Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Píše se rok 50 před Kristem. Celá Galie trpí v obležení Římanů... Celá?!? Ale kdeže! Julius Caesar je bezesporu vynikající stratég a vojevůdce, který dosud nenašel přemožitele. Jen hrstka nepoddajných Galů se nadále vysmívá přímo do zobáku slavného římského orla a odolává jeho válečným výpadům. Nyní má Caesar geniálně lstivý plán, jak se drzých Galů zbavit jednou provždy: svést prostoduché vesničany kouzlem civilizace v podobě monumentálních římských staveb. Tedy, vlastně se jedná o kompletní vykácení lesů a výstavbu mramoráků (předchůdce dnešních paneláků)... Ale rozhodně s honosným názvem – Sídliště Bohů. Jenže Asterix a Obelix svou malou vesnici, ukrytou v hlubokém lese, oplývajícím chutnými divočáky, nadevše milují. Přece nedopustí, aby se z jejich milovaného domova stal pouhý turistický skanzen. Musejí nabrousit veškerý svůj důvtip a pokusit se prohnaného Caesara v této podlé bitvě porazit... (Bioscop)

(více)

Videa (3)

Trailer 5

Recenze (290)

Morzael 

všechny recenze uživatele

Kdo by to řekl, Asterix to ještě pořád má v sobě, dokonce se mu podařilo mě několikrát od srdce rozesmát. Konec byl sice už takový roztahaný a možná tomu chyběla i vážnější složka, aby člověk od příběhu očekával i něco víc, než jen další absurdní situace a fórky, ale proč ne. Věřím, že dětem se to líbilo a já shlédnutí nelituji. Dokonce i animace mi přišla decentní a snesitelná, plus popkulturní odkazy tomu dodaly šťávu. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Asterixe a Obelixe sleduju od mala, ale poslední dva hrané filmy, až na to obsazení, stály za pendrek. O to víc mě překvapil tento animák, který přišel z ničehoš nic a samozřejmě z domovské Francie. A je super, hodně super. Ačkoliv jsem nečetl komiksy, v dětství jsme však byl s mytologií spjatý nejen skvělým prvním filmem, ale i animáky, takže to pro mě není nic nového a jsem jenom rád, že tvůrci cílí na nové mladé publikum a přiblíží jim něco, co má ráda i předchozí generace a několik dalších před ní. Člověk se zasměje a nemusí být zrovna malé dítě..a to se cení víc, než cokoliv jiného. PS : doporučuji francouzštinu, pouze v originále získá animák potřebný drajv...80% ()

Reklama

jh666 

všechny recenze uživatele

Tak tohle jsem nečekal. Po šíleně průměrném poslední hraném Asterixovi, jsem byl k novému animáku dost skeptický, zvlášť když byl poprvé dělán touto animací. Sídliště bojů ale opravdu překvapilo. Je fakt, že původní komiksové album považuji za to nejlepší, které Gosciny a Uderzo udělali. Filmaři ale zašli ještě dál. Vzali všechno, co skvěle fungovalo a přidali pár dalších nápadů. Navíc mě tenhle animák i překvapil tím, že Galové tenkrát měli opravdu namále. Obávaní animace se navíc povedla na výbornou a zvyknete si na ni opravdu velmi rychle. Jen víc takhle povedených animáků. 90 % ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Vysloveně mi Sídliště bohů zvedlo náladu. Dokázalo mi totiž, že Frantíci stále dokáží přijít s novým a originálním filmovým zpracování příběhů Asterixe a Obelixe. Já na těch jejich pohádkách vysloveně vyrůstal. A to jak na komiksech, tak na samotných filmech v televizi. Vznik Sídliště bohů pro mě bylo mírným překvapením, od kterého jsem nevěděl, co očekávat, ale láska k původní předloze mi nedala a musel jsem se na ni podívat. A nakonec uznávám, že nezklamala. Nejenom, že animace je hezká, ale tvůrci zakomponovali naprosto parádní humor, kterým se občas otírají i o dnešní realitu, což je dobře, protože takhle to Goscinny a Uderzo vždycky zamýšleli. ()

mortak 

všechny recenze uživatele

Podrobit si národy a rasy ekonomicky, to je daleko jistější cesta než armáda, která remcá a chce zavádět pochybné demokratické praktiky. Satira Asterixovi vždy slušela (nezapomenutelných 12 úkolů pro Asterixe), a proměna galské vesnice na tržiště pro bohaté je vtipná... až k pláči (občas si přeji, aby se vrátil Český Krumlov mého dětství - oprýskané historické centrum plné tajemných uliček a vojenský cvičák za železničním nádražím, jenže to už je pryč, teď je to nový Řím). ()

Galerie (50)

Zajímavosti (8)

  • Film se stal komerčně nejúspěšnějším animovaným filmem ve Francii v roce 2014 a vydělal v ní 26,6 milionů amerických dolarů. Po celém světě pak 51 milionů dolarů, avšak film nebyl nikdy promítán v USA. (mar48)
  • Roger Carel, ktorý v predošlých dieloch prepožičal hlas Asterixovi, sa vrátil z dôchodku, aby ešte posledný krát nahovoril hlas malého galského bojovníka. (megajalec)
  • Ide o prvý animovaný film s postavami Asterixa a Obelixa, ktorý je v 3D formáte. (toi-toi)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno