Reklama

Reklama

Mrňouskové: Údolí ztracených mravenců

  • Francie Minuscule - La vallée des fourmis perdues (více)
Trailer 3

Obsahy(1)

Na malebném lesním paloučku se jednoho dne rozhoří nepřátelství mezi koloniemi černých a červených mravenců. Příčinou sporu jsou zbytky jídla z pikniku, které tam zanechal mladý pár. Najednou se uprostřed znepřátelených stran objeví odvážná beruška. Skamarádí se s černým mravenečkem Mandiblem a pomůže mu zachránit mraveniště před invazí červených bojovníků na čele s hrozivým Butorou. Vydejte se na cestu plnou dobrodružství, přátelství a fantazie, do světa těch nejdrobnějších Mrňousků. (Mirius FD)

(více)

Videa (8)

Trailer 3

Recenze (108)

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Strastiplná cesta malej lienky, ktorá sa chtiac nechtiac ocitá uprostred krutého boja "hračky" prírody medzi armádou čiernych a červených mravcov. Srandistický poloanimák, ktorý príjemne prekvapil a pobavil. Nakoľko je nemý, celkom by ma zaujímalo ako ho počas sledovania vnímajú najmenší. Či bez dychu, alebo bez záujmu. Prišiel mi totiž skôr pre kategóriu "násť" a viac ročných. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Jen zvuky a obraz. Žádná slova. Navíc v tomhle provedení. To je prostě parádní balzám pro duši, který je neskutečně akční, zábavný a zajímavý. Mimika miniaturních tvorečků je neskutečná, a to i přesto, že v podstatě žádnou nemají. Jediný jejich pohled a k tomu vhodný zvuk, a přesně víte, jaká emoce na vás působí. Skoro až neskutečné. ()

Reklama

honajz2 

všechny recenze uživatele

Seriál jsem naposledy viděl jako děcko a pamatuji si, že se mi nikdy moc nelíbil, ačkoli jsem obdivoval animaci. Když jsem poprvé slyšel o tom, že z toho bude film, nedokázal jsem si to představit, ale po dvou Ovečkách Shaun, z nichž jedna je hodně blízko tomu, aby se mi dostala do TOP 10 oblíbených filmů, jsem to už viděl jako poměrně reálné. A teď když jsem ten film konečně viděl musím říct, že se mi líbil. Akorát mě zklamal nenaplněný potenciál. Čekal jsem nějaké epické (tentokrát to myslím bez ironie) dobrodružství, ve kterém se malá beruška ztratí rodičům, zbytek filmu je hledá a poznává další obyvatele hmyzí říše, některé milejší, jiné míň. Vím, je to kýč, ale pořád by mi to přišlo příběhově atraktivnější než to, co z toho nakonec bylo, Samotná válka mravenců, která tady trvá dobrou půlku filmu, mohla být jen závěrem, protože i přes vynalézavost tvůrců mi ta bitva začala připadat poněkud utahaná. Asi i proto jsem z toho ve finále nebyl nadšený nebo okouzlený, jak zde někteří píšou, ale uznal jsem, že to vůbec nebylo špatné. Navíc já mám pro vyprávění jen obrazem slabost a už musím ocenit jenom to. Pak mě teda ještě zklamal humor, který je v drtivé většině případů čistě pro děcka, ale najde se pár výjimek (třeba závod berušky s mouchami nad silnicí). Jestli bych ale nějakou část měl označit jako kouzelnou a do jisté míry i roztomilou, tak tu s pavoukem, ta se mi líbila fakt hodně a za ni samotnou bych dal 5*. Uvažoval jsem nad slabými 4*, možná to i časem změním, ale teď to celkově vidím na silné 3* ()

Brinkley 

všechny recenze uživatele

V záplavě filmových odnoží dětských TV seriálů, velmi příjemný počin. Osobně bych ohodnotila spíše 4 hvězdami (neb čtyřminutová stopáž sluší Mrňouskům přeci jenom o dost víc).... byla jsem však přehlasovaná dětmi, tedy určitě povolanějšími diváky. A kdo jiný by taky mohl více ocenit a pochopit hmyzí boj o sacharidy. ()

evulienka3 

všechny recenze uživatele

Nápaditá a krásna animácia doprevádzaná príjemnou hudbou sú hlavnou devízou tohto milého príbehu o chrobáčikoch, ktorý napriek tomu, že osemdesiat minút príbehu neprehovoria, vám napriek tomu vyrozprávajú svoje dobrodružstvá, ktoré na zažili pri zachraňovaní mraveniska. Napriek skutočne príjemnému a pozerateľnému príbehu je jeho dĺžka naozaj zdá sa mi premrštená a tak príbeh umelo natiahnutý čo mu u mňa uberá jednu hviezdičku. ()

Galerie (47)

Zajímavosti (1)

  • Film je věnován in memori Jeanu "Moebiusovi" Giraudovi, francouzskému malíři, umělci a spisovateli. (Terva)

Reklama

Reklama