Reklama

Reklama

Bakaláři - Série 5 (1976) (série)


Revizoři (S05E29)

(epizoda)
Komedie / Krátkometrážní
Československo, 1976, 15 min

Obsahy(1)

Kontrola jízdenek, prosím… Mladý účetní (J. Kepka) si před odjezdem vlaku nestihne koupit jízdenku. Když pak ve vlaku provádí kontrolu jízdenek revizor dráhy Vambera (M. Nedbal), starý praktik, mladík se mu představí také jako revizor. Vambera začne mladého poučovat a chlubí se, že pozná každého černého pasažéra. Po odchodu se náhle vrací, protože si na něco vzpomněl, a s údivem zjišťuje, že mladík si od průvodčí (I. Hüttnerová) kupuje dodatečně jízdenku… (Česká televize)

(více)

Recenze (14)

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jak dostat revizora československých drah do úzkých. Příběh byť úsměvný je po citové stránce ke starému člověku spíše tragédií. Inu, i mistr tesař se někdy utne. Konverzační povídka z prostor vlakového kupé, kde vynikl v roli vlakového revizora Miloš Nedbal a nutno podotknout, že svým projevem velmi připomenul Jaroslava Marvana z jeho dvou známých filmů o revizoru Andělovi. ()

MBob 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Usmevna nebo smutna bakalarska povidka - zalezi na uhlu pohledu.. Nemohu si pomoci, ale tady je docela tezke hodnoceni uz kvuli uhlu pohledu. On tu vlastne neni zadny vitez a minimalistickym herectvim lze docilit velkych veci. Diky panu Dietlovi zde dostali prostor dva skveli herci - M. Nedbal, ktery haji svou cest coby nekompromisni revizor a pan Kepka v roli podstiveho cerneho pasazere. ()

Reklama

otík 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Černobílá bakalářská povídka o mladším muži, který si nestihl koupit lístek, a jak už to tak bývá, zrovna kontroloval lístky revizor. A protože mladší muž je také revizor, jen ne ten na československých drahách, není daleko k nedorozumění. Typicky hrající Miloš Nedbal nemá v příběhu protivníka, protože Jaroslav Kepka snad ani nehraje, prostě svůj part jen odstojí. Škoda hereckého projevu, jinak to je klasická bakalářská povídka s mizivou pointou, ale pár vtipnými okamžiky. PS: v roli průvodčí je k nepoznání mladá Iva Hüttnerová ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Setkal jsem se s tímto již vícekrát, že obsah vykecá naprosto celý příběh, od začátku, do konce. Takže jsem se na tento příběh o Češích díval asi jen proto, abych mohl hodnotit. Průměrný, víceméně smutný příběh. Zajímavé bylo sdělení revizora, že v jednom vlaku podnikl zátah na černé pasažéry se čtyřmi průvodčími! Inu, produktivita práce v roce 1976. ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tuhle povídku už jsem kdysi viděl a teď po druhém shlédnutí ji můžu i ohodnotit. Jen se musím pozastavit na jednáním mladíka, který si kupoval jízdenku, i když už vlastně kontrolním mechanismem prošel a bez poskvrny. Minimálně mohl počkat, až revizor opustí vagón. Miloš Nedbal a jeho vysoké herectví se do role perfektně hodili. ()

Galerie (3)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama