Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tento jedinečný filmový projekt mapuje život slovenskej hokejovej legendy, Pavla Demitru. 38 predstaví Demitru nielen ako vrcholového športovca, ale predovšetkým ako človeka a silnú osobnosť, na ktorú dodnes spomína celý národ. Poodhalí významné i bežné momenty zo života hokejovej legendy, jeho túžby a vytýčené ciele. Ponúkne unikátne archívne zábery, exkluzívne materiály z archívov NHL a osobné výpovede. Nemalý priestor je venovaný slovenskej hokejovej reprezentácii, ktorej bol Paľo neoddeliteľnou súčasťou. Film 38 je určený každému, koho sa odchod Paľa Demitru dotkol a kto sa chce dozvedieť niečo viac o tomto nielen výnimočnom hokejistovi, ale predovšetkým skvelom človeku. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (208)

BarryLyndon 

všechny recenze uživatele

Boha jeho, chápu to, že je na Slovensku více věřících, než u nás, ale tohle byla docela síla. Jsem poměrně rád, že o Markovi, Vašíčkovi a Rachůnkovi nic takového nevzniklo. Nedokážu si představit člověka, co by o sobě v případě úmrtí chtěl natočit něco podobně patetického a zbožtělého. Vážně jsem čekal, kdy se tam Demitra objeví v podobě hologramu a sestoupí z nebe. 5/10 Nějak netuším, co toto dělá v řebříčku nej filmů CSFD. ()

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Každý národ má své hrdiny, tak i Slováci svého hokejového šampióna. Dokument o něm je poctivě udělaný, dobré jsou komentáře hokejistů z NHL. Asi nikdy se nezbavím pocitu, že Slovensko patří k nám a že jsou to taky ti "naši". Takže jim fandím úplně stejně, pokud ovšem zrovna nehrají proti těm současným "našim". Citlivě, nepříliš pateticky natočené. 75% ()

Reklama

Rakosnicek77 

všechny recenze uživatele

Slovensko a nejenom to, bylo 7 září 2011 v šoku. Při pádu letadla, na jehož palubě se nacházel hokejový tým Lokomotivu Jaroslavl, který byl na cestě do běloruského Minsku, kde měl druhý den odstartovat novou sezonu KHL, byla i Slovenská hokejová legenda, kapitán národního týmu Slovenska Pavol Demitra. Tento dokument, je naprosto úžasnou poctou a poklonou, za jeho hvězdnou kariérou. Ani já jsem se na konci téměř neubránil slzám, tak dokonale je snímek povedený. Myslím, že podobný talent, se rodí jednou za hodně dlouhou dobu, talent byl patrný každému trenérovi u nás i v Americe. Palo, který kvůli hokeji nedostudoval ani průmyslovku, svým talentem dobyl i Ameriku. Jako číslo 227 byl draftován do týmu Ottawa Senators v roce 2008 podepsal s týmem Vancouver Canucks dvouletou smlouvu na 8 miliónů dolarů, Po skončení smlouvy ukončil zámořskou kariéru a přestoupil do ruského týmu Lokomotiv Jaroslavl, kde právě 7 září, společně s celým hokejovým týmem, zemřel při letecké katastrofě. Jeho číslo 38, bylo navždy vyřazeno z čísel hráčů Slovenské reprezentace. Podobně precizně natočený dokument, jsem opravdu hodně dlouho neviděl. Velká poklona! Viděno jako 12 film v pořadí v rámci Challenge Tour 2015: 30 dní se světovou kinematografií ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby Celosvetovo $514,755▐ jednoznačne pekná pocta, dokument v rámci výpovede zaujme, ponúkne silné hokejové a súkromné momentky, má to zimomriavkovú atmosféru, veru emóciám sa nedá vyhnúť, samozrejme že u každého záleží aj na uhle pohľadu filmového fanúšika ako moc obdivoval tohto človeka - hokejistu, podľa toho mu aj niečo môže dokument ponúknuť, minimálne krásne spomienky na legendu nášho hokeja, u mňa veľká spokojnosť /videl v kine: 100%/ ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Jak to vidím já tady z poza Řípu směrem k bratrovským Tatrám ? Pavol Demitra byl srdce slovenského hokeje. Kdo se koukal na zápasy NHL, tak musel žasnout, slovenský útok Demitra-Handzuš-Bartečko, totiž amíky přehráli chytrým evropským způsobem raz-raz gol, to byla oslava hokeje. To jak Demi vymíchal našeho Vokouna v boji o třetí místo už taková oslava pro nás Čechy nebyla, ale že to byl pan hokejista a přirozený lídr, charismtický chlap s velkým slovenským srdcem za kterým šel celý slovenský nároďák o tom nikdo nepochybuje. Pokud ti jméno Pavol Demitra nic neříká, ale zajímá tě čím a proč si získal člověk z malé země respekt a uznání celého světa, tak tenhle dokument ti na vše odpoví. Jen škoda, že tvůrci ignorují domácí publikum a výpovědi zahraničních osobností nechávají bez překladu. Ta smutná tečka, kterou napsal sám posranej osud a o který my češi víme rovněž svý byla velmi silná a emotivní. Demi, jsou sportovní soupeři na který pět minut po zápase zapomeneš a pak jsou soupeři na který nezapomeneš nikdy a pro mě navždy zůstaneš tou druhou variantou..... odpočívej v pokoji, Pavol. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (10)

  • Prvá klapka padla v auguste 2012 s Ľubomírom Višňovským. Natáčanie sa ukončilo druhý decembrový týždeň 2013 s Petrom Šťastným. Film sa nakrúcal v Spojených štátoch amerických, Česku, Rusku - Jaroslavľ a na Slovensku. (kacer4)
  • Manželka Paľa Demitru, Majka, sa až pri natáčaní tohto dokumentu odvážila ísť na miesto osudnej nehody. (kacer4)
  • Na slovenské pomery sa točilo vysoko nákladovými technológiami a rozpočet sa blížil k hranici hraného filmu. (MikO_NR_1909)

Související novinky

PF 2015

PF 2015

31.12.2014

Z celovečerních filmů, uvedených do našich kin v roce 2014, v ČSFD žebříčku nejlépe hodnocených filmů zatím vyhrává režijní mág David Fincher. Jeho precizní thriller Zmizelá o chlup porazil i Nolanův… (více)

Reklama

Reklama