Reklama

Reklama

VOD (1)

Detektivka Hazel Micallef (Susan Sarandon) si poklidně žije ve společnosti své matky (Ellen Burstyn), utišujících léků a alkoholu. Brutální vražda v sousedství ale jejím nerušeným životem pořádně zatřese. S pomocí svého kolegy (Gil Bellows) a policejního nováčka (Topher Grace) odhaluje sérii podobných vražd, ke kterým došlo v celé zemi. Když místní kněz (Donald Sutherland) naznačí možnou spojitost s dávným rituálem, Hazel své pátrání zaměří na náboženského fanatika, kterého k činům žene smrtící vnitřní hlas. Film na motivy románu Ingera Ashe Wolfea nabízí výpravu do temné krajiny víry a strachu. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (71)

MiniRecenze 

všechny recenze uživatele

Když koukáte na dobrý thriller,tak čekáte dobrou zápletku,která Vám v samotném závěru zamotá hlavu.Když koukáte na krimi,tak čekáte dobře obkecaný motiv a jeho rozluštění.V tomhle snímku se nedočkáte ani jednoho a to ani v případě kombinace žánru mezi sebou.Spousta nudných a zbytečných dialogů,které se s Vámi jak smrad potáhnou skoro dvě hodiny.Téměř bez napětí a absolutně zpackaný závěr. SLABÉ!!! ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Chudák holka Sarandonovic, ta si tedy dala, podprůměrnější scénář a režii si už vybrat nemohla. Vůbec celé to solidní herecké obsazení nižší hvězdné svítivosti (Topher Grace, Gil Bellows, Donald Sutherland) vyšlo vniveč. Slyšeli jste snad někdy o tvůrčím tandemu Jason Stone/Scott Abramovitch?! Vsadím botník, že určitě ne. První jmenovaný je režisér, jehož filmy nikdo nikdy neviděl, druhý je televizní scenárista, který je pouze schopen načmárat jen rutinní detektivku, kterou režisér není schopen ničím zajímavým ozvláštnit. Televizní obrazovka je pro tenhle film zcela adekvátní. Vše je situováno do zapadákova, kde lišky dávají dobrou noc. V tomhle vděčném, ohraném a hodně rozpočtově levně vycházejícím prostředí se rozprostře vyšetřování rituálních vražd, které má zcela nevzrušivý průběh. Ač je Susan Sarandon velmi zkušenou herečkou, která je zvyklá na to, když se něco nepovede, i jí se určitě chtělo plakat nad nesmyslnými dialogy, přihlouplými vyšetřovacími metodami a také nad tím, že na takovou blbost nikdo nebude koukat. Body nakonec jistí její geny, díky nimž je to zachovalá dáma, kterou bych příště rád viděl v kvalitním snímku, u kterého se nechcípá nudou, rutinou a blbostí. 2/10 ()

Reklama

tufr 

všechny recenze uživatele

Poměrně slušně natočenej film, kde Susan hledá s flaškou Jima Beama v ruce sériového vraha. Topher Grace jako její parťák moc prostoru nedostal, ale účast Sutherlanda potěší. |Jasný film má much jako prase a dost toho mohli udělat jinak, ale já se nenudil.... a závěr je vlastně udělanej na druhej díl - o kterém ale pochybuju že ho kdy kdo natočí. 70% ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Výstižný obraz spoločnosti, kde zločiny vyšetrujú frustrovaní strážcovia zákona večne pod vplyvom alkoholu mixnutého s hromadou antidepresív. Na druhej strane tí, ktorých prioritnou úlohou je duchovná útecha na zložitej ceste spásy duší poblúdili. Podľahli módnym mystickým blúzneniam o zaručenej liečbe magickou formulkou. Vymknutí z kĺbov a mimo sú teda policajti a rovnako tak aj duchovné autority. Toľko k pozitívam. Celé vyšetrovanie zasadené do tohto celkom výstižného, i keď trochu zjednodušeného, myšlienkového rámca pôsobí oproti tomu príliš unavene až mdlo. Podobné je to s výkonmi známych hercov: Susan Sarandonová pripomína skôr kreácie Božidary Turzonovovej v nekonečnom mydlovom seriáli slovenskej pop tv JOJ a Donald Sutherland zase, odkedy ošedivel a pestuje si bradu, zachováva vo filmoch prevažne jeden jediný výraz - dokonca také herecké poleno akým je Nicolas Cage má herecké výrazy až dva. ()

JimDeNiro 

všechny recenze uživatele

Tak jak jsem byl v očekávání po shlédnutí traileru, který byl pomalu zajímavější než celý film, o to víc jsem zklamán. Tuctová detektivka, nezáživný padouch a velikán Donald Sutherland se opět objeví jen tak, aby se neřeklo. Ale tímto film nezatracuji. Dvě a půl si to zaslouží, a když tu ty půlky nejsou, tak bohužel zaokrouhlit nahoru nemůžu, bohužel. Těšil jsem se hlavně kvůli Susan Sarandon, kterou mám moc rád, ale tady nemohla chudina díky scénáři ukázat více, i když hrála jako vždy moc dobře. ..... Po druhém shlédnutí v klidu musím filmu zvednout hodnocení ze dvou na tři hvězdy.. Zas tak špatný to nebylo.. Já taky napoprvé více zaspal, než díval... 55% 18.5.2015 ()

Galerie (19)

Zajímavosti (5)

  • Příběh je natočen podle stejnojmenného románu, který napsal Michael Redhill. Publikoval ho však pod pseudonymem Inger Ash Wolfe. (Terva)
  • Ve scéně, kdy Hazel Micallef (Susan Sarandon) vstupuje do domu první oběti, tasí svou služební pistoli Glock. Nemá však náboj v nábojové komoře a nemohla by tedy střílet, jelikož spoušť se nachází v zadní "vypuštěné" poloze. (JohnSmith)
  • Natáčení probíhalo převážně v obci Dundas v kanadské provincii Ontário. (Terva)

Reklama

Reklama