Reklama

Reklama

The Battery

  • Austrálie The Battery (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Dva bývalí hráči baseballu, Ben (Jeremy Gardner) a Mickey (Adam Cronheim), podnikají cestu napříč pustou Novou Anglií. Drží se vedlejších cest a lesů, aby se vyhnuli rušným městům a obcím, kde rozhodně není bezpečno. Aby přežili, musí také překonat vzájemné osobnostní rozdíly. Ben vyznává divoký, nezákonný a kočovný životní styl, zatímco Mickey není schopen přijímat drsnou realitu v novém světě a touží po věcech, které kdysi považovali za samozřejmost - postel, dívka, a bezpečné místo k žití. Když se Mickeymu podaří zachytit rádiový přenos ze zdánlivě prosperující chráněné komunity, nic ho nezastaví, aby ji našel. Přestože jim bylo jasně řečeno, že nejsou vítáni. (FFilipCZ)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (161)

misterz 

všechny recenze uživatele

Prišlo mi to ako taký miniatúrny, komorný hororík, aj keď v tomto prípade hovoriť o horore je troška prehnané. Je tu síce pár zombíkov, ale nejde o nič strašidelné, čo sa týka gore tak až na jedno krvavé tričko a pár striel do hlavy tu vlastne nič nie je. Úvodná znelka TWD je desivejšia :). Ale bavili ma dialógy, sem-tam sa vyskytla dokonca s ohľadom na situáciu aj humorná hláška a koniec bol celkom vydarený. Preto nie som ani prekvapený ale ani sklamaný. Priemer. 60/100 ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Mezi třemi a čtyřmi hvězdami, ale nezávislému tvůrčímu debutu rád trochu přilepším. Dvě třetiny se The Battery vyvíjí jako asi nejpohodovější zombie film, jaký jsem kdy viděl (zombíci neznamenají žádné velké nebezpečí, jsou spíše jen rekvizitou v příjemné letní nezávislé komedii), v závěrečné třetině film ale rázně přepne do sice komorního, ale vlastně značně temného a působivého módu. Řemeslně velmi pěkně zvládnutá nezávislárna, perfektní herci, zábava, atmosféra, super písničkový soundtrack. Jeremy Gardner snad o sobě dá ještě vědět. ()

Reklama

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Upřímně bych uvítal více Akce,Gore a Zombíe, ale jelikož se jedná o Debut za pouhých 6 000 doláčů,jedná se o nejpřekvapující horor, o který jsem zakopl za poslední měsíc. Volně temperamentní "anti-zombie zombie movie," kombinovaná příjemnými dialogy,zřetelnými okolnostmi s dostatkem vtipu a duše k oživení Zombie žánru. 69% ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Já nevím, jak moc si to ze sebe dělá prdel a jak moc se to bere vážně, každopádně ten film musel být natočen skoro zadarmo a podle toho taky tak vypadá. Sice je zombie apokalypsa, ale zombie skoro neuvidíme, většinu filmu zde máme jen dva herce, z nichž jedním je i sám režisér, záběry kamery jsou často přesvětlené až běda (a smysl to má jen jednou, až na konci), skoro nic se tam nestane a o původu nákazy a stavu světa se nedozvíme skoro nic. Až mě udivuje, že si tenhle amatérský film získal takovou "slávu". Ale ono to jinak má místy celkem slušnou atmosféru, je tam hezká příroda, líbí se mi, že je ten film vlastně hudební road movie a pár věcí mě pobavilo (nejvíc ale úplný konec, který krásně ukáže, že někdy to nejjednodušší řešení je to nejlepší) a celkově je to takové překvapivě příjemné, proto si nejsem jistý, jestli je to víc drama nebo komedie, ale asi spíš ta komedie. The Battery je taková zvláštní věcička, která vám buď sedne nebo ne a i když mi dost věcí na ní vadilo, něco do sebe tenhle amatérský film má. Ale na víc jak 3* to rozhodně není. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Taková pohodová letní road movie, v níž se dva kámoši projíždějí autem, poflakují lesem, hrajou baseball a ze sluchátek poslouchají muziku. To, že občas narazí na neškodnou zombie, je věc vedlejší. A i když zejména první půlka filmu skoro bolí, Gardner nápady rozhodně má. Obhajoba? První a jediné setkání s lidmi, masturbace před kozatou zombie a závěrečná, celkem depresivní třetina, během které nevylezete z auta. ()

Galerie (38)

Zajímavosti (5)

  • V rozhovoru, který ve vysílačce zachytí Ben (Jeremy Gardner) a Mickey (Adam Cronheim), se jeho účastnící baví mimo jiné o filmu Chvění (1990) s Kevinem Baconem. (korbitch22)
  • Film vyhrál diváckou cenu na třech žánrových festivalech. (Rob Roy)
  • Ve scéně v autě byla v láhvi s nasbíranou tekutinou pravá moč. (Zorlac)

Reklama

Reklama