Reklama

Reklama

Boj o Hedvábnou stezku

  • Čína Tchien ťiang siung š' (více)
Trailer 1

Když zkorumpovaný římský vůdce Tiberius (Adrien Brody) přijíždí v čele obří armády, aby si nárokoval Hedvábnou stezku, Huo An (Jackie Chan) se skupinou zkušených bojovníků spojí síly s elitní legií zběhlých římských vojáků vedených generálem Luciem (John Cusack) a pokusí se zajistit křehkou rovnováhu sil v regionu. V touze ochránit svou zemi a své nové přátele shromáždí Huo An válečníky 36 etnik, kteří se postaví na odpor Tiberiovi v neskutečně velkolepé bitvě. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (160)

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Jednohlasně wow. I když po famózní první půlce tempo trošku poleví a vyvrcholí až velkou bitvou pěti armád, nic to nemění na tom, že jakmile přijde na akci, je tenhle čínskej kousek dle očekávání naprosto bezchybný a nejen díky úchvatným zpomalovačkám patřičně hutný a zábavný. Jackie Chan i na stará kolena dokazuje, že právě on je ten vyvolený průkopník žánru a klidně byste ho ve filmu tipli na zkušeného čtyřicetiletého kapitána obranné hlídky, jelikož on stále všechnu svojí sílu umí patřičně prodat. Velice mě překvapili John Cusack i Adrian Brody, kteří skutečně vypilovali svoje římské bojové umění s mečem a hlavně úvodní desetiminutový duel Cusacka s Chanem je po choreografické stránce naprosto bombový. Přidejte vhodnou orientální hudbu a patřičnou špinavost a syrovost (ovšem prohnanou žlutým filtrem) a máte recept na epický historický film...8/10 ()

kinderman 

všechny recenze uživatele

Patetická, kýčovitá a pseudovlastenecká pohádka o tom, jak se všichni pobratřili na Hedvábné stezce. Cusack byl obsazen zcela nevhodně a vůbec netušil, jak má svou absurdní roli římského generála pojmout. Brody se naproti tomu domníval, že točí něco jako Gladiátora. V rámci reality show Hedvábná stezka hledá superstar si hrdinsky zapěl i Jackie Chan, když předtím zopakoval svůj "trik" z Police Story 3 (opření se o ženský hrudník v zápalu boje). Jo, asi uprostřed filmu je jedna zdařilá napínavá lukostřelecká sekvence. Toť vše. ()

Reklama

PetrPan 

všechny recenze uživatele

"My Číňané jsme jiní, my chceme mír pro všechny národy" Křišťálově čistá a naivní propagandistická "lahůdka" s patosem dosahujícím olbřímích rozměrů a nejotravnějším dětským hrdinou poslední doby, kterého český dabing povyšuje na největší filmovou osinu všech dob. Za to, že se Jackiemu do téhle srágory podařilo propašovat alespoň ždibec humoru a taky za mnou milované akční zpomalovačky bych se možná nakonec přiklonil i ke třem odřeným hvězdám, ale díky americkým krajánkům Cusackovi a Brodymu nakonec zůstanu u dvou. Chápu, že když už po vás skoro ani pes neštěkne, tak ani čínský prachy nesmrdí, nicméně tohle byl opravdu trapas srovnatelný s budovatelskými komediemi padesátých let v naší kotlině. S tím rozdílem, že naši herci neměli moc na výběr. ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

U mě spokojenost, dobrodružný snímek, jak má být. Jackie Chan mě bavil, John Cusack se mi líbil, Adrien Brody mi spolehlivě pil krev a ta krásná divoška Peng Lin mi byla tuze sympatická. Cením si choreografie duelů, byla velmi pěkná a povedená. A že to celé byla pohádka? No, byla. A co? Mně to vůbec nevadilo. ()

Streeper 

všechny recenze uživatele

Dlouho jsem přemýšlela jaké hodnocení mám filmu dát, nakonec jsem se rozhodla pro to vyšší. Film je zvláštně natočený ale to je na tom rozhodně za pozitivní věc. Jacki Chan stále u mí hrát a bojovat a dokonce i v historickém filmu dokáže bojovat s vtipností. Mě ale nejvíce překvapil John Cusack, podle mého názoru ve filmu předvedl nejlepší výkon. Adrien Brody tam byl ten zlý a i když mu to šlo, tak by podle mě měl dostat ve filmu více prostoru, vzhledem k tomu, že se ocitl v epickém bojovém závěru. Objevuje se tam i pár skvělých scén, které se dotknou u srdce, celkově má snímek ukazovat na to, že když je největší nutnost, tak se rozdílné kultury, náboženství nebo třeba i nepřátelé dokážou spojit proti nepříteli a v téhle době je to dost potřebné téma. ()

Galerie (284)

Zajímavosti (11)

  • Hudbu Henryho Lai natočil a dirigoval český skladatel a hudebník Petr Pololáník. (honajz)

Související novinky

10 nejlépe placených herců roku 2015

10 nejlépe placených herců roku 2015

06.08.2015

Časopis Forbes i letos vytáhl kalkulačku, aby dal nám na vědomí, kterým hereckým tvářím máme závidět výplatu za první polovinu roku. Kdo usedl na trůn? Podle očekávání Robert Downey Jr., který letos… (více)

Reklama

Reklama