Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Půvabná studentka výtvarné školy Angelika (Audrey Tautou) miluje k zbláznění sympatického kardiologa Loika. Jeho šťastné manželství a očekávání prvního dítěte nebere jako vážnou překážku. On ji přece miluje stejně jako ona jeho. Romantické představy o jejich lásce se však mění v nejhorší noční můru, která přerůstá v psychickou úchylku. Stačí náhodné setkání a nevinně darovaná růže a z Angeliky se stává posedlá žena, která manipuluje svými blízkými a lékaře a jeho rodinu začíná terorizovat. Filmem Má mě rád, nemá mě rád debutovala scenáristka a režisérka Laetitia Colombaniová. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (167)

verbal 

všechny recenze uživatele

Miluje li vás k zbláznění roztomilá dvacítka, nemusí to být nutně zrovna povznášející pocit. Tahle je totiž tak trochu na palici a dá vám tu lásku pěkně sežrat, ať už chcete nebo ne. Vcelku příjemný, originální žabožroutský počin, který ukazuje, že se s madmouseille Tautou dají s úspěchem provozovat i jiné polohy než ta na otravně na zádech funící slepici z Montmartru. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Pro mě zcela nečekaně příjemná záležitost. Miluju evropské filmy, zde ale nejde o komorní drama, nýbrž se debutující režisérka přiklání spíše na stranu hollywoodské vykalkulovanosti. Audrey z Montmartru je opět bláznivě zamilovaná, tentokráte ovšem balancuje na hranici rozkošné studentky malířství a paranoidní hyeny. Nesmíří se s platonickým vztahem, ani s tím, že manželka jejího vyvoleného kardiologa je těhotná. Scenáristé si s námi mírně zalaškovali a nejprve nás donutili věřit sympatické studentce, aby onen podraz poté uvedli na pravou míru a ten samý příběh vyprávěli podruhé – z pohledu ohrožovaného doktora. Rafinovaný a inteligentní příběh, který se v polovině změní z „romance“ v psychothriller, rozzařuje svým úsměvem subtilní a přesvědčivá Audrey Tautou, bez níž by byl film (alespoň pro mě) poloviční!! Finále mě navíc maximálně uspokojilo. ()

Reklama

Oskar 

všechny recenze uživatele

Jak málo chybělo, aby mi tento výborný film možná jednou provždy unikl! Název, fotky, informace z tv programu, hlavní herečka, to vše signalizovalo, že půjde o lehkou romantickou komedii a já jsem se podíval vlastně jen proto, že jsem čirou náhodou měl na něco takového chuť. Po půlhodině už bylo jasné, že jde o něco mnohem fikanějšího a po zbytek filmu už jsem jen zíral s pokleslou bradou. Nechci riskovat vyválení v dehtu a peří za spoiler, tak jen naznačím, že ve čtyřicáté minutě dojde k šílenému zvratu, na který se vyplatí počkat i vpřípadě, že byste se do té doby nudili a měli nutkání to přepnout. Na první pohled je to absurdní, ale ten film má něco společného s Vertigem nebo Psychem. 80% ()

Tyler 

všechny recenze uživatele

Na "Má mě rád, nemá mě rád" je pozoruhodná jedna věc - a není to jen přechod od romantické podívané k serióznímu dramatu. Je to něco jiného - přibližně v polovině zmizí Audrey Tautou na delší dobu z plátna (obrazovky) a film je najednou o 1000 % horší. Jak jen to ona dělá, že krom toho, že dokáže vybalancovat náročnou roli takovým způsobem a vy jí věříte úplně všechno, ještě vypadá naprosto neskutečně krásně?! "Má mě rád, nemá mě rád" je zajímavý film o zvláštní dívce, posedlosti a křehkosti životního štěstí. Ale hlavně je to film Audrey Tautou. Bez nadsázky. ()

Smerfetka88 

všechny recenze uživatele

Příjemná změna vidět Tautou takhle, když poslední, co jsem s ní viděla, byla ta pošahaná Amélie. Rozhodovala jsem se mezi třemi a čtyřmi hvězdami a rozhodly u mě dvě věci. První z nich byl zvrat v polovině filmu, kdy jsme mohli vidět příběh trochu z jiného úhlu. Tou druhou věcí pak byl otevřený konec a krásný výtvor z těch aspirinů, nebo co to bylo. Souhlasím s tvrzením, že kdyby to nehrála roztomilá okatá Audrey, byla by temnější stránka filmu o něco působivější. Ale i tak dobrý psychothriller. ()

Galerie (20)

Reklama

Reklama