Reklama

Reklama

Mrňouskové: Údolí ztracených mravenců

  • Francie Minuscule - La vallée des fourmis perdues (více)
Trailer 4

Obsahy(1)

Na malebném lesním paloučku se jednoho dne rozhoří nepřátelství mezi koloniemi černých a červených mravenců. Příčinou sporu jsou zbytky jídla z pikniku, které tam zanechal mladý pár. Najednou se uprostřed znepřátelených stran objeví odvážná beruška. Skamarádí se s černým mravenečkem Mandiblem a pomůže mu zachránit mraveniště před invazí červených bojovníků na čele s hrozivým Butorou. Vydejte se na cestu plnou dobrodružství, přátelství a fantazie, do světa těch nejdrobnějších Mrňousků. (Mirius FD)

(více)

Videa (8)

Trailer 4

Recenze (108)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Beruška: Neočekávaná cesta? Pán cukrů: Společenstvo cukru? Pán cukrů: Návrat zápalek? Ta paralela tam prostě je a já od teď budu vědět, že lesní požáry nezpůsobují jen žháři, kuřáci a neopatrní táborníci, ale i bitvy o mravenčí Minas Tirith! Doufám, že se díval i Sauron, aby pochopil, že nejúčinnější obléhací zbraň je sprej proti Gondoru.. ()

Prochy38 

všechny recenze uživatele

Moc bych chtěl těch hvězd nahodit víc, ale nemůžu. Věnuji se přírodě a hmyzu dost na to, abych některé věci nekousl. A že je to pro děti? No právě! Líbí se mi, jak je to animované a vím, že jde dnes už o kultovní seriál. Jasné. Zvuky pominu, bez těch by to nešlo. Ale mrzí mě hrozně moc, že se to netvořilo po vzoru pana Sekory třeba. Když už na to ty děti koukají a koukají hodně, mohly by prostě být některé věci správně! Jakože se z vajíčka vylíhne malá beruška? Mně to prostě vadí. Místo toho, aby už malinké děti viděli, jak se to ve skutečnosti děje, což fakt není problém, cpe se jim do hlavy opak. Hrozná škoda a za mě obrovské mínus celého projektu. ()

Reklama

Slarque 

všechny recenze uživatele

Hned v prvním záběru je brouk. Od Volkswagenu. Takže ano, tvůrci nezapomněli ani na sofistikovanější metahumor pro rodiče. Dalším pozitivem jsou nádherné záběry krajiny v Provence, které si velké plátno zaslouží. Ale bohužel, roztažení populárního seriálu na celovečerní stopáž se nezdařilo. Příběh udrží dětskou pozornost tak do půlky, pak je v kině slyšet čím dál větší šum a vidět pohyb dětí. Také je tu epická bitva, skoro jako příprava na Hobita a jiné adaptace knih pro děti, ale citlivější ratolesti rozbrečí. Ještě u východu z kina byly slyšet dětské hlásky, že to bylo dlouhé. Sice jen 80 minut, ale protentokrát s nimi souhlasím. ()

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

Ač jsem velkým fandou animáků, potažmo těchto komických hmyzích potvůrek, myslím, že se z toho miloučkého kraťasu neměl stát celovečerní film. Ono je to vcelku vtipné, ale dlouhé a občas to opravdu postrádá ten vtip okamžiku, ze kterého těží právě ty legrační kraťasy. Místy je to opravdu utahané a animace není zas taková, jak by člověk očekával. Být divákem 0-13, tak tomu snad ještě přihodím jednu nebo dvě hvězdy, ale takhle se to opravdu nedá. Zklamání. 60% ()

Terva 

všechny recenze uživatele

CITÁT - Vrůůůůůzzzz, vrrrrm, bzzzzmm.............. Film je natočen podle pravdivého příběhu z jednoho nejmenovaného ůdolí v jižní Francii. Je to lehce přehnané, ale kdo viděl seriál, ví o čem je řeč. Spousty srandy, přátelství, smutku a vítězství. Co dokáže rozpoutat jedna krabice s kostkovým cukrem v jednom nejmenovaném údolí. Film je věnován in memori Jeanu "Moebiusovi" Giraudovi, francouzskému malíři, umělci a spisovateli. ()

Galerie (47)

Zajímavosti (1)

  • Film je věnován in memori Jeanu "Moebiusovi" Giraudovi, francouzskému malíři, umělci a spisovateli. (Terva)

Reklama

Reklama