Reklama

Reklama

VOD (1)

Detektivka Hazel Micallef (Susan Sarandon) si poklidně žije ve společnosti své matky (Ellen Burstyn), utišujících léků a alkoholu. Brutální vražda v sousedství ale jejím nerušeným životem pořádně zatřese. S pomocí svého kolegy (Gil Bellows) a policejního nováčka (Topher Grace) odhaluje sérii podobných vražd, ke kterým došlo v celé zemi. Když místní kněz (Donald Sutherland) naznačí možnou spojitost s dávným rituálem, Hazel své pátrání zaměří na náboženského fanatika, kterého k činům žene smrtící vnitřní hlas. Film na motivy románu Ingera Ashe Wolfea nabízí výpravu do temné krajiny víry a strachu. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (71)

TommyDiamond 

všechny recenze uživatele

Susan Sarandon je vysloužila, mrzutá a zakomplexovaná policistka v malém zapadlém prdelákově. Žije v domě se svojí starou uštěpačnou matkou a celej život čeká na svůj velkej případ. Když dojde v jejím rajonu po dlouhých letech k vraždě ani netuší, že má co do činění se séviovým vrahem a náboženským fanatikem.... Atmosféru stupňovaného napětí pokazil až závěr a konečné rozuzlení. S.Sarandon nepředvedla špatný výkon, ale kdyby jsme se nemuseli seznamovat se všemi postavami a dalšími zbytečnými faktory vydal by film na jednu epizodu v nějakém kriminálním seriálu. Myslím, že dvě hvězdy jsou akorát... ()

mac000 

všechny recenze uživatele

Co odlišuje tento thriller od jiných filmů se sériovým vrahem je skutečnost, že oběti se nabídly k obětování dobrovolně s cílem zachránit své duše, zatímco vrah věř tomu, že je léčitel, jenž dokáže vzkříšení zemřelého tím, že nabídne dvanáct obětí ze své vůle. Tedy nikoliv obvyklý motiv úchylného predátora pronásledujícího svou kořist. Scénář je dobře vybudovaný a udržuje v napětí až do konce. Film je přepisem thrileru The Calling, který pod pseudonymem Inger Ash Wolfe napsal kanadský romanopisec a básník Michael Redhill. Kniha je první ze série prozatím tří románů žánru "mystery" s policejní detektivkou Hazel Micallefovou jako hrdinkou(vydaná roku 2008). Druhá část serie, pod názvem "The Taken", vyšla roku 2010, třetí část potom roku 2012 pod názvem "A Door in the River". ()

Reklama

hanagi 

všechny recenze uživatele

Klasická detektivka, zachmuřená a bez efektů, která si bere vzor ze skandinávských kriminálek. Hrdinové sledují stopy a neřídí se žádným zázračným vnuknutím, konec je tedy předvídatelný, protože se drží logiky a nesnaží se šokovat. Občas mě vysloveně potěší právě ta jednoduchost, snaha držet se reality a jen lehce nahozený nějaký ten otazník. A Susan Sarandon ještě nikdy nezklamala! ()

DEXTER099 

všechny recenze uživatele

Náboženských thrilleru či kriminálek už jsem viděl víc a tento zrovna k povedeným podle mě nepatří...Je tu padouch (co vlastně tak úplně špatný není...) a dělá klasicky činy ve jménu bible aby povstal jeho zesnulý bratr.Do toho je tu sympatická Susan Sarandon,která je dobrá v každé roli,ale toto je prostě film,kde je toho opravdu hodně nedotaženého a myslím,že by se z toho dalo udělat rozhodně temnější dílo než takto plytký film a tím pádem zapadne i její role.A ten konec má přesvědčit ateisty k víře...???To snad ne,protože ty nad tím leda tak zakroutí hlavou.No souhrnně musím film ohodnotit maximálně 55-60% a tři hvězdy. ()

tufr 

všechny recenze uživatele

Poměrně slušně natočenej film, kde Susan hledá s flaškou Jima Beama v ruce sériového vraha. Topher Grace jako její parťák moc prostoru nedostal, ale účast Sutherlanda potěší. |Jasný film má much jako prase a dost toho mohli udělat jinak, ale já se nenudil.... a závěr je vlastně udělanej na druhej díl - o kterém ale pochybuju že ho kdy kdo natočí. 70% ()

Galerie (19)

Zajímavosti (5)

  • Ve scéně, kdy Hazel Micallef (Susan Sarandon) vstupuje do domu první oběti, tasí svou služební pistoli Glock. Nemá však náboj v nábojové komoře a nemohla by tedy střílet, jelikož spoušť se nachází v zadní "vypuštěné" poloze. (JohnSmith)
  • Na Novém Zélandu dostal film rating R-16 za grafické násilí. (Terva)
  • V čase 1 hodina a 5 minut jde na letišti proti policistovi turista v kraťasech a tričku, ač se děj odehrává na konci zimy. (JerryPilsen)

Reklama

Reklama