Reklama

Reklama

Babadook

(festivalový název)
  • Austrálie The Babadook (více)
Trailer 3

Amelia prišla počas tragickej autonehody o svojho manžela. Ťažkú životnú situáciu jej neuľahčuje ani syn Samuel, ktorý trpí poruchou správania. Samuel ju navyše každý večer presviedča o tom, že sa v jeho izbe nachádza postava zo strašidelnej knihy, "Mr. Babadook". Je skutočným dôvodom jeho nevypočítateľného správania choroba? Alebo je Amelia natoľko unavená, že nie schopná vnímať skutočnosti, ktoré sa okolo nej dejú? (*CARNIFEX*)

(více)

Videa (7)

Trailer 3

Recenze (431)

Spooner 

všechny recenze uživatele

Vyčerpávající film. Ale bohužel zcela jinak, než jsem čekal. To co se v první půlhodince jeví jako působivý psychologický horor, v němž budete mít chuť tomu spratkovi co nejošklivěji ublížit, se totiž následně změní v rádoby strašidelnou story o bubákovi, jež zrovna příliš nefunguje. Herecky je to sice parádní a režisérka s onou psychologií opravdu pracovat umí. Jenže jak jde o budování napětí či strašidelnou atmosféru, tak se jí celý film rozpadá pod rukama a i to psycho není v závěru tak silné, jako na úplném začátku. Některé scény a titulní bubák pak působí nechtěně směšně a ani ten oldschoolový feeling tomu moc nepomohl. Další z řady současných hororů, jenž jde zcela mimo mě.50% ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Ovdovělas? Zlobí kluk? Hrozí nervů zhroucení? To nic když u dveří ťuk ťuk ťuk, dělá už pan Babadook… Atmosférické, nenápadně oscilující mezi žánry, precizně zahrané včetně dětské role a celé postavené na symbolice (boj s žalem a ponechání si jeho zbytků i po smíření viz. závěrečné krmení). Jennifer Kent svůj devět let starý kraťas „Monster“ dovedla k dokonalosti. Když o něčem autor Exorcisty prohlásí, že je to nejděsivější film jaký kdy viděl, neměla by se jeho slova brát na lehkou váhu.. P.S.: Mít pod postelí bubácký tandem Suckablood a Babadook - zásadně tam nevysávám a před spaním ani...muk.. ()

Reklama

Bachy 

všechny recenze uživatele

Nesnáším, když se bojím a nudím zároveň. Přijde mi to, že si pak sám nerozumím, co teda jako dělám. Jenže ony se ty pocity nevylučujou. Abych se nebál, když mi je stokrát naznačeno, že na mě teď něco vyletí ze skříně a zařve to tak, že nadskočí i kočka ve vedlejší místnosti...a abych se nenudil, když i ta kočka věděla od přečtení knihy, jak to bude dál. Babadook, ale není průšvih. Stojí na dvou velkých hereckých výkonech. I mrňouse i Essie Davis bych rád ve filmu viděl častějc - Babadooka ne. A ta citovaná pasáž s čtením knihy je dostatečně creepy, ale hele, to je asi málo. ()

Beckett51 

všechny recenze uživatele

Je to vcelku na děravý fusekle, když máte doma malýho McGyvera, co dělá z klacků katapulty a kuše, vaše sestra je dementní a jedinej chlap co o vás stojí je zdravotní sestra v domově důchodců. Ještě ke všemu se objeví červená knížka plná pěkných básniček typu "Chcípneš" a obrázků jak z Lovecraftovo skicáku a nevíte, jestli následné nálady, kdy posíláte svoje dítě žrát hovna, škrtíte svýho psa nebo potají stalkujete s závistným úsměvem sousedkou babičku naproti, jsou jen ve Vaší hlavě nebo jestli je to všechno skutečný. Inu, doba je těžká.... ()

MontyBrogan 

všechny recenze uživatele

Strašidelnosť na plný počet hviezdičiek zráža jednak nesympatická atmosféra, čo je čisto môj subjektívny problém, hlavne však premúdrelé dieťa. Ten chlapec vynikal nielen manuálnymi zručnosťami (Sám doma a strašidlo), ale tiež úrovňou empatie, ktorá by zahanbila aj renomovaného psychológa. Keď Samuela vlastná matka naháňala po dome s nožom, povedal jej: "ja viem, že ma teraz nemáš rada, ale ty za to nemôžeš, bráni ti v tom Babadook"... ()

Galerie (31)

Zajímavosti (4)

  • Postava Babadooka sa v roku 2017 stala významným symbolom LGBT (lesbický, gay, bisexuálny a transrodový) komunity. Pomohol tomu aj fakt, že ho Netflix zaradil medzi tieto tipy filmov. (Marceloo)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno