Reklama

Reklama

Zkurvená generace

  • USA The Doom Generation (více)
Trailer

Dva problémoví teenageři se náhodou seznámí s tajemným, drsným tulákem. Trojice mladých lidí se pak vydává na bezcílný výlet napříč Amerikou, kde se zaplétá do krvavých a sexuálních incidentů s brutálními šílenci i pomstychtivými maniaky. Zatímco Amy Blueová je protivná dospívající dívka, která frčí na drogách, její přítel Jordan White je pasivní, zpomalený pozér, jenž s Amy odmítá spát, protože se děsí nákazy AIDS (přestože oba tvrdí, že ještě nikdy s nikým nic neměli). Jednoho dne se nesourodý pár náhodou seznámí s okouzlujícím, ale záhadným mladíkem Xavierem Redem, který má zvláštní "úchylku": zabíjí lidi. Xavier (nebo taky X, jak ho kvůli své vadě řeči oslovuje Jordan), se projeví jako nebezpečný společník, na kterém je však cosi podivně přitažlivého a jeho pouhá přítomnost vyvolává otázky loajality a sexuální identity. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (51)

Pishin 

všechny recenze uživatele

Tenhle film se zjevil a hned z toho byl kult, rekl bych ze kdyz se na to koukate v 17letech a videopujcovny se teprve rozjizely a ani nemate satelit tak toto dilko pusobilo jako by vas nekdo vyhodil naheho na mraz. Nemel jsem poneti o nejakem podobnem kousku, ktery bych do te doby vydel. A vsechno to nechutne a zvrhle zverstvo cloveka lakalo, zvlaste pak kdyz se nekdo ve vasem okruhu rozhovoril o Zkurvene generaci a vy ste mohli vklidu rici ze jste jiz shled. Zvrhle, nechutne, sokujici lakajici za 6.66. ()

JB2203 odpad!

všechny recenze uživatele

Veskrze umělecký zážitek. Jakoby vás někdo hodil do žumpy plné výkalů a rozmanitých tělních tekutin. Snaha za každou cenu šokovat diváka postupným překračováním rozličných filmových tabu, však naráží na jeden zásadní problém. A tím je skutečnost, že se jedná o naprosto špatný (pitomý) film. Odmyslíme-li si všechny provokativní scény, nezůstane nic než hloupoučký blábol z kategorie odpad. A to se raději nezmiňuji o hereckých výkonech jednotlivých protagonistů. Ono taky, kdo by v podobné nechutnosti dobrovolně hrál. Jistě, dokážu pochopit, že má mistr Gragg Araki svá ztěží potlačitelná traumata. Co však pochopit nedokážu je, že se najdou i diváci, kteří jsou s obdivem ochotni na těchto traumatech participovat. ()

Reklama

Rathalos 

všechny recenze uživatele

Z tunajsich komentarov som ocakaval nieco drsne a nechutne a ono sa z toho nakoniec vyklula nudna nuda,sledovat takmer vacsinu stopaze jednu ku*vu a dvoch dementov,ako sa je*u a pocuvat tie ich blbe dialogy,tak to vazne nestoji za vela,aspon,ze herecke vykony boli fajn a aj zaver sa mi ratal,takze dve hviezdy...:⁠-⁠) ()

Renfield 

všechny recenze uživatele

Ze začátku hodně zábavné a hlavně vtipné... nevím, jestli jsem jeden z mála, ale bavil jsem se dost. Druhá polovina má také své vtipné scény, jenom trochu zamrzel neustále se opakující děj. Věřím, že smysl měl... 6,66, Amy zná spousta lidí atd. Možná tohle všechno bylo vysvětleno, nebo bylo vysvětlení alespoň naznačeno, já jsem jej ve filmu ovšem nenašel. Herci příliš nenadchli, snad jen Rose McGowan věčně ve špatné náladě se mi líbila. Finále bylo brutální, ono pro některé nechutných scén je tu dost, také jsem nepotřeboval vidět vše, ale když to tak vidí Gregg Araki. Každopádně finále bylo příliš, ze začátku jsem se opět musel smát (americká vlajka atd.), dál už to zrovna směšné nebylo, i když vlastně k filmu sedlo, alespoň ten konec byl jasný, tedy... 55% ()

LittleMonste 

všechny recenze uživatele

Velmi těžce stravitelný artistický film, který je plný vulgárních slov a sexu, nemá takřka děj, ale naopak si jede svým stylem a alternativní atmosféru mu nemůže nikdo upřít. To dokáži ocenit (s odstupem času víc a víc) a Amy v podání Rose McGowan se zařadila na seznam kultovních postav. "Life is lonely, boring and dumb...the world sucks" (75%). ()

Galerie (22)

Zajímavosti (3)

  • V jedné z úvodních scén filmu jsou hrdinové sedící v autě napadeni gangem tří rabijátů. Jedná se o legendární kanadskou kapelu Skinny Puppy. Jeden ze členů skupiny cEvin Key si během natáčení této scény zlomil ruku. (J.Connor)

Reklama

Reklama