Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Štyria priatelia – John, Ben, Tim a Michael – okradnú v Londýne nesprávneho človeka. Nesprávny človek sa vyznačuje tým, že potom, ako urobíte prvú a zároveň i najzávažnejšiu chybu – necháte ho žiť – vám pôjde po krku až za hrob! A navyše, ak sa dotknete i jeho masívneho zlatého prsteňa, na ktorý je veľmi chúlostivý, máte istú záruku, že okrem vás bude trpieť i vaša rodina a vaši blízki. Olúpiť Golden Polea (Vinnie Jones) bolo prvou veľkou chybou našej štvorice (pričom obzvlášť Michael je v tom naozaj nevinne). Tou druhou bolo narodiť sa s hlavou bez mozgu a omylom si za ukradnuté peniaze kúpiť letenky na dovolenku miesto Malajzie do Litvy... (sochoking)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (52)

DonBraso 

všechny recenze uživatele

Je to blbost,která baví.Je to trochu i křupanský styl,kdy chudáci Litevci se nejspíš obrací v hrobech,ale co. Výborná jednohubka,která jede od prvního momentu až do konce.Nechápu,kde člověk viděl nudu.Tempo jelo od první minuty,vzalo styling z Británie,přes mluvu,humor a jelo se do Litvy se vší parádou,kde v hlavní roli Vinnie Jones si musel jet pro svůj prsten o kterýho ho banda blbců obrala.S nima si člověk užije až až a hlavně nejsou vůbec pospolu,ale každý zvlášť a tady je síla toho filmu.Pořád se mění prostředí a herci a jenom kuprospěchu.Je tu mnich co si rád zašpásuje a má rád sádlo máslo, Staska co je kápo v Litvě a obchoduje s lidma,pěkná kočinka,dva tupce co si jednou užijou pořádný mejdlo,Michael co pořád dostává finishery do ksichtu,aby vzápětí zas jel na plný obrátky a pořád se snažil dostat peníze i pro sebe,Johhny co běží skoro od půlky filmu s radiátorem v ruce atd.Prostě je tam toho hodně,aby to bavilo tak trochu jinak.Moc velkých fórů určitě zde není,ale možná právě proto to bohatě stačí. ()

Zl0 

všechny recenze uživatele

Vytriezvenie z pocitu že britské = vtipné. Toto je trápne. Silené ksichty, silený prízvuk, nasilu vykrútená huba pri snahe byť anglicky coolovejší než je vôbec možné. Tvária sa že majú srandu z Ost Bloku, ale na smiech mi skôr prišli oni. Respektíve tento film. Možno snívali že natočia ďalší Svéráz národního lovu v british kabáte, no vyšla z toho ďalšia Fontána pre Zuzanu 3. Aspoň pre mňa. ()

Reklama

VanTom 

všechny recenze uživatele

Čtveřice britských zlodějíčků-amatérů při útěku neplánovaně skončí v Litvě s oloupenými mafiány (Vinnie Jones) v zádech. Zamotané eskapády v rázovité východoevropské krajině se snaží svou dynamikou a šílenými shodami náhod evokovat krimi "ritchiovky", jenže kvalit svých vzorů zdaleka nedosahují - hrnou a míchají toho příliš, ne zrovna vtipného či formálně vytříbeného, až je prakticky jedno, jak se to na té litevské svatbě pomlátí. ()

a0001 

všechny recenze uživatele

A k*rva prečo nie.. Naposledy som taký dokonale trhnutý humor videl vo filme "Rane (1998)". Vo štvorici po opici je oproti tomuto filmu iba pózerska, prvoplánová, dementná nuda. Príbeh týchto "grázlikov" je dokonalý. Briti v Litve dokonalá kombinácia. Je tu, ale kopa "hodnotiacich inteligentov", ktorí si pózerskou vážnosťou snažia pridať dáke to IQ naviac. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Další z pokusů přiblížit se Ritchiemu a podle mě se to docela zdařilo. Režisér tu sice neměl k ruce, kromě Vinnieho Jonese, solidnější či známější herce a když přesunul děj do Litvy, nevyhnul se jistým archetypálním zobrazením Východu, ale na druhou stranu policajti tu aspoň nejezdí v žigulících a prostředí Vilniusu není depresivním obrazem vyrabovaného panelákového sídliště, jako třeba Bratislava (nebo co to bylo) v Eurotripu. No a hlavně má film neutuchající tempo a spoustu vtipných momentů, které sice nejsou nijak originální, ale mě se trefily do nálady. 70% ()

Galerie (62)

Zajímavosti (2)

  • Scéna kedy posádka ambulancie znásilňuje bezvedomú pacientku, je založená na skutočnom incidente, ktorý sa stal v roku 2009 v hlavnom meste Litvy, Vilniuse. Obvinení zo znásilnenia 18 ročnej pacientky počas prevozu boli vtedy 62 a 36 roční zamestnanci záchrannej služby. (Ludo444)

Reklama

Reklama