Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dokumentární pořad veřejnoprávní České televize, který připomíná prostřednictvím filmového archivu nejdůležitější momenty naší sportovní historie. (Paity)

Recenze (8)

Paity 

všechny recenze uživatele

Sportovní redakce České televize si opravd máknula a přišla na svět s pořadem, který mapuje nejen nejlepší sportovní okamžiky historie. Jako sportovní fanda jsem to musel ocenit. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Cenné kovy za cenu vydřených i zasloužených vítězství, kdy si nejeden sportovec sáhl na dno svých sil a prožil s diváky u televizních obrazovek silný sportovní a emocionální zážitek. Robert Záruba přišel s dobrým nápadem připomenout sportovním divákům významné sportovní okamžiky, klání a vítězství z dob dávné i nedávné sportovní historie prostřednictvím archivních záznamů, které jsou někdy i cennější než medaile. Sportovní kanál Čt Sport odvedl dobrou práci, když do svého vysílání pravidelně zařazuje záznamy sportovních přenosů z různých sportovních disciplín. Z pohledu atraktivity či hlavně zajímavosti u mě vedou především hokejová utkání české reprezentace a pak to ostatní. Zápasy naší reprezentace z MS v hokeji nebo z Olympiád poměrně táhnou diváckou sledovanost a není se tedy co divit, že dominují i ve výběru archivních záznamů. V drtivé většině se jedná o záznamy odvysílané v nesestříhané podobě doplněné o informace a zajímavosti připojené v titulkovém textu, které s daným zápasem souvisejí. Mladší ročníky uvítají, jak to tenkrát na trati zvládala Jarmila Kratochvílová nebo jak si v Bělehradu naši fotbalisté na ME vystříleli zlato na penalty. Na něco se už zapomnělo a není výjimkou, kdy se třeba na nějaký archivní záznam sportovního přenosu starý deset let, už horko těžko pamatuje. Po rekapitulaci hokej přece jen dominuje a i když pestrost není pořadu upírána, tak se postupně pořad stal monotematickým. Uvítal bych i mnohem lepší grafiku. Nevím na čem šetřit. Výběr hudebního podkresu několikanásobně dramatizující už tak vypjaté okamžiky je vynikající. Rozhodně není nezajímavé připomenout si ta důležitá klání a zajímavosti kolem nich. Mé hodnocení: 60% ()

Reklama

cheyene 

všechny recenze uživatele

Samozřejmě jsem neviděl všechny epizody a ani ty, které jsem viděl, jsem nesledoval systematicky od začátku. V současnosti, kdy evropským kontinentem zmítá koronavirová pandemie a jsou rušeny zápasy play-off hokejové extraligy, resp. všechny soutěže, považuji tento počin za velmi přínosný. Fanoušek a divák si také jistě rád připomene různá utkání z naší nejvyšší ligy, kdy se na ledě proháněli hráči, jejichž jména jsou dnes již legendární, např. v roce 1993 mladičký David Výborný startoval svoji hvězdnou kariéru. ČT nemohla Archiv Z (znovu) nasadit na obrazovky ve vhodnější dobu... ()

raduna01 

všechny recenze uživatele

V Archivu Z viděno např. Československo - Kanada na ZOH 1968, finálové utkání ČSSR - NSR v Bělehradě, ČSSR - Kanada na Kanadském poháru 1976, vítězství Věry Čáslavské v Mexiku, samozřejmě nechybělo Nagano a spoustu dalších sestřihů a dokumentů. Je jenom dobře, že Česká televize čas od času tyhle pořady reprízuje. ()

Zajímavosti (1)

  • „Z“ v názvu pořadu je začáteční písmeno příjmení klíčového autora pořadu Roberta Záruby. (sator)

Reklama

Reklama