Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Banánový Joe přijíždí s bárkou plnou ovoce. Má sice trsy prvotřídních banánů, ale není mu to nic platné. Potřebuje nutně získat licenci, kterou požaduje mafie, ale ta se pro Joea stává nedostupnou. Silák zvyklý žít v přírodě se dočká ve městě pouze problémů. Útoky soupeřů řeší tak, jak jsme na to ve filmech s Budem Spencerem zvyklí - úderem obří pěsti. Pomůže mu jeho síla i k banánové licenci, nebo Joe vyřeší potíže jiným způsobem? (Warner Home Video CZ)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (131)

Hansolo35 

všechny recenze uživatele

Opravdu velmi oddechová komedie, kde se režisér snaží o sociální satiru...možná. Po přečtení hodnocení jsem se na samotného Spencera přece jen včera podíval. Dalo se na to koukat, párkrát jsme se i zasmáli a to je vše. Spencer jako vždy žije mezi černochy (španěly, míšenci) a oni jsou bez něj úúúplně bezradní. Když dorazí mocný boss a chce ovládnout trh s banány, tak na hodného Joea políčí past a ten do ní dobromyslně vleze. Cesta za licencí k obchodu s banány je trnitá, ale Joe to po pár kotrmelcích všechno zvládne. Bud tu nerozdá moc ran a některé jsou tak odfláknuté, že je vidět, jak tluče o metr vedle. Veselá hudba (jako obyčejně) hraje pořád dokola a ve stejném rytmu, ať už se na plátně děje cokoli. Hlavní kráska (opět jako obvykle) je zmalovaná rašple. Tentokrát ovšem vypadá o něco mladší, než je ve filmech s Hillem a Spencerem normální. Přesto se na film dá kouknout a pak zapomenout. Aspoň to má jakýs takýs děj. ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Nezávadná dobrodružná blbinka na noční. Banánový Joe jsem nikdy neviděl a docela mi to uteklo. Bud Spencer hraje tentokrát naprostého analfabeta, který ani nezná co je to televize, ale na malém ostrůvku se stará o děti, sklízí banány a prodává je za zásoby, což mu stačí ke štěstí. Jeho idylku přeruší zákon, protože Joe nemá licenci a nemá ani rodný list. Tak začíná strastiplná cesta za za licencí, kterou komplikuje velkoobchodník s banány, který chce jak jinak postavit fabriku a vykořisťovat nebohé domorodce. Bitek je  bohužel minimum, za břicho se smíchy popadat nebudete, ale pár scén je skvělých - boj s byrokracií nebo Joe v armádě vs. uřvaný seržant. Není to klasika, ale pohodovka s příjemnou reggae písničkou Banana Joe. ()

Reklama

eFOXsize 

všechny recenze uživatele

Při hromadném hodnocení Spencerových filmů jsem změnila na 5*. Je to vážně dobrý film. Nevtíravý, milý a vtipný. Je to až... dojemné chvílema. :-) Pamatuju si, když jsem jej viděla poprvé a vím, že jsem byla nadšená, že jsem odcházela v podivně rozněžněle-vesele-nabité náladě a vím, že se mě to drží dodnes. A miluju banány :-) ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Laciná banánová fraška, kolísající mezi trapností a výbornými scénami (např. v armádě). Samostatnou kapitolu tvoří dabing z Barrandova, který vyšperkovali slovním humorem (za všechno, Véna) a zmršili personálním podobsazením, několik herců se střídá každý minimálně v desítce malých roliček, Bubníka, Šetenu, Bartákovou a Klapku poznáme všude! ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Tesil jsem se na dalsi Spencer-Hillovku, jenze pak jsem si precet, ze tu je jen Spencer a zacal jsem se bat. Hill ma par kvalitnich kousku, kde nema Spencera, ale Spencer to sam vetisnou nezvlada, protoze jen dava rany a tu komicnost zastava Hill. Takze je jasny, ze tu nebudou vtipky ze vzajemneho postuchovani. Jenze od prvni minuty jsem se neuveritelne bavil. Spencer nehraje zadnyho nastvanyho hromotluka, ale ultra vymastenyho vesnicana, co prodava banany a jeho cesta za licenci je proste dokonala. Vubec nic nechape, chova se jak hovado a do toho sereze docela dost typku. Velmi mile prekvapeni. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (4)

  • Skript pro film zpracoval Bud Spencer pod svým civilním jménem Carlo Pedersoli. (Terva)
  • Pozorný divák si všimne několika melodií, které zazněly ve společných filmech Terence Hilla a Buda Spencera. (smrtubohem)
  • Natáčení probíhalo v Itálii a v lokalitě Bolivar v Kolumbii. (Terva)

Reklama

Reklama