Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tento jedinečný filmový projekt mapuje život slovenskej hokejovej legendy, Pavla Demitru. 38 predstaví Demitru nielen ako vrcholového športovca, ale predovšetkým ako človeka a silnú osobnosť, na ktorú dodnes spomína celý národ. Poodhalí významné i bežné momenty zo života hokejovej legendy, jeho túžby a vytýčené ciele. Ponúkne unikátne archívne zábery, exkluzívne materiály z archívov NHL a osobné výpovede. Nemalý priestor je venovaný slovenskej hokejovej reprezentácii, ktorej bol Paľo neoddeliteľnou súčasťou. Film 38 je určený každému, koho sa odchod Paľa Demitru dotkol a kto sa chce dozvedieť niečo viac o tomto nielen výnimočnom hokejistovi, ale predovšetkým skvelom človeku. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (208)

jasse 

všechny recenze uživatele

Všichni hokejisté Lokomotiv Jaroslavl mají na místě nehody krásný, udržovaný památník. Mezi mnoha jmény jsou i tři česká a jedno slovenské - Pavol Demitra. Natáčecí štáb požádal Demitrovu manželku Majku, zda by se s nimi nejela na toto místo podívat...a ona souhlasila...a během cesty vzpomínala na svého tragicky zemřelého muže. A mezi to jsou včleněny vzpomínky dalších lidí - rodiny, trenérů, spoluhráčů, kamarádů plus zobrazeny velké hokejové okamžiky, kterých se Demitrovi díky jeho hokejovému umění dostalo. Výsledkem je velice hezký, působivě natočený dokument, který se na Slovensku dokonce promítal v kinech. Jen mi potvrdil ironii osudu, který občas někoho přece jen dostihne - Pavol Demitra byl na konci své kariéry, chtěl s hokejem skončit, ale nakonec se rozhodl odehrát ještě jeden rok v ruské Jaroslavli. Poslední rok v ruské hokejové lize...a bohužel i poslední v jeho životě. ()

Prochy38 

všechny recenze uživatele

Jsem fanoušek hokeje už odmalička, takže ano, znal jsem P. Demitru moc dobře a většinu jeho mezinárodních utkání zachytil. Jeho dráhu NHL už tolik zmapovanou nemám, ale to dokument napravil. Jak to bylo v KHL už všichni dávno víme... Jsem hrozně rád, že tento dokument nebyl o té nehodě, ale o jeho životě. Klobouk dolů. Skvělé zpracování! Trochu si myslím, že lidé, jako byl on, i naši i ostatní ruští i neruští hokejisté by si podobný filmek zasloužili. Možná ani jeden z těch našich nebyl v naší zemi taková osobnost, jako byl P. Demitra na Slovensku, ale nikomu by to neublížilo. Smekám před tvůrci, rodinou, všemi hokejovými přáteli. Krásný snímek a byť už to ke konci hraničilo s lehkým citovým tlakem, slzy mi to vehnalo do očí už několikrát v průběhu, a to se často nestává... Nejsilnější okamžik jasně prohra na MS SVK a jeho loučení. Díky, Palo, Tvůj hokej nebude zapomenut! ()

Reklama

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Pavol Demitra byl borec a měl jsem ho coby hokejistu velmi rád. Během své kariéry toho dokázal spoustu, měl a dodnes má spoustu fanoušků, kteří na něho nikdy nezapomenou. Tvůrci dokumentu i za přispění rodiny, kamarádů a spoluhráčů odvedli slušnou práci a nejednou mi skoro ukápla slza. Zvláště pak ke konci. Dodnes si pamatuju na den, kdy jsem se dozvěděl, že spadlo letadlo s hokejisty Lokomotiv Jaroslavl a kromě Demitry zemřeli i tři čeští hokejisti Rachůnek, Marek, Vašíček – obrečeli jsme to a pořádně se ožrali… ()

Autogram 

všechny recenze uživatele

Nemusím byť ani fanatický hokejový fanúšik, aby som ocenil tento dokument. Tvorcovia očividne vedeli, ako priblížiť pútavým spôsobom sled udalostí života hokejovej legendy, vhodne prestrihať cestu vlakom jeho sympatikej žienky, súkromné výpovede kamarátov a spoluhráčov i hokejové momenty, ktorých bolo nemálo. S dojímavými scénami sa to nepreháňa, aby dokument nevyznel slzopudne, ale nakoniec bol aj optimistický, aj keď, ako sa v závere hovorí, tentoraz sa nedá povedať To bude dobré. ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Logicky to útočí na city a emoce, ale ono se to asi ani jinak udělat nedá. Čechy to samozřejmě tolik nedojme, ale pro Slováky to je jasná volba a těžká srdcovka. Demitra kolem mě prošel tak nějak nepovšimnut, ale jeho zásluhy nelze opomíjet a díky tomuhle dokumentu jsou navždy zvěčněné. Škoda, že hrál za Jaroslavl. 85% ()

Galerie (9)

Zajímavosti (10)

  • Premiéra dokumentu sa presunula z 10. apríla na 7. septembra 2014. Dôvodom bolo získanie rôznych nových záberov z Demitrovho detstva, z rodinného života a z úplných hokejových začiatkov. Produkcia takisto uzavrela exkluzívny kontrakt s NHL, čím sa dostala k množstvu hokejových udalostí, ktoré slovenskí diváci nemali možnosť vidieť. (kacer4)
  • Dano Dangl začal projekt financovať najskôr z vlastných zdrojov a sponzori sa začali pridávať až keď bol projekt už rozbehnutý. (TeddyBearik)
  • V piatok 5. septembra 2014 sa v telocvični školy Paľa Demitru v Dubnici nad Váhom, kde hokejista odštartoval športovú kariéru, konala špeciálna predpremiéra. Ešte predtým však tvorcovia filmu zorganizovali letné premietanie pre hokejistov hrajúcich v NHL, keďže v čase premiéry mali klubové povinnosti. (kacer4)

Související novinky

PF 2015

PF 2015

31.12.2014

Z celovečerních filmů, uvedených do našich kin v roce 2014, v ČSFD žebříčku nejlépe hodnocených filmů zatím vyhrává režijní mág David Fincher. Jeho precizní thriller Zmizelá o chlup porazil i Nolanův… (více)

Reklama

Reklama