Reklama

Reklama

Věda na vlastní kůži

(pořad)
  • Francie On n'est pas que des Cobayes (více)
Francie, 2011, 52 min

Obsahy(1)

Vydajte sa spolu s našimi troma výskumníkmi na dobrodružnú vedecko-objavnú cestu za experimentmi: Agathe Lecaron, Vincent Chatelain a David Lowe spolu s Jamesom - testovacou figurínou - preveria - vedeckým spôsobom - platnosť ľudových a všeobecne známych tvrdení. V každej časti tohto seriálu podrobia naši traja vedátori vo svojom improvizovanom laboratóriu  rôzne teórie neľútostnej praxi. Získate odpovede na tie najrozmanitejšie otázky...ale predovšetkým: dozviete sa to s úsmevom. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (15)

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Je sice pravda, že většinou jsou to američani, kdo kopíruje od francouzů, ale tady je to naopak, možná to není plná kopie Bořičů mýtů a ti dost možná sami nejsou originální, ale co je zcela jisté je fakt, že tahle Věda na vlastní kůži je prostě debilní. Humor je zoufale nevtipný a dovedu si představit, že arménský sitcom o tom, jak beznohá stonožka prodává klobouky by byl asi o 249% zábavnější, než tohle. Největší vadou je ovšem fakt, že většina "experimentů" je zoufale nepovedená a má jen minimální výpovědní hodnotu, popularizační vědecký magazín se takhle dělat nemůže, musí být něčím víc, než jen blyštivou hračkou, která je v tomhle případě beztak jenom starým tenisákem obaleným alobalem. ()

UncleG

všechny recenze uživatele

Moderátorka Agáta je hezká. Tím bohužel končí výčet kladných vlastností její osoby i celého pořadu.... Inu... Co čekat od Francouzů? Notabene, když jeden z nich je Angličan... ()

Wiikii 

všechny recenze uživatele

Jak už zde někdo psal, závisí především na tom, jaký experiment zrovna provádějí, protože některé jsou dobré a některé naprosto nezajímavé. .... HODNOCENÍ: 45% (2*) ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Ukážka toho, ako sa nemá robiť vedecký magazín. Sprevádzajú ho ním totálni amatéri až blbci, k tomu ešte ten trápny humor. 35% ()

Everyone odpad!

všechny recenze uživatele

Amatérský pořad s trapnou, sebestřednou a oranžovou moderátorkou a jejími dvěma kolegy, kde jeden postarší osel v bílém plášti se tváří jako expert, ale padají z něho jen samé nesmysly a druhý, ten mladý, ten to bohužel sám nespasí. Poslední kapkou bylo, jakým způsobem přestavují, provádějí a vysvětlují experimenty, toto má být zábava? tak takhle tedy rozhodně ne! Jednoznačný odpad! ____ a teď se ještě dívám výše...na Slovensku tento pořad nese název Extrémní experti....WTF!...kdo to jako má být? ()

Ydrosten 

všechny recenze uživatele

Naprosto debilní styl vytváření dokumentu, je právě to, co ho sráží tak strašně na dno. Chlápek ( takovej jakože chytrolín ) mi během celého dílu ( Je možné levitovat ? ) asi 169x řekl slovo levitovat, což mně dost sralo. Mezi tím jsem se díval na to jak 20 minut melou něco o tom že levitace je možná když letíte v letadle a letadlo letí po parabolické křivce. Co bylo ale nejúžasnější, tak během pokusu v letadle, řekl pilot, že tento stav beztíže ( čili NE levitace ) bude trvat asi 5 - 6 vteřin a na konci pokusu moderátor byl úplně v prdeli z toho že pokus trval 8 vteřin a tedy byl delší než počítaly ( ????? ) -- Informativní hodnota nulová a nezajímavá ( nejvíc dokáže nasrat když tam někdo něco řekne, a všichni to po něm asi 9x zopakují z tak debilním výrazem že bych rozdával facky ) celkový styl pořadu je o ničem ( nezaujme ) a pokusy které tady prezentují jsme se učily už snad ve 4 třídě takže jejich 5minutové vysvětlování a názorné ukázky toho co umí magnet se železnými pilinami, je opravdu pro dementy co nikdy v životě nebyly ve škole, a ti to stejně nepochopí, pokud o tom nebudou vědět víc než vám řeknou a ukážou v tomto dokumentu. Hodnotím 1 hvězdou za zajímavé lokace kde se natáčelo. ()

ZnalecH odpad!

všechny recenze uživatele

Nejprve mě pořad upoutal, ale pak mé nadšení rychle odpadlo. Sice zajímavé věci ale podávané jako pro děti... ()

cyright 

všechny recenze uživatele

Věděli jste, že opice šplhá rychleji než člověk? V tomhle pořadu to nevědí, a tak to testují, a to velmi "exaktním" způsobem! (šimpanz a člověk si dají závody ve šplhu, přičemž jen člověk ví, že závodí). Tenhle pořad je naprostá tragédie. Díky zvolenému formátu, pojetí a stylizaci vyznívá hloupě a trapně místo poučně a nedejbože zábavně. Nimrá se v blbostech a často rozvláčně řeší zcela zjevné fyzikální záležitosti, kterými by se ani Bořiči mýtů nezabývali vzhledem k jejich banálnosti. Celková rozvleklost ve spojení se strojenou (ne)zábavností a nadměrnou ukecaností s mnohdy pofidérními odborníky zákonitě uondá i mistra světa v trpělivosti a zdevalvuje jakýkoliv poučný obsah. 1* dávám jen za to, že si ke mně sem tam nějaké to poučení cestu tím balastem přeci jen probilo, zpocené a polomrtvé. ()

subic 

všechny recenze uživatele

Frantíkovský přístup je jiný než britský a hlavně než hurá americký. Takže z řady podobných pokusových seriálů je pro mě docela koukatelný. 55% ()

ESNYR 

všechny recenze uživatele

Parta nesympatických lidí neustále dělá z diváka debila stylem tak americkým že jsem přesvědčený o tom že po každém shlédnutém díle musí mít dítě ne o pár vědomostních buněk více, ale naopak méně. Experimenty jsou nudné ( a nebo již 100x viděné jinak a lépe ) nebo prostě nezajímavé ( nedokáží zaujmout ani tím co jsem třeba ještě neviděl ) a nebo jednoduše dibilní kdy vám ještě všechno ( pěkně po americku ) 7x zopakují a tváří se u toho jak vědci z NASA. ()

unclejack 

všechny recenze uživatele

Príťažlivosť seriálu značne závisí od toho, aký pokus les Testers práve robia, ich experimenty však zaujmú len málokedy. Tragický dabing. Takže samozrejme žiadna konkurencia Jamieho a Adama. ()

TonoM 

všechny recenze uživatele

Na poměry ČT nic moc dokument, na poměry TV-Nova by to byl zázrak, ale na ČT máme spoustu lepších kousků. 40% ()

Reklama

Reklama