Reklama

Reklama

Sam pracuje v reklamní agentuře a jen pomalu se vzpamatovává z náhlé smrti svého syna. Když se probírá chlapcovými věcmi, narazí na nahrávku, díky které se k synovi dostane daleko blíž a pozná ho i z jiné strany. Sam je úspěšný ředitel reklamní agentury. Osud mu však zasadí krutou ránu, když náhle zemře jeho syn Josh. Sam se snaží přežívat na lodi v přístavu, kde hledá útěchu na dně sklenky. Jednoho dne, když se probírá věcmi, které mu po synovi zbyly, narazí na krabici plnou demo nahrávek a textů ke skladbám, které Josh napsal. Díky nalezeným písním Sam pozná svého syna ještě lépe než dřív. Dokonce se je rozhodne zahrát v místním baru. Po krátkém vystoupení se dá dohromady s mladým Quentinem a společně založí kapelu Rudderless. Ta oběma, i když každému jinak, pomůže překonat těžké životní situace. (Cinemax)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (94)

Mr.Floyd 

všechny recenze uživatele

Na tento snímok som narazil úplnou náhodou v lietadle (skutočne nechápem kam ako sa Emirates dostanú k toľkým novým a aj mnohým málo známym filmom) a tak boli moje očakávania len minimálne. Otvorene priznávam, že ma film chytil od prvej minúty a po jeho skončení som bol viac než spokojný. Originálny námet je zapracovaný do prepracovaného deja a viacerých zápletiek, ktoré sú doprevádzané krásnou folkovou (a rockovou) hudbou. Postavy sú autentické a herecké výkony viac než solídne. Mne osobne imponoval predovšetkým Billy Crudup v roli trúchliaceho otca. Film navyše ponúka divákovi obrovskú morálnu dilemu a núti klásť si otázky, na ktoré len málokto pozná tie správne odpovede. Občas je skutočne ťažké vysporiadať sa s tragédiami, ktoré nám život predostrie a častokrát si musíme pomôcť samy. Nie však preto, že by nebolo nikoho, kto by bol ochotný pomôcť, ale preto, lebo to nikto iný nedokáže. Pokiaľ sa nemýlim tak je tento film režisérskym a scenáristickým debutom Williama H. Macyho, ktorý dokázal, že jeho talent a umenie sa neobdzedzujú len na herectvo. Ja osobne film doporučujem, avšak treba mať na pamäti, že ide o pomerne depresívny snímok, ktorý nám však dokazuje, že aj keď nám je najhoršie, vždy je tu nádej. Neočakávajte však žiaden veľký happy end a pokiaľ nemáte radi folkovú hudbu (alebo hudbu obecne) tak radšej zvoľte iný film. ()

burton-ka 

všechny recenze uživatele

Tenhle film je tak malý, že ho možná přehlídnete, jenže příběh je tak silný, že ho nemusíte vůbec pobrat. A bohužel se to může stát každému z nás a neuděláte s tím vůbec nic! Ve filmu dostanete takovou sodu pocitů, která s Vámi tak zamává, že se začnete vlastně stydět jak jste dokazali být někdy tak jednoznačně přímočarý, když pravda má hned několik stran, barev a pocitů. Ovšem důležitý je, že z mnoha věcí nás vytáhne nebo zatáhne hudba. Je to lék na veškeré bolístky i radosti. Stejně tak i tenhle film po celou dobu provází hudba díky příběhu o jednom klukovi co napsal silný texty, který zpívá jeho táta. Ovšem celý příběh je jak pomeranč, pomalu odlupujete slupku za slupkou až se dostanete k jádru věci a TA! Ta Vás jednoznačně posadí na zadek! Za mě velmi milé překvapení, že tak malý film dokáže vykouzlit něco, co každý druhý film v distrubuci kin nemá ani v titulkách, a to včetně kamery i herců jako Billy Crudup a Anton Yelchin a otázkou zůstává jestli známe svoje děti? Emotikona like ()

