Reklama

Reklama

Armstrongova lež

  • USA The Armstrong Lie (více)
Trailer

Obsahy(1)

Jedni ho milujú, druhí nenávidia. Dôvodov na to majú tí aj tí viac než dosť. Niekdajšia cyklistická superstar Lance Armstrong, ktorá v dôsledku dopingového škandálu, aký v histórii (nielen) tohto športu nemá obdoby, prišla o všetky svoje najcennejšie tituly i priazeň drvivej väčšiny fanúšikov, dodnes polarizuje verejnosť. Muž, ktorý miloval víťazenie a viac než čokoľvek na svete neznášal prehry, pretože v jeho očiach prehra znamenala smrť, paradoxne smrť (v podobe agresívnej rakoviny semenníkov s metastázami v brušnej dutine, pľúcach a mozgu) porazil, no krátko nato vlastnou vinou i tak temer úplne všetko, na čom mu kedy záležalo, stratil. No verte tomu alebo nie, slovo rezignácia by ste napriek všetkému v jeho slovníku hľadali márne... (TV Markíza)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (107)

HOCKEYKA 

všechny recenze uživatele

Na jednej strane hnus,na druhej akýsi nedefinovateľný pocit hlbokej ľútosti.Odniesol si to Lance za všetkých,alebo len zaslúžene doplatil na svoju drzosť,aroganciu a priam chorobnú túžbu vyhrávať?To,ako celé tie roky dokázal klamať je šialené.Nebyť autentických záznamov z tlačoviek a rôznych interview,človek by tomu ani neuveril. Pravdou však je,že nepovolený doping v cyklistike nevynašiel Lance Armsrtong.Nebol prvým a ani zďaleka nie posledným športovcom,ktorý prijal pomocnú ruku podávanú priamo z pekla.Tak prečo je nápis ,,vinný"na jeho čele o toľko zreteľnejší,než u ostatných hriešnikov?Nemalo by byť v tejto kauze perzekuovaných omnoho viac ľudí? Pre mňa Armstrong istým spôsobom obeťou je.Za svoje chyby zaplatil tak,ako žiaden iný vrcholový športovec pred ním a ani po ňom.Zaplatil však nielen za seba,ale za celý dopingom prežratý športový svet,ktorý mu jednoducho umožnil robiť všetky tie veci,spravil z neho absolútneho a všetkými milovaného kráľa sveta a potom ho neľútostne zrazil na kolená. ()

Garson 

všechny recenze uživatele

S poctivostí nejdál dojdeš,ale ostatní už jezdí autem...Pravda,která se však z etických důvodů na bilbordech neobjeví.Doping=strašák,pomocník,byznys.Lance Armstrong,7x vítěz Tour de France.Arnold Schwarzenegger,7x vítěz Mr.Olympia.Oba dopovali,oba si takto pomáhali k vítězství,ale co je na tom všem nejdůležitější oba měli genetickou výbavu bez které by nedosáhli takových úspěchů.Kdo nemá od přírody danou genetickou výbavu pro sport tak pro toho je doping stejně neúčinný jako pro nemocného doplněk stravy z lékárny.Mnoho sportovců ví že procenta úspěchu stoupají s přídavnými možnostmi.U Lance Armstronga to byl nápad jak využít ostatních závodníků k usměrnění větru během závodu.Arnold měl zas možnost při pózování výběru pozadí tak vybral tmavé na kterém jako Evropan vyniknul.Ať jde člověk vlevo,vpravo nebo zvolí zlatou střední cestu tak spoléhat se na náhodu při cestě k vítězství je čistá sebedestrukce.Lance Armstrong často využíval preparátů a rad od doktora kterým byl Michele Ferrari a který zároveň rozpoznal že Lance má obrovskou kapacitu plic i srdce.Zároveň se obával kolísavé výkonnosti a proto ty nedovolené "stabilizátory".Cyklista se zároveň musel vypořádat s rakovinou stejně jako s nechtěnou publicitou.Co mu doping dal a zároveň vzal?Jisté je,že mu protřídil seznam přátel,protože úspěch se neodpouští a mnoho blízkých lidí ho z vlastní ctižádosti hodilo přes palubu.Navzdory všemu zůstává Lance Armstrong fenoménem cyklistické historie. ()

