Reklama

Reklama

Boj o Hedvábnou stezku

  • Čína Tchien ťiang siung š' (více)
Trailer 1

Když zkorumpovaný římský vůdce Tiberius (Adrien Brody) přijíždí v čele obří armády, aby si nárokoval Hedvábnou stezku, Huo An (Jackie Chan) se skupinou zkušených bojovníků spojí síly s elitní legií zběhlých římských vojáků vedených generálem Luciem (John Cusack) a pokusí se zajistit křehkou rovnováhu sil v regionu. V touze ochránit svou zemi a své nové přátele shromáždí Huo An válečníky 36 etnik, kteří se postaví na odpor Tiberiovi v neskutečně velkolepé bitvě. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (160)

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Od Číňanov človek nikdy nevie, čo by mal očakávať. Historické filmy vedia a keď sa držia pri zemi, zapoja do toho známe tváre, štipku historickej pravdy a neprepálený digivizuál, tak je to celkom pozeratelné. V púšti toho veľa nenarobíte, ale s mestami sa vyhrali, súboje boli nápadité, prelínanie bojových štýlov zaujímavé. Chan dostal po dlhej dobe úlohu, ktorá mu sedela, aj konaním, aj vekom. Biele tváre v radoch rímskej légie skoro nemali čo hrať ( veď človek ktorý je od mala vychovávaný ako vojak a nič iné nevie je najlepší staviteľ, čo si budeme hovoriť ) a Brody už mal lepšie a démonickejšie úlohy ( v tom kožuchu na tej púšti mu zima teda asi nebola ). Ale dá sa to vydržať, myšlienky to má pekné. 3 z 5 ()

Mauric 

všechny recenze uživatele

Co zde Cusack s Brodym dělají, to mi hlava nebere. Patetično v čínskému hávu je rozhodně mnohem méně otravnější než to americké blábolení o Bohu a Americe, ale přesto jde o glutamát obtížné stravitelnosti. Dialogový průjem mohutný, příběhové linky za horizontem událostí uvěřitelnosti a ačkoliv mě bojové eskapády Jackieho Chana vždy bavily a pořád mám slabost pro asijské kočky, co to umí s mečem či s lukem, více jak 25% si tato ztráta času nezaslouží. [Chn, Eng sub, Peking] ()

Reklama

JohnSmith 

všechny recenze uživatele

Nic moc jsem od toho nečekal a byl jsem velice mile překvapen. Výborná výprava, kostýmy, hudba i bitvy, kterých je požehnaně. Co na tom, že se to asi nestalo. I přes dvě hodiny má film spád a nenudí. Nesmím zapomenout na herce a to hlavně na Brodyho, který si zápornou postavu opravdu zahrál s chutí. A pro uživatele Acrobat, jestli chceš historickou korektnost, zajdi si do knihovny. ()

Streeper 

všechny recenze uživatele

Dlouho jsem přemýšlela jaké hodnocení mám filmu dát, nakonec jsem se rozhodla pro to vyšší. Film je zvláštně natočený ale to je na tom rozhodně za pozitivní věc. Jacki Chan stále u mí hrát a bojovat a dokonce i v historickém filmu dokáže bojovat s vtipností. Mě ale nejvíce překvapil John Cusack, podle mého názoru ve filmu předvedl nejlepší výkon. Adrien Brody tam byl ten zlý a i když mu to šlo, tak by podle mě měl dostat ve filmu více prostoru, vzhledem k tomu, že se ocitl v epickém bojovém závěru. Objevuje se tam i pár skvělých scén, které se dotknou u srdce, celkově má snímek ukazovat na to, že když je největší nutnost, tak se rozdílné kultury, náboženství nebo třeba i nepřátelé dokážou spojit proti nepříteli a v téhle době je to dost potřebné téma. ()

haj 

všechny recenze uživatele

Vůbec to neni tak špatný, jak jsem se obával. Příběh je sice tradičně čínsky nevyrovnanej, kdy se střídají občasné komediální vložky (i když pravda jen v první polovině) s těmi zcela vážnými a násilnými a film se nevyhne ani naivnějším a patetickým scénám, na druhou stranu akce je poměrně dost a je i překvapivě povedená, zejména pokud jde o souboje dvojic se zbraněma, který maj slušnou choreografii a jsou skvěle natočený. Na výpravě se taky nešetřilo, takže se na to hezky kouká. Herecky mi přišel obvzlášť mizernej Cusack, kterej vypadal, že ve většině scén vůbec neví, jak se má tvářit, naopak Brodyho záporák je povedenej a patřičně nesympatickej. No a Jackie, ten předvádí takovej svůj standard a šmátnul si i nechtěně na prsa, jako ve svých starších filmech, takže ve výsledku ok. ()

Galerie (284)

Zajímavosti (11)

  • Film mal v Číne premiéru vo formáte IMAX 3D na čínsky Nový rok. (mh825)

Související novinky

10 nejlépe placených herců roku 2015

10 nejlépe placených herců roku 2015

06.08.2015

Časopis Forbes i letos vytáhl kalkulačku, aby dal nám na vědomí, kterým hereckým tvářím máme závidět výplatu za první polovinu roku. Kdo usedl na trůn? Podle očekávání Robert Downey Jr., který letos… (více)

Reklama

Reklama