Reklama

marhoul 

všechny recenze uživatele

Přes drobné nedostatky a diskutabilní patos (ale proč ne, téma šílené a nejsme stroje) dávám plnou palbu. Chytilo mě to za srdce a jak tady píše dusa77 "navěky jsem se zamiloval". Malý velký křehký silný film, ke kterému jsem se dostala přes Yelchina, jinak by mě asi minul. Kdo mi to tady čte, ví že mě Anton momentálně drží a i tentokrát zajel bomby, čili jsem si opět přišla na svoje. Ovšem co předvedl Billy Crudup, kterého uctívám od Spáčů a Na pokraji slávy, se těžko popisuje. Konečně dostal zasloužený prostor, pořádnou roli v níž to pustil všechno ven, já plakala s ním a i bych s ním to moře vypila. Bezohledného by mělo vidět mnohem více vnímavých diváků. Příběh trhliny měl, některé postavy by zasloužily větší vykreslení, ale odpouštím. Macyho mám ráda a pokud kráčí o jeho režijní debut, ostudu si neuřízl. Vlastně jde o jeden z mála filmů, u nichž bych v klidu useděla celých 120minut, jen abych se dozvěděla víc o některých zúčastněných. Co chlapci zahráli a sami zazpívali si okamžitě tlačím do posluchárny a distributorům posílám jednu za uši stran českého titulu. K hudebnímu dramatu se asi nic nehodí méně a osobně se domnívám, že i kvůli tomu jej řada diváků nevyhledala. Závěrem vyjádřím lítost, že jsem to neviděla v bijáku, chápu všechny, pro které to bylo nečekaně krásné představení. Mě by také to závěrečné crescendo rozsekalo. ;) ()

easaque 

všechny recenze uživatele

-4* rozhodně zajímavý a netradiční film, který jen tak v americké produkci nenajdete a proto na něj narazíte jen na nezávislých festivalech. Přiznám se, že mi dlouho trvalo než jsem se k němu odhodlal, protože jsem čekal sentimentální příběh, který bude z nás ždímat emoce. Toho se nedočkáte a za to narazíte na jiné nečekané překvapení. V průběhu sledování zral jako víno a na konci si rozhodně své 4 hvězdy zaslouží. [ PŘÍBĚH: 1 /// SMYSL: 2 /// ATMOSFÉRA: 2 /// TEMPO: 1 /// ORIGINALITA: 2 /// NÁLADA: 1+ /// ART: 1 /// STYL: 1 /// CASTING: 2 (3*MAX) ] ()

V.Silver 

všechny recenze uživatele

Podle popisu u filmu byste čekali úplně jiný film, než jaký nakonec dostanete. Musím říct, že to byl jeden z nejpůsobivějších a nejlépe napsaných snímků, které jsem letos viděl, a to i díky skvěle napsané a do filmu zakomponované hudbě. Skvělé herecké výkony, duo Crudup - Yelchin fungovalo perfektně a jestliže jsem před chvílí u Ricki and the Flash spílal na to, že film byl víc hudební videoklip než film, tak tady musím říct, že "videoklipy" posouvaly děj dál a vyprávěly velice zajímavý příběh. Opravdu, ale opravdu hodně zajímavý příběh o jedné životní perspektivě. 90 % a víc takových filmů, prosím. ()

Galerie (5)

Zajímavosti (3)

  • Na začátku filmu ve scénách na univerzitě je několikrát vidět název školy, například na plakátech a bráně u vchodu, tam stojí zkratka UCO, kterou používá University of Central Oklahoma. Později ve zprávách o střelbě na univerzitě je však napsáno, že se škola jmenuje Central Plains State University, což je v rozporu se zkratkou i nápisy v předchozích záběrech. (hansel97)
  • Natáčení začalo 21. dubna roku 2013, filmovalo se ve městě Oklahoma City a Guthrie v USA. (willy1)
  • Film měl premiéru na Filmovém festivalu Sundance v lednu 2014. (Terva)

Reklama

Reklama