Reklama

Reklama

Moře

(festivalový název)
  • Irsko The Sea
Trailer

Obsahy(1)

Historik umění Max Morden se v reakci na náhlou smrt své ženy rozhodne vyhledat azyl v chatce na břehu moře, kde kdysi strávil dětství. Bojuje s vnitřními démony, utápí se v žalu, který splachuje alkoholem stejně jako vlny oplachují pláž, a útočiště nachází v bezpečných hlubinách minulosti a vlastního dětství. Ve dvou časových rovinách vyprávěný intimní příběh o zápasu se smutkem vznikl podle stejnojmenného románu Johna Banvilla oceněného Man Bookerovou cenou. Hlavní roli Maxe strhujícím způsobem zvárnil Ciaran Hinds. (Dny evropského filmu)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (2)

Khalesi 

všechny recenze uživatele

Každý človek by mal aspoň raz v živote vidieť more. Len keď stojíte zoči voči takej majestátnej prírodnej nádhere, dokážete pochopiť aký ste vlastne malý a že všetko čo znamenáte je len to, na koľko dokážete fungovať ako súčasť nejakého veľkého celku, Zeme. Všetky problémy sú zrazu nepodstatné, pretože svet sa netočí len okolo vás. Myslím, že hlavnou príčinou toho, že sa film natáčal pri mori, bolo presne toto poznanie. Každé trápenie a každý život raz pominie a jediné čo má nejaký zmysel je žiť tu a teraz a robiť šťastným aspoň niekoho, neubližovať a vážiť si život a lásku. Z mora pochádzame všetci, takže chápem úmysel autora, ako akýsi návrat k úplnému počiatku a možno snahu o očistu. ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Ciarán Hinds dostal zaslúženú hlavnú rolu, ale bohužiaľ u debutanta, ktorý sfilmovanú látku nevie vnímať očami diváka. Film je deravý, nefunkčný. Neunúva sa zodpovedať základné otázky, na ktorých stavia a ktorých odpoveďami sa mal dostať k svojej podstate. Jediné, čo si z neho zapamätáte, je utrápená Ciaránova postava v melancholickou náladou hĺbku predstierajúcich záberoch na oceán. ()

Reklama

Galerie (3)

Související novinky

Startuje 21. ročník Dnů evropského filmu

Startuje 21. ročník Dnů evropského filmu

04.04.2014

Letošní Dny evropského filmu opět přináší více než 50 snímků z celé Evropy, tematicky rozdělených do sekcí, některých tradičních, některých zcela nových, speciálně sestavených pro aktuální ročník s… (více)

Reklama

Reklama