Reklama

Reklama

Cirkus řvoucích motorů a vůně benzínu dodnes přitahuje milióny příznivců. Nebylo tomu jinak ani ve zlatém věku Formule 1, kdy největší a nejslavnější závodníci byli zahrnuti takovou přízní a poctami, že se prakticky vyrovnali nejoblíbenějším rockovým hvězdám. Náš film s pomocí málokdy promítaných archívních záběrů přenese diváky do této průkopnické minulosti, o které nám povypráví nejen Bernie Ecclestone a Max Mosley, ale také dvanáct, ano, čtete dobře, dvanáct někdejších světových šampionů. (TV Spektrum)

(více)

Recenze (84)

Courtemanche 

všechny recenze uživatele

Tento dokument hodnotím jako velmi dobrý, protože kvalitně přibližuje atmosféru f1 od druhé poloviny 60.let až do roku 1976 (včetně). Jsem si jist že spousta diváků uvidí zcela poprvé záběry, které nikdy předtím neviděl. Na druhé straně nedává nám detailnější obraz, a bohužel většinou se opírá o jezdce z Británie - na ty ostatní častěji zapomene, o Brabham či Hulme nic, anebo pokud si pamatuji dobře, tak rok 75 zcela vynechává, atd. Potom rok 76 byl rokem Hunta, tak je ,,logický,, že opět nemůže chybět. Takže malinko zase nám jde také o leštění ega. ()

Attta 

všechny recenze uživatele

Jenoznačně nejkomplexnější dokument o F1. Skvěle vybrané momenty ze všech ér formule a provedení díváka celou historií až téměř po dnešní moderní formuli jakou známe dnes. Ale hlavní myšlenka tohoto dokumentu je, aby divák pochopil proč "muselo" zemřít tolik jezdců abychom se dostali tam, kde jsme ted. Jiná doba přináší jiné trendy a ve formuli to platí dvojnásobně. Vynikající hudba s úžasným střihem a skvostnými záběry mi navodili husí kůži ne jednou ani ne dvakrát ale několikrát za celý film a jakožto skalní fanoušek F1 nemám jedinou výtku. ()

Reklama

Kaka 

všechny recenze uživatele

Na můj vkus bylo příliš mnoho času věnováno počáteční éře, kdy formule sice vznikala, ale vše bylo na začátku a atraktivita a trendy se postupně rozvíjely. Na druhou stranu zlaté éry, ani moderní éry tam mnoho není. Lauda/Hunt je OK, Senny je tam strašně málo a Prost tam není v podstatě vůbec, přitom souboj těchto dvou jezdců je snad ještě epičtější a delší, než který svedli sedmdesátkoví rytíři. Zpracované je to ale solidně, se spoustou hodnotných faktů a rozhovorů ()

noriaki 

všechny recenze uživatele

Zajímavý, ale strašlivě rozháraný a občas zmatený dokument. Trvalo skoro hodinu než mi došlo, že hlavním tématem je bezpečnost. Snímek nemapuje jednotlivé sezóny, ani slavné závody. Snaží se vystihnout postupný vývoj prostředků vedoucích ke snížení děsivě vysoké úmrtnosti pilotů formule 1. Vcelku se mu to povedlo, i když obsahová stránka ani omylem nedosahuje kvality té formální. Paul Crowder se předvedl jako vynikající budovatel atmosféry, ale jen jako průměrný vypravěč. A to je u režiséra dokumentárního filmu velký handicap. ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Formula 1 by si už konečne zaslúžila poriadny dokument, ktorý by poriadne zachytil všetky tie nezabudnuteľné momenty histórie tohto slávneho športu. Tak trochu som dúfal, že práve tento dokument tento sen splní, ale napokon som trošku sklamaný. Bolo síce skvelé ako zachytili všetky tie najviac zlomové okamihy histórie, a najmä s plnou autenticitou záberov doplnených komentárom legendárnych jazdcov, ale aj ľudí čo pôsobili v zákulisí. Je mi jasné, že do 111-minút sa nedá napchať všetko - no niečo bolo aj navyše, a niektoré podstatné momenty zas úplne vynechané. Keď už robiť dokument, tak komplexne a ucelene - aj keby za cenu, že by mal 3 hodiny. Veď oddaný fanúšik a milovník F1 by bol ochotný na to pozerať isto aj dlhšie. Snáď sa aj toho časom dočkáme... ()

Galerie (8)

Zajímavosti (3)

  • Na konci dokumentu hraje „Open Your Eyes“ od Snow Patrol. (Duoscop)
  • V dokumentu autoři uvádějí, že od smrti Ayrtona Senny v roce 1994 se už nestala žádná fatální nehoda. To už bohužel není pravda. 5. října 2014 zahynul na okruhu v Suzuce závodník týmu Marrusia Jules Bianchi. (p3tris)
  • Na začátku dokumentu jsou použity záběry bojujících letadel z krátkometrážního filmu The German (2008). (p3tris)

Reklama

Reklama