Reklama

Reklama

Mrňouskové: Údolí ztracených mravenců

  • Francie Minuscule - La vallée des fourmis perdues (více)
Trailer 5

Obsahy(1)

Na malebném lesním paloučku se jednoho dne rozhoří nepřátelství mezi koloniemi černých a červených mravenců. Příčinou sporu jsou zbytky jídla z pikniku, které tam zanechal mladý pár. Najednou se uprostřed znepřátelených stran objeví odvážná beruška. Skamarádí se s černým mravenečkem Mandiblem a pomůže mu zachránit mraveniště před invazí červených bojovníků na čele s hrozivým Butorou. Vydejte se na cestu plnou dobrodružství, přátelství a fantazie, do světa těch nejdrobnějších Mrňousků. (Mirius FD)

(více)

Videa (8)

Trailer 5

Recenze (108)

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Strastiplná cesta malej lienky, ktorá sa chtiac nechtiac ocitá uprostred krutého boja "hračky" prírody medzi armádou čiernych a červených mravcov. Srandistický poloanimák, ktorý príjemne prekvapil a pobavil. Nakoľko je nemý, celkom by ma zaujímalo ako ho počas sledovania vnímajú najmenší. Či bez dychu, alebo bez záujmu. Prišiel mi totiž skôr pre kategóriu "násť" a viac ročných. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Beruška: Neočekávaná cesta? Pán cukrů: Společenstvo cukru? Pán cukrů: Návrat zápalek? Ta paralela tam prostě je a já od teď budu vědět, že lesní požáry nezpůsobují jen žháři, kuřáci a neopatrní táborníci, ale i bitvy o mravenčí Minas Tirith! Doufám, že se díval i Sauron, aby pochopil, že nejúčinnější obléhací zbraň je sprej proti Gondoru.. ()

Reklama

Slarque 

všechny recenze uživatele

Hned v prvním záběru je brouk. Od Volkswagenu. Takže ano, tvůrci nezapomněli ani na sofistikovanější metahumor pro rodiče. Dalším pozitivem jsou nádherné záběry krajiny v Provence, které si velké plátno zaslouží. Ale bohužel, roztažení populárního seriálu na celovečerní stopáž se nezdařilo. Příběh udrží dětskou pozornost tak do půlky, pak je v kině slyšet čím dál větší šum a vidět pohyb dětí. Také je tu epická bitva, skoro jako příprava na Hobita a jiné adaptace knih pro děti, ale citlivější ratolesti rozbrečí. Ještě u východu z kina byly slyšet dětské hlásky, že to bylo dlouhé. Sice jen 80 minut, ale protentokrát s nimi souhlasím. ()

Zagros 

všechny recenze uživatele

Seriál Mrňouskové je skvělý a postupně jsem snad viděl všechny díly a to sám i s dětmi. Proto jsem dal šanci i prvnímu celovečernímu filmu. Kupodivu se to docela povedlo a Údolí ztracených mravenců si zachovalo hravost seriálu a dokázalo mě bavit celou dobu, což většinou animáky dle úspěšných animovaných seriálů nedokáží. Dech to ztrácelo jen občas, povětšinou to bylo i napínavé a hlavně mravenci patří k mým nejoblíbenějším „hrdinům“ z mrňousků. Poctivé tři hvězdy, pokud ale neznáte seriál a bude to pro vás vše originální a nové, hvězdu si přihoďte. ()

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Ferda Mravenec & Beruška: Revisited ~~~ Pěkná příroda, skvěle úchylní broučkové a internacionálně multilingvistické bzučení a ticho. U seriálu se podařilo zanedlouho vyplýtvat nápady. Tady je jeden dlouhý příběh a dost nápadů tak akorát. Tututuu you, Kuky! + za skvělou atmosférickou hudbu k takovémuhle bijáku :) ()

Galerie (47)

Zajímavosti (1)

  • Film je věnován in memori Jeanu "Moebiusovi" Giraudovi, francouzskému malíři, umělci a spisovateli. (Terva)

Reklama

Reklama