jeho síla i k banánové licenci, nebo Joe vyřeší potíže jiným způsobem? (Warner Home Video CZ)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (131)

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Banánový Joe je jeden z mála filmů, který funguje i když v něm figuruje Bud Spencer zcela sám. Je sice patrné, že mu parťák chybí a těch rvaček taky ve snímku není moc a nejsou tak úderné, přesto je film docela oddychový a příjemně utíká. Joe v něm naráží na klasický úřední šiml a musí projít mnohými peripetiemi, aby získal licenci. Však taky Steno spolupracoval s tímto obřím hercem často a často právě jen s ním samotným. Ještě mě zaujalo, jak v závěru Joe odpoví mafiánskému bosu: "A já jsem Bardotka." Což je zajímavé, když do té doby nevěděl ani co je televize. Další zajímavostí je, že se jedná o poslední filmový scénář Gunthera Philippa pro něhož zároveň šlo o jediný ne německý a ne rakouský film. ()

eFOXsize 

všechny recenze uživatele

Při hromadném hodnocení Spencerových filmů jsem změnila na 5*. Je to vážně dobrý film. Nevtíravý, milý a vtipný. Je to až... dojemné chvílema. :-) Pamatuju si, když jsem jej viděla poprvé a vím, že jsem byla nadšená, že jsem odcházela v podivně rozněžněle-vesele-nabité náladě a vím, že se mě to drží dodnes. A miluju banány :-) ()

Reklama

Terva 

všechny recenze uživatele

CITÁT - Nikdy nevylézám z lodi....... Všiml jsem si, že Bud Spencer musí mít v každém příběhu kolem sebe nějaké děti. Tady má dvacet fakanů. Banánový Joe je americký buran žijící na jednom ostrově plném banánů, Banány jsou jeho celoživotní zdroj peněz. Ale až do dne, kdy se ukáže někdo mocnější a chce z ostrova udělat továrnu na banány. Tady začínají potíže. Ale Banánový buran se jen tak nedá. CITÁT - Tohle se mi nelíbí....... Mě se to líbilo. Směs italské akční komedie mi sedla. Banány hýbou světem....... ()

subic 

všechny recenze uživatele

Bud Spencer v obleku, v uniformě, ve vězeňském i jako prostý převozník banánů na své loďce, na které vozí banány v malého ostrova, kde žije a s ním jeho 20 dětí. Akorát že na převoz banánů teď potřebuje licenci. Ale k licenci potřebuje průkaz totožnosti. Ten nemá, tak potřebuje rodný list a ten taky nemá. Tak se setkává s civilizací, s byrokracií a úředním šimlem. A navíc je tu místní padouch Torcillo, který chce ovládnout trh s banány a navíc na ostrůvku postavit kasino. Zábavné, akorát tu chybí pořádná kolektivní mlátička a fackovačka. ()

Clark_Kent 

všechny recenze uživatele

Kdo říká, že jsi voják. Seš branec! Voják se z tebe stane až skončíš základní výcvik za osm neděl, jasnýýý. Takhle doluho nemůžu čekat, doma na mě čekaj děti a hlavně banány. Pomáhej mě Julius Caesar, z tebe udělám pořádnýho vojáka. Vynikající dialogy a hlavně oddechovka do každý nepohody. Bud Spencer, byl vždycky svůj. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (4)

  • Pozorný divák si všimne několika melodií, které zazněly ve společných filmech Terence Hilla a Buda Spencera. (smrtubohem)
  • Natáčení probíhalo v Itálii a v lokalitě Bolivar v Kolumbii. (Terva)
  • Skript pro film zpracoval Bud Spencer pod svým civilním jménem Carlo Pedersoli. (Terva)

Reklama

Reklama