Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dokumentární pořad veřejnoprávní České televize, který připomíná prostřednictvím filmového archivu nejdůležitější momenty naší sportovní historie. (Paity)

Recenze (8)

cheyene 

všechny recenze uživatele

Samozřejmě jsem neviděl všechny epizody a ani ty, které jsem viděl, jsem nesledoval systematicky od začátku. V současnosti, kdy evropským kontinentem zmítá koronavirová pandemie a jsou rušeny zápasy play-off hokejové extraligy, resp. všechny soutěže, považuji tento počin za velmi přínosný. Fanoušek a divák si také jistě rád připomene různá utkání z naší nejvyšší ligy, kdy se na ledě proháněli hráči, jejichž jména jsou dnes již legendární, např. v roce 1993 mladičký David Výborný startoval svoji hvězdnou kariéru. ČT nemohla Archiv Z (znovu) nasadit na obrazovky ve vhodnější dobu... ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Cenné kovy za cenu vydřených i zasloužených vítězství, kdy si nejeden sportovec sáhl na dno svých sil a prožil s diváky u televizních obrazovek silný sportovní a emocionální zážitek. Robert Záruba přišel s dobrým nápadem připomenout sportovním divákům významné sportovní okamžiky, klání a vítězství z dob dávné i nedávné sportovní historie prostřednictvím archivních záznamů, které jsou někdy i cennější než medaile. Sportovní kanál Čt Sport odvedl dobrou práci, když do svého vysílání pravidelně zařazuje záznamy sportovních přenosů z různých sportovních disciplín. Z pohledu atraktivity či hlavně zajímavosti u mě vedou především hokejová utkání české reprezentace a pak to ostatní. Zápasy naší reprezentace z MS v hokeji nebo z Olympiád poměrně táhnou diváckou sledovanost a není se tedy co divit, že dominují i ve výběru archivních záznamů. V drtivé většině se jedná o záznamy odvysílané v nesestříhané podobě doplněné o informace a zajímavosti připojené v titulkovém textu, které s daným zápasem souvisejí. Mladší ročníky uvítají, jak to tenkrát na trati zvládala Jarmila Kratochvílová nebo jak si v Bělehradu naši fotbalisté na ME vystříleli zlato na penalty. Na něco se už zapomnělo a není výjimkou, kdy se třeba na nějaký archivní záznam sportovního přenosu starý deset let, už horko těžko pamatuje. Po rekapitulaci hokej přece jen dominuje a i když pestrost není pořadu upírána, tak se postupně pořad stal monotematickým. Uvítal bych i mnohem lepší grafiku. Nevím na čem šetřit. Výběr hudebního podkresu několikanásobně dramatizující už tak vypjaté okamžiky je vynikající. Rozhodně není nezajímavé připomenout si ta důležitá klání a zajímavosti kolem nich. Mé hodnocení: 60% ()

Paity 

všechny recenze uživatele

Sportovní redakce České televize si opravd máknula a přišla na svět s pořadem, který mapuje nejen nejlepší sportovní okamžiky historie. Jako sportovní fanda jsem to musel ocenit. ()

raduna01 

všechny recenze uživatele

V Archivu Z viděno např. Československo - Kanada na ZOH 1968, finálové utkání ČSSR - NSR v Bělehradě, ČSSR - Kanada na Kanadském poháru 1976, vítězství Věry Čáslavské v Mexiku, samozřejmě nechybělo Nagano a spoustu dalších sestřihů a dokumentů. Je jenom dobře, že Česká televize čas od času tyhle pořady reprízuje. ()

Reklama

Reklama