Reklama

Reklama

Pelé: Zrození legendy

  • USA Pelé (více)
Trailer 2

Pelé. Jméno známé po celém světě, sportovní legenda, která změnila fotbal jednou provždy, národní hrdina, na jehož bedrech spočívaly sny i naděje celé země. Dříve než se však stal ikonou, byl dítětem pocházejícím ze slumů brazilského Sao Paula, tak chudým, že si nemohl dovolit ani opravdový fotbalový míč. Film zachycuje jeho raketový vzestup – od drhnutí podlah ve snaze zaopatřit rodinu přes zdokonalování úchvatného stylu hry v ulicích až po účast na mistrovství světa ve Švédsku, kde v pouhých sedmnácti letech střelil vítězný gól a Brazílie díky němu poprvé vyhrála – a oživuje největší sportovní příběh dvacátého století. Za pomoci Vincenta D'Onofrioa a brazilské hudební hvězdy jménem Seu Jorge. (HBO Europe)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (131)

Fr 

všechny recenze uživatele

„JEN SE BAV. VŠECHNO OSTATNÍ PŘIJDE SAMO…“ /// Óda na radost z fotbalu a jeho Krále. Co na tom, že Pelého hra je nasnímaná jako reklamní videoklip. V týhle zemi se prostě s míčem umí mazlit každá malá holka. Že CGI sportovním filmům pomáhá, bylo vidět třeba v Barvě vítězství. Tady zase pomohla vytvořit kouzla, který k nadpřirozenýmu fotbalovýmu jedinci prostě patří. Sportovní film pro českou (a zřejmě i pro tu brazilskou) bolavou fotbalovou duši. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Věřím v Gingu. 2.) Tuhle mi říkal Maradona, že je král. 3.) Thx za titule „mark82“. /// PŘÍBĚH ***** HUMOR ne AKCE ne NAPĚTÍ * ()

JohnMiller 

všechny recenze uživatele

Škoda, že to bolo viac fantasy ako životopisný film ale nemôžem povedať, že by to bolo vyslovene zlé. Nenudil som sa, nebola tu žiadna zbytočná vata, futbalové scénky, až na tie spomalenia, boli úchvatné, cameo skutočného Pelého potešilo a ten mladší ktorý ho hral tiež nebol na zahodenie. Bez tých motivačných kecov by som sa ja osobne zaobišiel no predpokladám, že mnohí diváci by to neprekúsli, takže to hodnotím na 2*. Nie je to pre mňa ale zlé to nebolo. ()

Reklama

dobytek 

všechny recenze uživatele

Když jsem byl mladý a neklidný, tak jsem fotbal doslova miloval a měl jsem pokojíček plnej knih, encyklopedií a časopisů o fotbale. O Pelém jsem toho přečetl poměrně dost a tento film teda realitě zrovna moc neodpovídá. Tady to vypadá, že Pelé snad do nějakejch 15 let fotbal vůbec nehrál a kopnul si možná tak občas do nějakýho nezralýho ovoce nebo na ulici do hadráku. Pak vylez odněkud z pralesa a šel rovnou do FC Santos, kde se v podstatě teprve začínal učit hrát fotbal. Tohle jsou strašný blbosti. Pelé hrál fotbal už od dětství za nějaký místní kluby a údajně byl všude suverénně nejlepší. Když mu bylo 15 let, tak šel do Santosu jako velká naděje rovnou do prvního týmu a hned začal střílet góly. Žádný, že se musel nějak zdlouhavě prokousávat přes dorost a Béčko, atd... Závěr filmu z MS 1958 je taky docela komedie. To vypadá, že tam Pelé hrál úplnou tužku, ale když ho občas něco osvítilo, tak dal vždycky úchvatnej gól, kdy prokličkoval přes celý hřiště. Záznamy z MS 1958 jsou normálně na youtube, tak by si snad ve filmu mohli takový blbosti odpustit. Jako ten film asi není úplně špatnej pro diváka, kterej o Pelém nic neví. Mně ty nesrovnalosti a odchylky od skutečnosti docela dost vadily. Nejzajímavější na celym filmu je asi 3-vteřinový cameo samotnýho Pelého. 40% ()

venca163 

všechny recenze uživatele

Vzal jsem na víkend nějakou prácičku, takže jsem samozřejmě místo toho hrozně prokrastinoval. Když už jsem se chtěl zvednout ze křesla, tak začlo v telce tohle a já jsem si řek, že to je ideální způsob jak strávit další 2 hodiny. Nejsem zrovna kdovíjakej fotbalovej fanda, ale i tak mě to celkem bavilo a dozvěděl jsem se pár věcí, co jsem (o fotbalu, Pelém, Brazílii...) nevěděl. Takže ztráta času to určitě nebyla, formu sportovní pohádky ale tolik nemusim. #v16veSlumu #v17NaMS (65%) ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

A proto miluji filmy, tohle byl neskutečně výborný fotbalový snímek, příjemná hudba , dokonalé realné prostředí, užasne drama nahoru dolů, film mně držel v takovém napětí že chvílemi sem měl pocit že ono mistrovství se hraje a já fandím před obrazovkou, úžasný pocit ve mě vyvolal tenhle sportovní film, Tohle nemělo chybu nikde vůbec nikde.Bez těch parádních triku by fotbal nebyl tak krásny. ()

Galerie (72)

Zajímavosti (14)

  • Vo filme sa uvádza, že Pelé svoj prvý gól na MS 1958 dal v semifinále s Francúzskom. On však svoj prvý gól strelil už vo štvrťfinále proti Walesu. (speedy7929)
  • V súboji s Francúzskom dal Pelé vo filme prvý gól po centri a obhodení si niekoľkých obrancov súpera. V skutočnosti padol po dorážke do prázdnej brány. (toi-toi)
  • Vo filme pracuje Pelého matka Celeste Arantes (Mariana Nunes) v honosnom Altafinovom dome ako upratovačka. V skutočnosti obaja pochádzali z chudobných pomerov. (toi-toi)

Reklama

Reklama