foto

John Pyper-Ferguson

  • nar. 27.2.1964 (53 let)
    Mordialloc, Melbourne, Victoria, Austrálie
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

John Pyper-Ferguson sa narodil 27. februára 1964 v austrálskom mestečku Mordiallic. Po krátkom období v jeho rodnej krajine sa presťahoval do kanadského mesta Vancouver. Jeho rodičmi sú bývalí olympijskí plavci, reprezentujúci Austráliu, a to Kathleen a Richard Fergusonovci.

Študoval výtvarné umenie v Edmontone na University of Alberta a aktívnym hercom sa stal v roku 1979.

Jeho začiatky a samotná kariéra je spojená predovšetkým s televíznymi seriálmi. Zahral si v seriáloch ako MACGYVER (v roku 1991 ako Scott Bartlett), STAR TREK: NOVÁ GENERÁCIA (v roku 1992 ako Eli Hollander), HIGHLANDER (v roku 1994 ako Brian Cullen), mysteriózne AKTY X (medzi rokmi 1995 až 1997) a KRAJNÉ MEDZE (medzi rokmi 1996 až 2001), POHOTOVOSŤ (v roku 2000 ako Tom Coggins), sci-fi HVIEZDNA LOĎ GALACTICA (ako kapitán Cole 'Stinger' Taylor), BRATIA A SESTRY (ako Joe Whedon), krimi VTIERKA CASTLE (ako Dean Donegal) či akčný sci-fi seriál CAPRICA (z roku 2010, ako Tomas Vergis) a mnohých ďalších, viac či menej známych seriáloch.

Zahral si však už aj vo viacerých filmoch, z ktorých je možné spomenúť napr. kanadský horor ZLOVESTNÁ POSADNUTOSŤ (1988), western NEZMIERITEĽNÍ (s Clintom Eastwoodom, Geneom Hackmanom a Morganom Freemanom), akčné sci-fi ŠIALENÁ JAZDA (1997), dráma ANJEL RODINY (2004), romantická komédia SUPER NÁHRADNÍK (2006), japonské sci-fi inšpirované známou videohrou TEKKEN (stvárnil postavu menom Bonner), životopisný thriller CONVICTION (2010) či akčný film z automobilového prostredia – RÝCHLY A ZBESILÝ (2011).

Keďže v posledných rokoch došlo k nárastu Johnovej popularity, objavil sa aj v megahite od režiséra Nicolasa Windinga Refna – DRIVE, kde si zahral po boku hviezdneho Ryana Goslinga, Carey Mulliganovej či Rona Perlmana.

M "MikaelSVK" H

Herecká filmografie

Filmy

2014 Den po konci světa
Doupě vlků
2013 Three Days in Havana
2012 Hanin zákon (TV film)
2011 Born to Race
Drive
2010 A Night for Dying Tigers
Die
Odsouzení
Skore - Hokejový muzikál
Tekken
2009 Hungry Hills
2007 Everest (TV film)
2006 For the Love of a Child (TV film)
Super náhradník
X-Men: Poslední vzdor
2005 Černý úsvit
2004 Anděl v rodině (TV film)
2003 Betraying Reason
Wind Effect, The
2001 Harlequin 10 - Hra o čas (TV film)
Lonesome
Pearl Harbor
V pavoučí síti (TV film)
1999 Vezmu tě tam
1998 Bouře (TV film)
Osiris: Vesmírná kronika (TV film)
1997 Akta X – Akta 10: Emily (video kompilace)
Bláznivé manévry
Šílená jízda
Vidláci
1996 Hard Core Logo
Podzemní komando (TV film)
Somebody Is Waiting
Space Marines
1995 Děti prérie (TV film)
Jesse James
1994 Duel v poušti
Hra o život
1993 Láska, podvod a loupež (TV film)
Zemětřesení na dálnici 880 (TV film)
1992 Ďábelská frekvence
Home Movie (TV film)
Killer Image
Nesmiřitelní
Shadow of a Stranger (TV film)
1991 Lyžařská škola
Showdown at Williams Creek
1990 Pták na drátě
1989 Sbohem, blues
1988 Zlověstná posedlost
1987 American Harvest (TV film)
Hello Mary Lou: Prom Night II

