Reklama

Reklama

The Frankenstein Theory

Trailer

Obsahy(1)

Od autorov hororu The Last Exorcism (2010) prichádza ďalší originálny strašidelný príbeh, vystavaný okolo jedinej otázky. Čo ak je jeden z najvzrušujúcejších románov všetkých čias od Mary Shelleyovej založený na skutočných záznamoch z desivého nevydareného experimentu? Keď profesora Johna Venkenheima (Kris Lemche) suspendujú na jeho domovskej univerzite kvôli jeho výstredným nápadom, rozhodne sa napraviť svoju povesť. Postaví sa na čelo dokumentárneho štábu a vydáva sa s nimi za Polárny kruh v zúfalej snahe získať späť vlastnú reputáciu. Jeho teória je založená na tom, že zdanlivo vymyslený príbeh Frankenstein Mary Shelleyovej je v skutočnosti predstaviteľom náučnej literatúry. V rozľahlej zamrznutej divočine Venkenheim a jeho tím hľadajú legendárne monštrum, kreatúru zakrytú rúškom tajomstva a utápajúcu sa v krvi. Nájdu však niečo, čo je skutočnejšie, nevysloviteľnejšie, ale aj hrozivejšie než akákoľvek fikcia; nočnú moru, z ktorej sa však nie je možné prebudiť. (Incantator)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (27)

jefff 

všechny recenze uživatele

Velká škoda. Skvěle budovaná atmosféra, naprosto excelentní exteriéry a zajímavý příběh. Dokonce i zpracování není vůbec zlé a režisér si mnoho vyčítat nemůže. Ani hereckému obsazení nemohu nic moc vytknout. Jednu vadu na kráse tenhle Frankeinstein ale má. Bohužel se prakticky celý prokecá a akce je více či méně v posledních patnácti minutách a to ještě prakticky nic nevidíte. No a z Frankensteinem si také mohli dát trochu věčí práci, takhle působil poněkud úsměvně a vzbuzoval ve mě velké zklamání. Jak říkám, velká škoda, tohle mělo šanci na parádní footage horor, takhle to hooodně rychle zapadne a neštěkne po tom ani pes. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Velmi nezajímavý found footage horor. Potenciál by zde přitom byl, zasněžené pláně kanadských Severozápadních teritorií mají něco do sebe, Frankensteinovo monstrum také, ale filmaři si s tím jaksi neví rady - a tak sledujeme nudnou vědeckou výpravu za polární kruh, kdy se většinu času nic neděje a toliko toužebně očekávané napětí se nedostaví ani v závěru. Found footage subžánr mám stále rád - ale jen s podmínkou, že výsledný film je zábavný (Trolljegeren), adrenalinový (Evidence, REC), děsivý (Blair Witch, PA), nebo že tvůrci přijdou s nějakým způsobem originálním formálním / obsahovým zpracováním. The Frankenstein Theory bohužel nesplňuje ani jeden z těchto předpokladů, abych jí mohl dát palec nahoru. Je to jen další z dlouhé řady nezáživných a neobjevných snímků, kvůli nimž je celý subžánr provázen postupně sílící vlnou fanouškovského hněvu. ()

Reklama

stuntmanMIKE 

všechny recenze uživatele

vzdy ma vie nieco taketo nasrat... Film ma velmi zaujimavy namet, v ktorom je velky potencial... odohrava sa v krasnom prostredi a hlavne (aj ked je mi jasne ze to vyznie hlupo) ma logiku, pricom myslim logickost filmu ako takeho. Problem vsak je atmosfera... chcelo to viac thrillu a ten velmi nefunguje... a na taky zaujimavy projekt by som pustil aj par grosov na viac pretoze aj ked nejde o nakladny film, citit tam nizky rozpocet... Kazdopadne davam podla mojho nazoru objektivne 3 pretoze uz len ten namet si ich zasluzi.... ()

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Mladý univerzitný profesor je presvedčený o tom, že starý známy príbeh o Frankensteinovi je založený na skutočnosti a rozhodne sa zorganizovať expedíciu na Polárny kruh, aby to dokázal. Je však možné, že v nehostinnej, odľahlej a premrznutej oblasti neobjavia legendu, ale nočnú moru. Nápadom, spracovaním a found footage prístupom, ktorý nevyznieva lacno, mi to trochu pripomínalo nórsky "Trolljegeren" a hoci jeho kvalít a prepracovanosti nedosahuje, nemôžem povedať, že by sa mi film nepáčil. Značným plusom je, že sa odohráva v peknom snežnom prostredí, pre ktoré mám vo filmoch (a obzvlášť v hororoch) jednoducho slabosť. To však našťastie nie je jediným pozitívom a oceňujem aj príjemne gradované napätie, atmosféru neistoty a to, že s prítomnosťou monštra sa tu narába naozaj opatrne. Na druhej strane by to však chcelo viac hororovosti, menej zbytočných kecov a hlavne finále mohlo byť o niečo intenzívnejšie. ()

korbitch22 odpad!

všechny recenze uživatele

Naprosté utrpení, nuda, žádná snaha tvůrců o napětí, nesympatické obsazení, totální hovno a neskutečná ostuda pro žánr found footage, který to má i bez těhle sraček u diváků dost nahnuté.Když pominu ty připitomělou myšlenku, že Frenkího monstrum běhá po lesích v kanadě, žere medvědi a sem tam slupne nějakýho zbloudilýho turistu, nemůžu pominout to, že si režisér dovolil nechat 87 minut tlachat partu kreténů, řvát nějakou vopici a divákovi nedat ani potěšení z roztrhaných těl obětí.Kdyby aspoň nechal ten rating R pořádně využít a ukázal, jak monstrum ty padavky trhá na sračky, možná bych jednu vykouzlil.Žádný napětí, žádná nadsázka, žádná atmosféra a bohužel ani žádné gore, totální shit a nuda.To bych si nedovolil natočit ani já, jako další mínus zjistíte, že El Lambertová, je už fakt stará.0%.Sračka. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (1)

  • Natáčanie filmu prebiehalo na Aljaške. (Danny88)

Reklama

Reklama