Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Letní komedie Zdeňka Trošky je úsměvným obrázkem ze života v současné vesnici, která s nadhledem a komediální nadsázkou, tak trochu v duchu Slunce, seno, sleduje kupící se nedorozumění a souhry náhod, které pořádně zamotají hlavu její obyvatelům. V příběhu nechybí láska, žárlivost, závist, intriky a zejména vtipné okamžiky, v nichž se někteří i najdou. Příběh začíná tam, kde první díl skončil: drbna Horáčková vybíhá z domu naproti mladým hokejistům, kteří přijeli navštívit svého dobrého kamaráda a spoluhráče na nedalekou chalupu, aby tu aspoň pár dní trénovali i odpočívali. Horáčkovou okamžitě napadne pozvat svou vnučku, šikovně ji narafičit sportovcům do cesty – třeba se jí nějaký všimne a holka udělá terno. Nevydrží a pochlubí se svým nápadem ostatním babkám. Zápletka se dále točí okolo pomsty Horáčkové starostovi Stehlíkovi, kvůli kterému musela opustit místo tajemnice na místním úřadě..... do vesnice přichází kontrolor z „kraje" a netuší, co tu na něj čeká, co všechno bude muset řešit a právě díky tomu se odehrává spousta humorných situací... A nad tím vší bdí mladý farář s trochu netradičním a dvojsmyslným jménem... (Falcon)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (413)

Figu 

všechny recenze uživatele

Ták reklama skončila a pokračujeme dvojkou směle dál... Hóši, já fakt nevím a nechápu jak tohle můžete s klidem poslat mezi normální lidi?! Až bude další reklama, zřejmě nebudu mít odvahu pokračovat, páč pochybuju, že se ve třetím rádoby komedialním pokračování něco změní.... Trošku víc stupidita! 10% ()

Ištván87 odpad!

všechny recenze uživatele

Zatímco jednička byla hlavně demence bez hlavy a paty, tak tady mám dojem, že už si někdo fakt ze mě děla prdelky. Sakra, vždyť Troška už točí přes třicet let, tak jak je možný, že klidně vypustí mezi lidi film, který absolutně žádnou režii nemá. Kameraman nejspíš v životě neslyšel o zákonitostech u velikostí záběrů, scény na sebe navazují neuvěřitelně nahodile, hudba je pořád stejně blbá jako v jedničce, herci si hrají co chtějí, ale rozhodně se to nedá nazvat herectvím. Jediný snesitelný je Jan Dolanský a ten je v týhle skoro dvouhodinový hrůze asi pět minut. Z téhle "komedie" jsem měl depku jak na pohřbu. ()

Reklama

Kosmik 1 

všechny recenze uživatele

O něco málo lepší než první díl. Zde už humor trochu funguje. Některé vtípky dokonce nejsou tolik omleté a občas mě překvapil i vtip, který jsem ještě neznal. Nebylo jich moc (možná 2-3), ale na pobavení už to stačí. Co bylo ale pořád obrovské mínus, byl totálně zhovadilý příběh a marihuanové koláčky kopírující mnohem lepší trhák. To si Troška ukousl poměrně velké sousto a nebyl schopen se s tímto tématem solidně poprat a já to beru jako prachsprostou vykrádačku. Za humor hvězdu dám, ale zbytek je na odpad! 20% ()

pytlik... odpad!

všechny recenze uživatele

Jako člověk pochválí dítě, že se mu povede nakreslit o trošku míň křivější čáru než minule, i já chválím Trošku, že se v druhém díle vyvaroval takových ukrutně vtipných bžund, jako je kopání do rozkroku a dělání fórků na farářovo jméno. Bohužel, ani tyhle první vlaštovky nejsou schopny vynést film z absolutního dna. Naplácat by zasloužil ten, kdo Troškovi nakukal, že slovo "vole" je samo o sobě vtipné, a on je tak nacpal do každé věty každého dialogu nejméně dvakrát. Určitě není náhodou, že Marek Kališ nemá v databázi uveden rok narození, bych si tipoval, že mu v době točení tohohle filmu bylo tak maximálně pět let. Úroveň dialogů tomu odpovídá. Herecké výkony nemá smysl hodnotit, ale já teď stejně nemám co dělat, tak se do toho částečně pustím. Výkon Vondráčkové jsem už zcela přiléhavě popsal u jedničky, a nutno říct, že se v mezidobí nic nového nenaučila. Langmajer vypadá jak parodie na svého bratra, narozdíl od něj hrát neumí a se svou hlavou by mohl jít do Oxfordu, že by si ji tam naložili do lihu jako kuriozitu. ()

nash. odpad!

všechny recenze uživatele

Zmocnilo se mě lehce masochistické badatelské nutkání zjistit, jestli je možné, aby byly druhé Babovřesky horší než ty první. A byly. Je až neuvěřitelné, že něco tak prázdného se tvůrcům podařilo ještě více vyprázdnit. Stačilo jen prohloubit tupost scénáře i hereckých výkonů na úroveň čiré demence, vyškrtat vše, co zavánělo alespoň vzdáleně smysluplným dějem, a stlačit jedinou relativně fungující dvojici Dolanský–Vondráčková na úroveň camea, nahradit je bandou hokejístů, kteří umějí hrát.. hokej.. možná a trojicí přehrávajících hereckých jelit. Po hodně dlouhé době jsem byl nucen oprášit hodnocení odpad. Ale žádné jiné výstižnější slovo pro hodnocení jsem nenašel. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (10)

  • Ve chvíli, kdy si starosta Stehlík (Pavel Kikinčuk) prohlíží zprávu o zpronevěření peněz na webu EuroZprávy.cz, je vidět, že ve skutečnosti není na zpravodajském serveru, ale dle rámu pouze v Prohlížeči obrázků a faxů. (David7)
  • Ve snímku si komparz vyzkoušeli dva výherci soutěže týdeníku TV magazín. Shodou okolností byla jednou z nich bývalá pracovnice krajského úřadu, která měla na starosti umělecké školy a která se z té doby znala s režisérem Troškou. (Olík)

Reklama

Reklama