Reklama

Reklama

Kung Fury

(festivalový název)
  • Švédsko Kung Fury (festivalový název) (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Hlavní hrdina snímku, policista Kung Fury, se vydává na cestu za pomstou svého přítele, kterého zabil největší kung-fu zločinec v dějinách lidstva, Adolf Hitler. Fury cestuje časem do dob nacistického Německa, aby Hitlera zničil jednou provždy. (Santa666)

Videa (1)

Trailer

Recenze (556)

Seabeast 

všechny recenze uživatele

Od zapnutí téhle megapecky jsem si chrochtal blahem a mé zornice si ponechávaly rozšířený stav! Po nažhavení napumpovaným trailerem nezbývalo než netrpělivě čekat a konečně je to tu! Kung Fury je crowdfundingový projekt, který vzdává hold brakům z let 80. a je stejně tak obrazově stylizovaný. Vůbec to "plastické vzezření obrazu" mě už v traileru hodně zaujalo, protože je něčím zvláštní a ještě jsem se s ním nesetkal. Samotný film je explozivní náloží znamenitých nápadů a má to šmrnc. Takovéhle šílené propojení kung fu, nácků, Adolfa, dinosaurů, vikingů, gangsterů, laserů a já nevím čeho ještě dalšího, muselo Davida Sandberga v představách strašit hodně dlouho. Po celou dobu si mini-film drží nadhled a je prošpikován těmi největšími akčními klišé jaké mohou jen existovat. Co by to bylo za osmdesátky bez synťáků a 8-mi bitů, které jsou rafinovaně zakomponovány do hudební složky. Opravdu, tahle půlhodina utekla tak rychle a nelze se ubránit dojmu, že Kung Fury je v příběhu zatraceně okleštěno. Zasluhovalo by si to celovečerák a vzhledem k tomu raketovému růstu počtu shlédnutí ode dne zveřejění (2 dny poté přes 6 mil.!!!) si myslím, že nás určitě nemine. Tvůrci mají koukám všechno dobře připraveno a samotná propagace funguje na plné obrátky. Už i cameo poloboha Davida Hasselhoffa v titulním klipu True Survivor hovoří za vše (ale též ve filmu). Nechci být prorokem, ale budoucí onálepkování nového kultu na sebe nenechá dlouho čekat. Celý kraťas ke zhlédnutí ZDE. ()

Gwaihir 

všechny recenze uživatele

Parodie každým coulem, kde je snad všechno dotažené do těch nejabsurdnějších končin, takže o zábavu je bezpečně postaráno v každé její minutě. Nic dalšího nemá smysl k této naprosté šílenosti psát, protože slovy se to dá vystihnout poměrně těžko. Za normálních okolností bych se na to asi nepodíval, ale jakožto bonus na akci v rozpáleném letním kině a ve společnosti přátel to bylo báječné. (Viděno během šílené noci Filmového víkendu ČSFD 2015) ()

Reklama

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

Pekelná parodická jízda nadšenců, kteří chtěli vzdát hold osmdesátkám a veskrze se jim to povedlo. Adrenalinový zážitek, okořeněný velice dobrým pěveckým výkonem Davida Hasselhoffa (a to myslím upřímně). Naprosto vše, co bylo ztělesněním oněch roků, hudba, film, hry, zkrátka vše. Nezaměnitelná atmosféra a neskrývané emoce, které mne naplňovaly při sledování této ztřeštěnosti. Čistokrevná nostalgie. 80% ()

Sonnery 

všechny recenze uživatele

Prvních deset minut mě nakopalo do kulí, až mi přeskočila fistule. Jen je škoda, že ta první třetina je zároveň nejzdařilejší, nejpřekvapivější a nejnadupanější částí filmu, protože zbylé dvě obsahují sice kopec parádních nápadů, ale citelně nedotažených, někdy tlačených zbytečně na sílu a nijak extra nebaví. Nicméně celkově je to prostě parádní projekt a nesklonit se před jeho statečnými tvůrci je na facku pinďourem! ()

VenDulin85 

všechny recenze uživatele

Kung Fury je krátkometrážní akční libová cypovinka, u které vám koutky půjdou vytrvale nahoru. Hlavní hrdina mluví, jako kdyby se zrovna vrátil z třídenního fesťáku, kde si urval hlasivky, ale má smysl pro povinnost a pro práci. Celou tu dobu mi v hlavě běželo jediné- musím si koupit červené conversky! ()

Galerie (13)

Zajímavosti (17)

  • Za prvé 4 dni od vypustenia získal film vyše milióna pozretí na YouTube. Za prvé tri týždne mal 16 miliónov pozretí. (ywo666)
  • Možná chyba, ale možná i nadsázka, jako celý snímek - v úvodní scéně odehrávající se v roce 1985, když bojuje Kung Fury (David Sandberg) s arkádovým automatem, naráží v prostřihu do Hubbleova teleskopu, avšak teleskop je ale na oběžné dráze a v provozu až od roku 1990. (Lander)

Související novinky

Fassbender a Kung Fury 2

Fassbender a Kung Fury 2

13.02.2018

Před třemi lety uchvátil svět půlhodinový film Kung Fury od Davida Sandberga. Osmdesátkový úlet o policajtovi, který musí s pomocí Thora a dinosaurů porazit Adolfa Hitlera (a to je jen začátek!), se… (více)

Reklama

Reklama