Reklama

Reklama

Barva vítězství

  • Kanada Race (více)
Trailer 1

Jesse Owens (Stephan James) se jako první z rodiny dostal na vysokou školu. Tam si ho brzy všimne atletický trenér Larry Snyder (Jason Sudeikis) a Jesse se stane běžeckou hvězdou. Cesta za snem stát se největším atletem v historii ho však přivede k velkému morálnímu dilematu: Má se účastnit Olympijských her 1936 v nacistickém Něměcku, kde Hitler uskutečňuje svou vizi nadřazenosti árijské rasy? (Magic Box)

(více)

Videa (20)

Trailer 1

Recenze (187)

gogo76 

všechny recenze uživatele

S. Hopkins akoby z filmového revíru vycúval a posledné roky sa venuje skôr seriálom. Dúfam, že po tomto úspechu sa vráti a bude točiť filmy. Berlínsku olympiádu z roku 1936 nám ukázal z niekoľkých uhlov a to nielen vďaka talentovanej režisérke Leni Reifenstahlovej, ktorú vo filme hrá C. van Houtenová známa z filmu Čierna kniha. Máme tu černošského pretekára, rasizmus, bojkot a hlasovanie o účasti USA na olympiáde, ale i pohľad z nemeckej strany, ktorá popri zdobení ulíc stíha vyháňať i nakladať na nákladné autá Židov i všetkých nepriateľov nacistickej strany. Film je urobený kvalitne, obsadený zvučnými menami, hlavne vo vedľajších úlohách a to hlavné - je skutočný. Atmosféra vtedajšej doby sa vydarila, niektoré zábery z berlínskeho štadióna pôsobia trochu umelo, ale to je len malá vada na kráse. Najväčší problém vidím v obsadení Goebelsa, ktorého by som jednoznačne preobsadil, herecky nič moc a podobnosť veľmi slabá presnejšie takmer nulová. 80%. ()

PP66 

všechny recenze uživatele

Další z antirasistických sportovních snímků tentokrát o Jesse Owensovi, který na olympiádě v Berlíně dokázal porazit nacistickou ideologii méněcenných ras. Škoda, že Američané nenechali ze zištných důvodů ve štafetě běžet dva Židy. Vyvážený historický pohled na události směřující k OH 1936 netočili Amíci, ale z větší části Evropané, což je příjemná změna. Za 3,5 hvězdy. ()

Reklama

Martin741 

všechny recenze uživatele

Stephen Hopkins sa pochlapil a 20 rokov po slusnom filme Lovci Lvu prisiel s dalsim namkanym filmom. Je to pribeh cernosskeho bezca, ktory sa zucastnil olympijskych hier roku 1936. Dzes Ouvns, taxa volal ten cernossky bezec, no a teda aj par slov k nemu. Nejde tu ani tak o pripravu, i ked ta je drsna, to jo, mne ide o par slov k nackom. Ja je vseobecne znamo, hysteriu, teda pardon, historiu pisu vitazi, a Hytler osobne odmietol podat ruku Dzesovi Ouvnsovi. Hytler sa osobne zucastnil prveho dna zvedavo, dna 2. 8. 1936, a osobne zablahozelal Hansovi Wollkeovi, ktory ako Prvy Nemec ziskal zlato na Olympijskych Hrach od 1896. Potom uz neblahozelal nikomu, teda ani cernosskemu bezcovi : 95 % ()

ProNotor 

všechny recenze uživatele

Vesměs pěkný film, trošku mi to přišlo s tím fašounskem přehnaný, ale budiž, zpracování filmu poněkud netradiční. Dost ponurá hudba. Sportovní filmy mě převážně baví, tento se řadí k lepším, založeno na skutečné události, trošku přibarveno, ale jinak film zaujal. Hlavní hrdina mi přišel mírně neosobní, moc mi v té roli neseděl, proto 4*. ()

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Po dlouhé době sportovní film, který mě vzal aspoň trochu za srdce. Není rozhodně bezchybný, ale vše je zde podáváno v přiměřené míře. Jak téma rasismu a fašismu, je, nebo pevně doufám, že už byl obrovský problém, který tady působí v rámci obou zemí i dost tragikomicky, tak poté přesvědčivé, herecké výkony. Není tady někdo, kdo by ostatní převyšoval, navzájem ale působí všichni herci přirozeně a uvěřitelně. Ale tu pomyslnou, čtvrtou dávám samozřejmě za příběh. Příběh o jedné atletické legendě, která se narodila o sto let dříve než měla. Dneska by to byla obrovská celebrita, tehdy nad ním hloupí lidé ohrnovali nos. Jsem tomu velmi rád, že je to už dávno za námi. A Tobě třikrát bravo, Jessie! ()

Galerie (79)

Zajímavosti (14)

  • Jesse Owens (Stephan James), celým menom James Cleveland Owens, bol najmladším z desiatich detí. (MikaelSVK)
  • James Cleveland Owens získal 4 zlaté medaile na olympijských hrách v Berlíně. (ARI50)
  • Na berlínskom letisku Tempelhof je viackrát vidieť nákladné lietadlo sovietskej výroby typu Antonov 12. Toto lietadlo sa však začalo sériovo vyrábať až na konci 50-tych rokov. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama