Reklama

Reklama

Kanibal

(festivalový název)
  • Španělsko Caníbal (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Carlos (Antonio de la Torre) je najlepším krajčírom v širokom okolí. Jeho šaty šité na mieru vydržia večnosť na rozdiel od žien, ktoré vo svojom živote stretol. Avšak láska nie je ten problém, prečo sa Carlos nedokáže zamilovať. Aspoň až do chvíle, kým nestretne Ninu (Olimpia Melinte)... (sochoking)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (23)

Saxos 

všechny recenze uživatele

Klub náročného diváka, jak střižený pro Čt2. Už úvodní scéna Vám nastíní co lze očekávat. Koukat pět minut z dálky na auto u benzínky, i když si tím odbudete i úvodní titulky, dá docela zabrat. Asi, aby jste se vžili do kůže lovícího kanibala. Někdo vydrží čekat na maso u řezníka i déle. Carlos čas ušetřil vynechanou návštěvou pekaře i zelináře, protože příloha mu nejela. Klady: oprášení tabu do kterého se chce málokomu; pěkně vyprofilovaný sériový vrah; zvučná španělština. Zápory: bohužel nudné čekání na to, jestli sežere i svoji sousedku, nebo už jí sežral a teď chce místo v mrazáku zaplnit její ségrou, nebo do ní zblbnul; každý ukázaný Carlosův lov mladé kořisti byl dost zpackaný, že je s podivem, že ho četníci nevyčmuchali. ()

mira.l 

všechny recenze uživatele

Tak jako každej jsme nějakej, ale panu krejčímu asi z toho neustálýho píchání jehlou teda mrdalo v tý makovici slušně. A u Niny to nebylo o nic lepší. A posledních cca 25 minut jsem asi nějak nepochopil a nejenom je, nebo co to mělo celý znamenat, jestli zabil sestru Niny, tak koho teda sledoval na tý pláži a nechal utopit v moři? Konec taky veškerej žádnej. A to vůbec nepočítám, že se to celý táhlo jak tejden před vejplatou, čekání na to, až něco někdo řekne, až se v záběru něco objeví, než někdo přejde obraz z jednoho konce na druhej, bylo docela úmorný. Asi mě měla varovat hned ta úvodní scéna u benzínky. Celkově zajímavá kamera, záběry z hor, ale i svým způsobem kouzelné záběry dosti omšelého baráku, ale to je zatraceně málo. Zřejmě to byl nějakej pokus o umělecké zpracování hororu na téma kanibalismu, což se teda moc nepovedlo. ()

Reklama

venca163 

všechny recenze uživatele

Navzdory výborný úvodní scéně se scénář pomalu rozpadne na více či častěji méně povedený singulární výjevy a film jako celek moc nefunguje. Spotřeba masa toho týpka v hlavní roli je ale obdivuhodná, já si nedokážu představit, že bych každých pár dní spráskal třeba celý prase. Jedině snad, že bych ho také zapíjel nejvybranějším červeným z Côte de Nuits. Pro větší zábavu ale doporučuji přidat "ové" a zkouknout daleko víc nechutný filmísek Kanibalové. PS: Chtělo to sestřihat ještě tak 20-30 minut. (55%) ()

Forsberg11 

všechny recenze uživatele

Tento film je absolútne mimo môj bod záujmu a preto, respektíve napriek tomu, ho tu nechcem silou mocou kritizovať a podkopávať. Španielsky Canibal po thrillerovej, tobôž hororovej stránke vôbec nefunguje. Možno ako psychologická dráma, sonda do duše a mysle človeka, ktorý je úplne iný ako my, má iné zvyky ako my a obľubujé iné pokrmy ako my. Nie je to však žiaden psychopat alebo asociál. Práve naopak, Carlos žije pomerne nenápadný život krajčíra v španielskom meste Granada, má slušný byt a vo svojom okolí je rešpektovaný. Do jeho života sa však zapletie nová, mladá susedka Alexandra, ktorá prišla do Španielska za prácou z Rumunska. Keď za záhadných okolností zmyzne, príde ju hľadať jej nemenej pekná sestra Nina, ktorá naruší zabehnutý Carlosov stereotyp a významne mu ovplyvní jeho život. Technicky je Caníbal veľmi slušne spracovaný snímok, s peknou kamerou a sympatickými hercami. Škoda že je to celé také sterilné, bez štavy a akéhokoľvek väčšieho náboja. Po väčšinu stopáže sa v podstate nič zaujímavé nedeje a postavy len vedú siahodlhé dialógy pre diváka minimálne zaujímavé. Niečo do seba to však určite malo, mimálne prostredím, či už to boli ulice nádherného historického mesta Granada alebo prostredie horskej chaty s nádherným výhľadom a praskajúcim drevom v krbe. Žiadne napätie, či drsné scény však určite nečakajte, možno nejakú tú "nechutnosť", aj to len v náznakoch. Zaujímavý multinárodný kanibalský film bez gulí... 45 %! ()

Dellamorte 

všechny recenze uživatele

Presne podľa očakávania.Gorehoničom - o ničom.Marketingovo pútavý titul síce rozšíri zreničky fandom žánru, no pri takej ( skoro až celouerópskej spolupráci ) je priam nemožné očakávať "maso " . Neukojenec sa takto bude musieť uspokojiť so silne komornou drámou, v ktorej ten kanibalizmus je (!) no prezentovaný nezvyklou formou aj napriek nechute fandom subžánru, ktorý v dnešnej dobe aj tak speje do nikam. Spokojná. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (1)

  • Název filmu je možné spatřit až před závěrečnými titulky. (vojacekr)

Reklama

Reklama