Reklama

Reklama

The Canal

  • Austrálie The Canal (více)
Trailer

VOD (1)

Filmový archivář David (Rupert Evans) zažívá poslední dobu těžké časy, protože má podezření, že jeho žena Alice (Hannah Hoekstra) ho podvádí s Alexem (Carl Shaaban), jedním z jejích pracovních klientů. Toto napětí je ještě umocněno, když David dostane v práci od Claire (Antonia Campbell-Hughes) archivní záběry, které ukazují, že jeho dům byl v roce 1902 dějištěm brutální vraždy. Postupně je stále více neklidný a zmatený, sleduje manželku do nedalekého vodního kanálu, kde zjistí, že opravdu má poměr s Alexem. Když se Alice krátce poté ztratí, David se stane hlavním podezřelým z jejího zmizení. Jak policie pokračuje v pátrání, čím dál více je přesvědčena, že David zavraždil svou ženu a snaží se najít důkaz, který by ho usvědčil. (Nivenx)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (170)

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

David sa spolu s manželkou Alice a synom nasťahuje do nového domu. Napriek tomu že partneri pôsobia ako idylický pár, David podozrieva svoju ženu z nevery. Keď nájdu jedného dňa jej telo v miestnej vodnej nádrži, prípad uzavrú ako nešťastnú náhodu. Podľa vyjadrenia polície mala milenca, a chystala sa Davida opustiť. Ten ale danej verzii neverí a myslí si svoje. Z vraždy upodozrieva jej milenca Alexa, ktorý po smrti Alice skončil na psychiatrii. Je ale všetko skutočne tak, ako sa spočiatku David domnieva? Odstupom času zisťuje že v jeho dome a blízkosti miesta, kde bola nájdená Alice, došlo k viacerým nevysvetliteľným úmrtiam. Neustále tvrdím (a aj budem), že duchariny sú (pre mňa) jediný hororový subžáner, ktorý (vo mne) dokáže vyvolať emócie, ako žiadni iní. Bohužiaľ, priemerných je "milión", podpriemerných "trilión", a naraziť na skutočne taký, ktorý by vyvolal pocit zimomriavok, je snáď forma náhody v kombinácii so zázrakom. Nečudujem sa, že je divák z tohto druhu hororového subžánru "unavený". Mne osobne veľmi o príbeh nejde (aj tak je to všetko na jedno a to isté "kopyto"). "Ducharina" musí zaujať svojimi najsilnejšími zbraňami. Atmosférou, lakačkami, vyvolaním nepríjemných pocitov, čiže kompletne, "nepríjemne" emocionálne zasiahnuť. "The Canal" síce je snímok jeden z milióna, ktorý kopíruje mnoho predchodcov, ale presto všetko sa mu podarilo pár krát nejakou tou atmosférickou pasážou, či ojedinelou lakačkou potešiť. Záver síce predvídateľný, ale zato zaujímavým spôsobom uzavretý. Nebolo to až také špatné - 60%. ()

dubinak 

všechny recenze uživatele

Je pravda, že The Canal čerpá ne zrovna nenápadně z vícero filmů áčkové úrovně, jako je například Sinister, Insidious a dokonce i The Ring. Na druhou stranu je ale taky pravda, že se jedná o dost atmosférický a přitažlivý snímek, který ani nepotřeboval moc peněz, aby zaujal. Rupert Evans zvládá svoji roli úplně výborně a s přehledem s ním divák může soucítit. Další dobrou volbou byl výběr jeho filmového synáčka, který ani neumí být otravný, a proto je naprosto lehké se vtělit do jejich osudů. Příběh je docela pestrý, některé momenty nahánějí vážně hrůzu, škoda jen té detailně vyobrazené pointy, režisér ani nemusel brousit až do takové hloubky a možná by udělal líp. I tak mi Kavanagh nabídl kvalitní zážitek. ()

Reklama

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Nemohu než vlastně zrecyklovat již zde několikrát popsané. Kanál je především předvídatelné strašení . Zpočátku flegmatická duchařina se však postupně stává rozzuřeným cholerikem, který na Vás dští jednu povedenou strašidelnou scénu za druhou. A byť irstá stoka do jemně zatuchlého žánru nepřináší nic nového, zpívá onu obehranou písničku sexy chraplavým kontraaltem zkušené šansoniérky. Slušně odvedené řemeslo, navíc vyšperkované až překvapivě přesvědčivými herci. A finální tečka, díky které přece jen dostává trochu na frak i ona servírovaná předvídatelnost, mne vede až ke čtyřem spokojeným hvězdám. Viděno během Challenge tour 2015: 30 dnů se světovou kinematografií ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,V MÉM DOMĚ JSOU DUCHOVÉ. VÍM JAK TO ZNÍ. JE TO ZKURVENÁ PRAVDA. ALE NĚCO JSEM VIDĚL A SLYŠEL. A TO JE JEDINÉ RACIONÁLNÍ VYSVĚTLENÍ…" /// Týpek archivuje starý policejní filmy a najednou – co nevidí: svůj (novej) barák v roce 1902. Pak se mu ztratí stará, taky se vobjevuje podivnej přízrak… Hrabárna. Chvíli se mi to zdá bejt zajímavý. Po stopách starý tragédie (ale hovno, tvoji manželku nikdo nesleduje…), která v současnosti… no však víte. Týpek na pokraji duševního zhroucení pátrá a pátrá, trochu to straší, chudákovi z toho rozčilení vyběhnou na na lebce žíly, ale místo děšení mě sere. Jsem konsternován jeho chováním, páč je fakt zralej pro Cholouška. Hororový momenty dobrý! Ale jinak je to slátanina. Navíc – i díky pointě, hloupá. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Frajer vod vedle doma kladivem hledá někoho ve zdi. 2.) Zomrela mi žena. Už som vdovec. Jen tak nějak nevím, jestli mám mít radost. 3.) Thx za titule ,,LIVINGDEAD“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE ne NAPĚTÍ * ()

Nivenx 

všechny recenze uživatele

Po spoustu sračkách na mě vystřelilo tohle dílo Irů, jak blesk z čistého nebe. Režisér má nejspíš hodně nakoukáno, jelikož mi to připadá, že chtěl spojit několik témat, co se mu líbí a co jsou úspěšné dohromady. Ze začátku jede pozvolna a hraje na nervy, jelikož tušíme kam to směřuje, ale nejsme si úplně jistí. Do finále už je atmosféra, tak hutná, že je celkem nedýchatelná a nakonec ukáže i pravdu. Z filmu je cítit Sinister a Ozvěny mrtvých a takovou hru s námi hraje. V závěru(po Davidovo smrti) ať si pointu každý domyslí jak uzná za vhodné. Já mám své. Doufám jen, že Ivan Kavanagh tímto filmem svou hororovou kariéru začal a ne, že skončí jen u tohoto snímku. Jeden z TOP filmů tohoto roku! Bohužel na zmíněný Sinister nedosahuje a to hlavně scénářem, ale to nevadí. Já si The Canal užil. 90% // THX za titulky: "LIVINGDEAD" ()

Galerie (22)

Zajímavosti (1)

  • Vo filme je možné si všimnúť, že v hoteli i v domácnosti rodiny Williamsových sa vyskytujú rovnaké obliečky značky Ikea, konkrétne ide o Emmie Land obliečky. (Miagy)

Reklama

Reklama