Reklama

Reklama

Mikrokosmos

  • Francie Microcosmos : Le peuple de l'herbe (více)
Trailer

Obsahy(1)

Hlavními hrdiny filmu jsou mravenci, včely, berušky, motýli, brouci, šneci a další hmyz, který se k nám dostane jen zřídka. Unikátní snímek, který je antropologickou metaforou lidské evoluce, vyžadoval patnáct let výzkumu, dva roky příprav a tři roky natáčení. Jeho hlavní složkou jsou fascinující záběry a zvuky z malého světa, jenž se nachází mimo obzor běžného lidského vnímání. Vstoupíte do paralelního vesmíru, ovládaného odlišnými fyzikálními zákony. Vejděte do Microcosmu... (Cinemax)

(více)

Recenze (214)

mls 

všechny recenze uživatele

Videl som to asi tri krát, ale ani raz si to neudržalo moju pozornosť. Natočené pekne, človek sa aj na niektorých situáciach zasmeje, ale pre radového diváka je to až príliš nudné. ()

agassi68 

všechny recenze uživatele

Hmyz je moja slabosť a tu ho môžete vidieť naozaj zblízka. Ale treba byť vyspatý lebo tieto zábery dosť uspávajú :) ()

Rikky007 

všechny recenze uživatele

Pokud existuje král dokumentárních filmů ze života hmyzu, pak je to Microcosmos. Nádherná hudba, neuvěřitelné záběry a hlavně povedená dramaturgie. Už jenom to, že to obstálo se ctí promítání v kině hovoří za vše. Obdivuji trpělivost a profesionalitu tvůrců. ()

Fridecka 

všechny recenze uživatele

A pak, že je život náhoda! Krásný a jistě pracný film z fascinujícího světa hmyzu. Nejvíc mě asi bavil déšť padající na jednotlivé tvorečky. Doporučuji lidem, kteří mají ke hmyzu averzi. ()

Lipi21 

všechny recenze uživatele

100% REŽIE / Claude Nuridsany, Marie Pérennou: ****** KAMERA / Thierry Machado, Claude Nuridsany, Marie Pérennou, Hugues Ryffel: ****** SCÉNÁŘ / Claude Nuridsany, Marie Pérennou: ***** HUDBA / Bruno Coulais: ****** ()

Odpadlik 

všechny recenze uživatele

Naprostá špička dokumentárních filmů. "Obyčejný" svět hmyzu kdesi na louce, ale díky speciálnímu objektivu vidíte mravence ve velikosti dospělého člověka, pozorujete hovnivála při valení kuličky, prostě záběry, který byste pravděopdobně nikdy jinak neviděli. Divili byste se, jak dramaticky může vypadat obyčejný déšť. ()

VerteX 

všechny recenze uživatele

Kdybych hodnotil Mikrokosmos hned po shlédnutí, asi bych dal pět hvězd. Nyní ale zjišťuji, že ve mně tak hluboký dojem nezanechal... Nemůžu se ubránit dojmu, že podobných záběrů je plný každý slušný hmyzologický (pardon :-) dokument. Přesto je film hezky řemeslně odveden a některé záběry jsou prostě úchvatné. ()

Magggie 

všechny recenze uživatele

Tak tenhle film ve mě zanechal poměrně hluboké stopy, když jsem v 2. třídě shlédla tento počin v rámci přírodovědné osvěty. Avšak pro mou sedmiletou filmovou duši (preferující spíše Lvího krále) to byl nejspíš moc velký šok. V kině seděla celá naše škola a ještě živě si pamatuji, že děti v první řadě (1.třída) nepokrytě brečeli. Já sem se sice udržela, ale od půlky filmu sem měla dlaně pevně přitisknuty k obličeji doufajíce ve zdárný konec. Viděla jsem toto dílo ještě později, a krásné záběry oceňuji, ale žádné zvláštní kouzlo pro mě tenhle film nemá...a nejspíš ani nikdy mít nebude ()

Arequipa 

všechny recenze uživatele

Na kabelovkách dneska běží spoustu pěkných přírodovědných dokumentů, ale tenhle je trošku jiný - kromě začátku bez mluveného komentáře, excelentní zpomalené záběry, báječná hudba. Doporučuji shlédnout i bonus, kde tvůrci částečně poodhalí, jak se natáčelo. Nádherný pohled na jeden obyčejný den na jedné obyčejné louce = krásná reklama na neexotickou přírodu. ()

danny_21 

všechny recenze uživatele

Netradiční detailní dokument ze života hmyzího hemžení. Krásná hudba, spousta trpělivých záběrů, technicky zdařile spojench spojených dohromady i s naroubováním na strhující minipříběhy - to se musí ocenit. Stejně to ale nemění nic na tom, že etnomolog že mě nebude a hmyz rozhodně ani po shlédnutí jeho vesmíru milovat nebudu - 80 % ()

xenopus 

všechny recenze uživatele

Krásné obrázky, kdy jen zíráte, jak toto mohli kameramani natočit - a obidvujete jejich trpělivost, které bylo zcela jistě zapotřebí velké množství. Na druhé straně scénáristé se nepředvedli - naprostá absence děje; vzhledem ke stopáži filmu to ale lze přehlédnout. Snímek je ale nadčasový a jeho umělecké kvality zaujmou i po letech (2010). A to nejen lidi, kteří ho už kdysi viděli (já), ale i středoškoláky při výuce biologie. ()

Kinpr 

všechny recenze uživatele

Nádherný film ze života těch nejmenších, s podmanivou hudbou a úžasnými záběry, u kterých si člověk řekne, zda je opravdu možné to takto natočit. Ano, je, a stojí to za každou vteřinu. Nechybí akce, drama, ale ani romantika. Jestli chcete vidět svět tak, jako nikdy předtím, tak se podívejte na Microcosmos. Pak si možná příště rozmyslíte, jestli budete zase chtít zabít nějakého obtěžujícího broučka:) ()

Reklama

Reklama