Reklama

Reklama

Nadpřirozený thriller, zabývající sa otázkami života, lásky a víry na pozadí apokalyptického světa. Skupina blízkých přátel se sejde na svatbě, ale oslava je zmařená sérií katastrofických událostí, které připomínají apokalypsu předpovězenou v bibli. Ti, kteří zůstali naživu, musí nyní čelit děsivé, nejisté budoucnosti. Podaří se jim přežít a vyrovnat se s otázkami víry a všudepřítomným chaosem? (Bontonfilm)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (101)

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Proklamované pánbíčkaření šlo v tomto případě úplně mimo mě, takže s odhlédnutím od tohoto se formou jedná o zběsilé lítání sem a tam ve stylu Rothova Aftershocku. Ten ale dílo Boží skryl fikaně za přírodu, takže survivalově dokázal alespoň průměrně pobavit....tohle bohužel moc ne. 40% ()

lykan9 

všechny recenze uživatele

Den po konci světa je filmem 50/50. Pasáž svatby byla tak nudná, že jsem chvíli přemýšlel, že to vypnu. Poté ale nastala pasáž v ulicích, která mě velmi bavila a zaujala, než se děj přemístil do kostela, kde to bylo zase o ničem, aby se děj opět přesunul, tentokrát do nemocnice, kde se dala atmoška krájet. A vše toto pak zazdít hrozným koncem. Ve výsledku se však jedná o slušný film poměrně dobře kombinující katastrofický film a horor. ()

Reklama

Segrestor odpad!

všechny recenze uživatele

To je tak kýčovitá katolická agitka, že vám vedle toho přijdou modré Ježíšovy oči v Posledním pokušení jako zanedbatelný nešvar výkladu křesťanské historie. Tento snímek si primárně hraje na autentické dílo svým vyprávěním s částečnou pomocí FF (nalezených videozáznamů) a druhým dechem neustále dodává, že řešením je jen a pouze víra v Boha. Něco na způsob: Děj se co děj, věřit na křesťanský způsob je dobré, áno... Ale zpátky na začátek. Filmově se několik mnoho minut budete těšit, až to přijde, zatímco ono to stále nepřichází a sledujete otřesnou svatbu ošklivých a hloupých lidí. V každém záběru se vzdychnutím vzpomenete na někdejší Cloverfield. Už už aby přiletěla hlava sochy paní Svobodové. Puf, pak se to stane. Vidíte lacinější verzi křesťanské poslední apokalypsy i s dezorientovanými andělíčky. Naštvaně si vzpomenete na snímek This Is the End, kde to bylo alespoň veselé, když hysterické celebrity padaly do jámy pekelné. No, a tím končí celá legrace. Po zbytek filmu jen parta nehezkých adolescentů pobíhá mezi kulisami a nějací asistenti na ně hází písek, prach a lejou vodu z konve. Zvrat přijde právě až se vstupem do kostela. Tam se dozvídáme, o co vlastně jde, pokud jsme to už nepochopili předtím z toho, co říkala ta husička s Biblí. Dál už se jen agituje a na všelijakých případech vysvětluje smysl Bible, zde zabalené do rádoby katastrofického FFéčka. Obdivuju každého, kdo to dokáže se zájmem dokoukat do konce. No, obdivuju... Spíš se jen nevěřícně divím. ()

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Účastníci svadby sa menia na účastníkov boja o prežitie po tom, ako vonku vypukne niečo, čo pripomína biblickú apokalypsu... Nevýrazný pokus o PG-13 disaster horor ako zo SyFy kanálu. Máme tu partičku mladých, nepríliš sympatických postáv, úsmevný námet, vizuál obmedzovaný neduhmi handycam spracovania, neisté efekty, pre istotu radšej iba opatrne ukazované katastrofické výjavy, čo „oživujú“ hlúpe dramatické výlevy a nezmyselné scénky, ktoré svojou trápnosťou nemilosrdne klincujú film, ktorý už tak-tak ledva drží pokope. Na rozdiel od bežných SyFy somariniek sa však berie až príliš vážne, tlačí do hlavy ten náboženský podtext a za každý lepší moment (áno, zopár sa ich tu nájde) si divák musí vytrpieť minimálne raz toľko vatového balastu. Za nejaké 2* to jedno pozretie ale snáď stálo. ()

rollman1 

všechny recenze uživatele

Další nanebevzetí tentokrát v hororovém FF podání. Už od traileru bylo vidět, že nás čeká zajímavý kousek a taky jsem ho dostal. Hodní a věřící lidé zničehonic umřou a hříšnici zůstávají na Zemi aby si vytrpěli poslední dny apokalypsy. Nechybí zde Katastrofy, nějaká ta příšerka a dialog o bibli a konci světa. Výhodou filmu je, že se rozjede celkem rychle a tak nestihne začátek otrávit celý film. Od změny lokace, kterou je kostel je film mírně pomalejší, ale ne přímo nudný. Jo, tohle se celkem povedlo a doufám, že další takový kousek nenechá na sebe dlouho čekat. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (1)

  • Natáčelo se ve Wilmingtonu v americkém státě Severní Karolína. (Terva)

Reklama

Reklama