Reklama

Ichabod 

všechny recenze uživatele

Arogantní zmrd co sypal drtivou většinu své kariéry se tady snaží udělat nóbl gesto tím, že přizná jak to bylo. Není důležité, jestli sypal jako jediný v peletonu, nebo všichni. Pokud je někdo tolik arogantní a tak zásadně odmítá nařčení z podvodu je mi úplně jedno, jestli ujel smrti z dohledu nebo jak se cítí. Typická americká faleš a zmrdství, tedy i typický americký hrdina :-) Dokument je zajímavý a dobrý zejména proto, že pokrývá téměř celou Lanceovu kariéru a zároveň nejbližší okruh (ne)přátel i nastíní situaci v tomto sportu, kde je vlastně jasné, že sypou všichni. ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Podívejte se... Mně je úplně jedno, jestli je Lance arogantní, jestli sypal, jestli podváděl, lhal a je mně taky úplně jedno, jestli teď svoje omluvy myslí vážně. Já toho chlápka vůbec neznám, nejsem jeho máma, osobní lékař, šofér, ani jedna z tuctu manželek. Vím jenom to, že jezdil nejrychleji ze všech na kole a že i ve mně probudil vášeň pro tenhle sport. Jestli sypali všichni a on vyhrával, tak byl prostě nejlepší a basta. Hrajte si tu na Mirky Dušíny, říkejte mi o cti a pravidlech co chcete, ale kdo by tehdy čučel na Tour, kdyby si je tam Lance nevodil jak štětka nadrbaný tlusťochy do bordelu? Já tehdy taky skákal doma před bednou a na celej barák nadšeně řval "ty vole, to není možný, to snad není možný!" Není, to je jasný, že není. Jak kdysi pravil jeden slavný cyklista: "Jasně, že se dá Tour de France přejet bez dopingu. Ale ne tak rychle." Takže ještě jednou - je mně úplně jedno, jak to doopravdy bylo a jak to skončilo. Je mně jedno, že si cyklisti huntujou tělo chemií, však on Armstrong ani nikdo další nezávodí kvůli nám, ale pro jejich vlastní vášeň, či konto. Pamatuju si svoje pocity, které jsem tehdy měl a to mi teď laskavě vysvětlete, proč bych je měl muchlat a házet do koše? Žlutý náramek zůstal na mé ruce a Lancovi knížky na poličce nad postelí. ()

Pavlínka9 

všechny recenze uživatele

V cyklistice se neorientuji - u nás - v atletické rodině to prostě nějako nefrčí :D :D Ale samozřejmě přehled mám :) Dozvěděla jsem se plno nových info ohledně tohoto sportu, za což jsem ráda :) Ale název dokumentu mluví jasně - LEŽ! To je opravdu trefné a je to dost zajímavé, jak tento člověk dokázal opravdu roky a roky klamat okolí - a všem vykládal takové lži. Ale na druhou stranu ho tedy obdivuji, že s tím skončil a zvládnul to vůbec přiznat. Za to ho obdivuji. Jelikož si myslím, že plno lidí by si buď hodilo mašli a nebo se odtrhlo od světa a vůbec by o tom s nikým již nediskutovali...Odhalilo to pro mě mnoho nových věcí - nejen, že mě cyklistika a celý koncept Tour de France zaujal :) Ale jsem sama zvědavá, jak se to bude vyvíjet dále s Betsy a její situací v nemocnici...Dokument je dobře udělaný, ale hlavně je pro mě zajímavý v tom, že prvotní myšlenka byla úplně jiná a je to fakt na ho*no, když v průběhu zjistíte - ne vlastní vinnou, že Váš hlavní hrdina to fakt fest po*ral a Vy to budete vlastně udělat najednou úplně jinak :) Ne jako obrovitánský návrat, ale jako gigantickou lež...To, že tady několikrát padlo, jakože se pomalu režisére pasoval do hlavní role svého dokumentu - mě to tedy nepřišlo, ale určitá "přesila" tam byla, ale já se tomu ani nedivim, když i on byl ten, co byl opravdu hodně oklamán a i jeho budoucnost tím utrpěla. Je to hezky vytvořené, od každého je tam trochu a není to zbytečně pře*íčené :) ()

Galerie (34)

Zajímavosti (1)

  • Armstrong se při svých vítězstvích na Tour v letech 2002 - 2005 mohl spoléhat i na pomoc českého cyklisty Pavla Padrnose, který byl členem týmů US Postal Service a následně i Discovery Channel. (.se)

Reklama

Reklama