TV seriály

2017 Queen of the South (TV seriál)
El Beso de Judas (S02E04)
Un Pacto con el Diablo (S02E03)
Dios y el Abogado (S02E02)
další epizody (4)
The 100 (TV seriál)
The Four Horsemen (S04E03)
Agenti S.H.I.E.L.D. (TV seriál)
BOOM (S04E13)
Broken Promises (S04E09)
2016 Poslední loď (TV seriál)
Don't Look Back (S03E13)
Resistance (S03E12)
Legacy (S03E11)
Kravaťáci (TV seriál)
Accounts Payable (S06E02)
25th Hour (S05E16)
God's Green Earth (S05E13)
další epizody (5)
2015 Poslední loď (TV seriál)
Ještě větší jednota (S02E13)
Námořní bitva (S02E12)
Valkýra (S02E11)
další epizody (13)
Kravaťáci (TV seriál)
Faith (S05E10)
Uninvited Guests (S05E09)
Mea Culpa (S05E08)
další epizody (8)
2014 Poslední loď (TV seriál)
Všude dobře, doma nejlíp (S01E10)
Testy (S01E09)
Do baru přijdou dva námořníci... (S01E08)
další epizody (9)
2013 Deception (TV seriál)
Motiv (TV seriál)
Spodní proud (S01E08)
Bylo, nebylo (TV seriál)
Vítejte ve Storybrooke (S02E17)
2012 Longmire (TV seriál)
An Incredibly Beautiful Thing (S01E08)
Vesmírná loď Galactica – Krev a chrom (TV seriál)
Grimm (TV seriál)
Bad Moon Rising (S02E03)
2011 Hranice nemožného (TV seriál)
Jednoho říjnového večera (S04E02)
2010 Rookie Blue (TV seriál)
Castle na zabití (TV seriál)
Vrah na videu (S03E08)
Ztraceni (TV seriál)
Konec (S06E17)
2009 Anatomie lži (TV seriál)
Caprica (TV seriál)
Dark Blue (TV seriál)
Doktor Mozek (TV seriál)
Ve službách FBI (TV seriál)
2008 Flashpoint (TV seriál)
Less Than Kind (TV seriál)
Podstata strachu (TV seriál)
Terminátor: Příběh Sáry Connorové (TV seriál)
Odložené případy (TV seriál)
Špatná pověst (S05E16)
2007 Cane (TV seriál)
Status: Nežádoucí (TV seriál)
2006 Bratři a sestry (TV seriál)
Po právu (TV seriál)
Night Stalker (TV seriál)
The Sea (E07)
Battlestar Galactica (TV seriál)
Resurrection Ship: Part 1 (S02E11)
2005 Closer (TV seriál)
Instinkt zabijáka (TV seriál)
Myšlenky zločince (TV seriál)
Na Západ (TV seriál)
Night Stalker (TV seriál)
The Source (E06)
Pilot (E01)
Sběratelé kostí (TV seriál)
Battlestar Galactica (TV seriál)
Pegasus (S02E10)
Kriminálka Miami (TV seriál)
Na jednu noc (S03E14)
2004 Láska je Láska (TV seriál)
2003 Manipulátor (TV seriál)
24 hodin (TV seriál)
Day 3: 5:00 p.m.-6:00 p.m. (S03E05)
2002 Jeremiah (TV seriál)
Tom Stone (TV seriál)
2001 Smallville (TV seriál)
Strážkyně zákona (TV seriál)
Ten, kdo tě chrání (TV seriál)
2000 Gideon's Crossing (TV seriál)
Kriminálka Las Vegas (TV seriál)
Důkazy nelžou (S01E01)
Lovkyně (TV seriál)
1999 Jack & Jill (TV seriál)
Krutá říše (TV seriál)
Rodinné právo (TV seriál)
Soudkyně Amy (TV seriál)
1998 Mentors (TV seriál)
Vrána (TV seriál)
Milénium (TV seriál)
Anamnesis (S02E19)
1997 Milénium (TV seriál)
The Wild and the Innocent (S01E10)
Akta X (TV seriál)
Emily (S05E07)
Koleda (S05E06)
1996 Arli$$ (TV seriál)
Detektiv Nash Bridges (TV seriál)
Ochránce (TV seriál)
Poltergeist (TV seriál)
Viper (TV seriál)
1995 Krajní meze (TV seriál)
Legend (TV seriál)
Lonesome Dove: The Outlaw Years (TV seriál)
The Client (TV seriál)
Univerzitní nemocnice (TV seriál)
Vanishing Son (TV seriál)
Watcher, The (TV seriál)
Akta X (TV seriál)
F. Emasculata (S02E22)
1994 Pohotovost (TV seriál)
Zmije (TV seriál)
1993 Dobrodružství Brisco Countyho Jr. (TV seriál)
Walker, Texas Ranger (TV seriál)
1992 Highlander (TV seriál)
Lidé z oddělení vražd (TV seriál)
Star Trek: Nová generace (TV seriál)
Tenkrát v Deadwoodu (S06E08)
1991 Lightning Force (TV seriál)
The Commish (TV seriál)
1990 Mom P.I. (TV seriál)
1989 Bordertown (TV seriál)
Neon Rider (TV seriál)
1988 Katts a Rinnie (TV seriál)
1987 Jump Street 21 (TV seriál)
1985 MacGyver (TV seriál)
Prokletá noc (TV seriál)
1979 The Littlest Hobo (TV seriál)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace