Reklama

Reklama

Kung Fury

(festivalový název)
  • Švédsko Kung Fury (festivalový název) (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Hlavní hrdina snímku, policista Kung Fury, se vydává na cestu za pomstou svého přítele, kterého zabil největší kung-fu zločinec v dějinách lidstva, Adolf Hitler. Fury cestuje časem do dob nacistického Německa, aby Hitlera zničil jednou provždy. (Santa666)

Videa (1)

Trailer

Recenze (556)

Niktorius 

všechny recenze uživatele

Že Kung Fury nebude mít navzdory proklamacím s poetikou osmdesátkových akčních béček nic společného, už jsme věděli z trailerů. Zklamáním ale je, že hotový film stále působí jen jako trailer natažený na půlhodinu - tedy jako nepříliš provázaná skrumáž scének plná prvoplánových absurdností (laser-raptors, vikingské bojovnice s kulomety) a osmdesátkových fetišů. I přes záběry na Miami a synthpopovou hudbu to má spíš než k americkým béčkům blíž k novodobým jihoindickým akčňárnám, jen v odlišné vizuální stylizaci. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Je to celkom pohodova volovina. Pacili sa mi niektore vtipy (rozhovor dvoch radovych nacistov, cestovanie v case), technicka stranka je na poloamatersky projekt skvela. Je to prehladne zostrihane. Triky su tak akurat a hudba je famozna. Dalej to ma fakt dobru dobovu atmosferu. Ale po tom hypu som od toho ocakaval, ze to bude ovela vtipnejsie a aj napriek kratkej stopazi som sa miestami trochu nudil. Dalej mi tam chybala nejaka sexi baba. Tie dve co tam boli su dost hnusne. A vdaka nazvu Kung Fury som od oho ocakaval aspon jednu fakt dobru bitku. Ta co tam bola, je komedialne ladena do parodie na videohry a mna nezaujala. Napriek vsetkemu to za jedno pozretie rozhodne stoji. Dávam tomu silne 3* a odporucam si pozriet aj ofiko videoklip s Hasselhoffom. ()

Reklama

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Psycho. Sandberg serfuje na vlně oldschoolových béček kde je možné opravdu všechno jen proto, protože prostě "proč né?" Rodriquez teď určitě brečí v koutě když pochopil jak zbytečně logický a svázaný je jeho Machette :D Bavil jsem se parádně-tohle je prostě tak trochu můj styl a když k tomu přičtu velmi rozumnou stopáž (což je důležité protože na celovečerním formátu by se to rychle okoukalo a divák by šel akorát do útlumu) výjde mi z toho jeden z nejchytlavějších kousků posledních let.... A už se těším až dalšího talentovaného nadšence pohřbí hollywoodská mašinérie :D ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

"Kde je tank?..." Tento film nejde brať vážne, ale zároveň je to pocta filmom z 80. rokov. Príbeh a postupy tu sú úplne dementné, totálne mimo logiku, ale divák na to pristúpi hneď od úvodu. Jednoducho od začiatku je jasné, že toto tvorcovia nemyslia vážne a divák si to užije tým viac, čím viac toho videl a zažil v 80. rokoch. Filmom zámerne občas prebehnú rušivé zrnité pásy ako kedysi na zničenej VHS, obraz je zámerne zrnitý a hlavný hrdina je ako vystrihnutý z nejakého akčného béčka. Pobavila ma debata o fúzoch medzi dvoma Nemcami, občas preletela vtipná hláška a "Hitler" si opäť zahral vo filme. Jeho filmografia nemá konca...70%. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Tak si to zkontrolujme. Mistra kung fu? Máme! Vzpurný automat? Máme! Policejního triceracajta? Máme! Vikinga s pipinkou a rotačním kulometem? Máme! Hlášky? Máme! Hackera? Máme! Thora? Máme! Hitlera? Máme! Laser raptora? Máme! Stroj času? Máme! Davida Hasselhoffa? Máme! Takže, pokud to všechno sečteme, vynásobíme nacistickým knírkem a vydělíme počtem vystřelených kulek, tak mi z toho vychází, že této šílenosti vůbec nic nechybí. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (17)

  • Film si odbil svoju premiéru na festivale v Cannes 2015 a v ten istý deň i na serveri YouTube. (toi-toi)
  • K filmu vznikla i rovnomenná hra produkovaná spoločnosťou Silver Dollar Game. (toi-toi)
  • Film je možné pozrieť si zdarma na oficiálnej stránke: www.kungfury.com. (Gothar)

Související novinky

Fassbender a Kung Fury 2

Fassbender a Kung Fury 2

13.02.2018

Před třemi lety uchvátil svět půlhodinový film Kung Fury od Davida Sandberga. Osmdesátkový úlet o policajtovi, který musí s pomocí Thora a dinosaurů porazit Adolfa Hitlera (a to je jen začátek!), se… (více)

Reklama

Reklama