Reklama

Reklama

Pyramida

Trailer 1

Divy starověkého světa dlouhou dobu proklínaly své objevitele, kteří se odvážili odhalit jejich tajemství. Na skupinu amerických archeologů však čeká větší překvapení, než si kdy dovedli představit, když narazí na ztracenou pyramidu, které se žádná jiná v Egyptě nevyrovná. Jakmile odkryjí hrůzná tajemství pohřbená v jejích útrobách, uvědomí si, že jsou nejen v pasti, ale že je navíc cosi děsivého pronásleduje. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (228)

juta 

všechny recenze uživatele

V porovnání s filmem Pod zemí (který jsem si k tomuto filmu přirovnával) je The Pyramid o něco slabší. V prvním zmiňovaném se najde mnohem více strašidelných a nevyzpytatelných situací, kdežto tady je jen jedna příšera, od které se dá čekat jen, že vám vytrhne srdce zaživa. :D Přesto dokázala potrápit, ale mohlo se do toho narvat více dramatičnosti, nestvůr a akčnosti. ()

Havaj8 

všechny recenze uživatele

Nikdo nemůže nesouhlasit, že to byl jeden z nejočekávanějších hororů, co se týče toho prostředí okolo Egypta, pyramid a všeho co je uvnitř. Opravdu ještě nikomu se nepodařilo s něčím takovým přijít. A když už ten nápad se objevil, tak se to podle mýho odfláklo. Kdyby to totiž do rukou dostal někdo jinej, nemusím asi jmenovat, dalo by se z toho vytěžit takový vzrůšo, ať už kolem mumií nebo nějakýho posednutí. Tohle nebylo sice úplně zlý na odpad, ty nástrahy tam měly něco do sebe, prostředí taky zrovna neurazilo. Ale to zlo v podobě rádoby Anubise slabounký, kort po tom, co nám ho ukázali. Chování postav taky přihlouplý a v mým případě smůla, že sem se na to tak těšil...Loňskej As Above pod zemí byl úplně jinde. ()

Reklama

verbal 

všechny recenze uživatele

Původně jsem měl v úmyslu se na film taky vůbec nepodívat a napsat sem ukrutně, ale opravdu přeukrutně ftipný, nesmírně vyzrálý a sáhodlouhý elaborát podle skutečné události o tom, jak mi táta se svou sestrou mámou dělali štanglí vysočiny bratříčka. Pak jsem si ale všiml, že už mě někdo daleko povolanější předběhl, a tudíž bych měl mezi opožděnými dětmi na Assbooku méně lajků, tak jsem si to teda pustil a jsem schopen se výjimečně vyjádřit i k dílu samotnému. Inu, jak se vzletně říká „Tisíc gejů, tisíc chutí“, a já mohu po přečtení ostatních smysluplných komentářů bez výčitek konstatovat, že potkat některého z místních „nejslavnějších“ hororových gururů v realitě, ve chvílích, kdy bych nebyl zrovna natlačený prdelí na zeď, cítil bych se velice nesvůj. Ale na druhé straně se jim nedivím. Bylo v tom málo růžové, hrály tam i ty fuj, fuj ženské, chyběla tomu ta hodina debilních psychodeliktických smaženic jako třeba u Mr. Džounse, u něhož si všichni do jednoho vyděšeně mačkali boa a slintali na fiží, záběry z kamery byly zřetelné a ani trochu se netřepala a absence artově stříknutého homoscénáře, to určitě taky jednomu lehce přivodí hysterický zánět konečníku. Prostě takový atraktivní, od počátku zábavný, krásně klaustrofobický a přímočarý horor, který si naprosto zaslouží plnotučnou heterosexuální čtyřku, aniž by člověk vyčítal tvůrcům, že jim už nezbyly prachy narvat na Endyho Serkise šakalí hlavu, aby to vypadalo věrohodněji. Asi byste si, holky, měly příště raději pustit špatně zafačovaného Borise Karlofa, jak se dvě hodiny s předpaženýma rukama potácí v papundeklových kulisách a dělá to své strašlivé „vrrrrrrrr“. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Obsahuje spoilery. V hororoch nemám rád dve veci. Humor a digitálne efekty. Keď to v horore vidím, je to na hovno a ak aj film dovtedy mal atmosféru, alebo čokoľvek iné pozitívne, v tej chvíli to v mojich očiach stráca. The Pyramid našťastie neobsahuje žiadny humor. Všetko je vážne, od atmosféry po režiséra. Nič z toho síce nie je dobré, vrátane biednych hercov hrajúcich enormne neoriginálne postavy (najznámejší je nudný David O'Hare z American Horror Story), ale nevadí. Bohužiaľ, po čase sa pred kamerou v plnej kráse objaví zlo... a nastáva rozčarovanie. Mačky sú WTF, našťastie s príchodom hlavného zla (Anubis!) sa to o čosi zlepší. Ale jednak to stále má strašné triky a jednak sa „mytologické stvorenia“ do hororov nehodia. Videl som v hororoch Minotaura a Kerbera a nestálo to za nič. ()

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Trochu mi to pripadalo tak, že tento film ťaží z minuloročného "As Above So Below" a celkom sa mu to aj darí, pokiaľ divák nad tým celým veľmi nerozmýšľa. Atmosféry je síce omnoho menej, ale ináč je to podobné - akurát v inom prostredí, pričom pribudli pastičky, mačičky či šakalík. Postavy vojdú, stratia sa, hysterčia a umierajú. No, v každom prípade, desivé to nie je ani trochu, ale zase ako dobrodružný hororík na oddýchnutie je to fajnové. Iba kúsok tupé a naivné. Tak sú v prdeli, niekto ich vraždí, blúdia kade tade, a niekto z nich zajebe hlášku "mali by sme sa odtiaľ dostať". To mám najradšej. A pokiaľ sa tam táto veta nezopakovala aspoň 20x, tak už neviem. Chovanie postáv sa mi rozoberať nechce, lebo aj tam by sa hocičo našlo... vlastne skritizovať sa tu dá toho veľa, ale hlavným pozitívom pre mňa stále ostáva, že film ani chvíľu nenudil a odkedy do toho pekla vstúpili, stále sa niečo dialo. Navyše, klaustrofobické kúsky môžem. Slabšie ako As Above, ale spokojnosť prevláda. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (2)

  • Pyramída vo filme je trojhranná. V skutočnosti ale takáto pyramída nikde neexistuje.
    (Marceloo)
  • Ačkoli investoři původně očekávali, že film na domácím trhu vydělá více než 20 milionů amerických dolarů, vydělal necelých 2,8 milionu dolarů. (Homerking)

Reklama

Reklama