Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hlavními "hrdiny" tohoto snímku jsou dva pubertální hoši, kteří tráví svůj volný čas čicháním ředidla nebo lovem koček, které pak prodávají do čínské restaurace. Jejich mentální schopnosti jsou na hranici svéprávnosti a totéž lze říci i o ostatních figurkách, které se filmem mihnou. Dlužno podotknout, že některé jsou na tom i hůře. Celým příběhem nás, jako červená nit, provází špinavý chlapec v trenýrkách s růžovou maskou zajíčka, který mlčí nebo kouří. (mutace)

(více)

Recenze (156)

Trevor 

všechny recenze uživatele

V poradí 4.444 hodnotenie na čsfd som sa rozhodol udeliť filmu, ktorý sa pravidelne umiestňuje v rebríčkoch filmov, ktoré majú ľudia problém dopozerať a ktorý rozhodne medzi kontroverzné filmy patrí. Nielen vulgárny jazyk, ale najmä kontroverzné témy ako incest, násilie na zvieratách či na ženách a prostitúcia (aj) detí sú však vyobrazené svojim spôsobom realisticky. Ďaľším dôvodom, kvôli ktorému zvažujem zaradenie filmu medzi obľúbených 10 je skvelá kamera, strih a hudba. Nakoniec si na svoje prišiel aj Rabbit a film sa svojou kontroverziou nielenže vyrovná, ale určite prekoná Srpski film. V lepšom svetle. Kým niektoré pasáže spomínaného filmu boli doslova nechutné len keď človek na nich pomyslel, v tejto dráme človek často narazil na úsmevné scény a najmä keď začal Sullivan cvičiť na pesničky od Madonny som si povedal, že toto patrí medzi vrchol pasáži z filmového plátna. Škoda že Harmony v niektorých fázach absolútne nevedel čo s filmom a tie hluché miesta momentálne tvoria spomínaný otáznik, či Gummo posunúť do svojej top desiatky alebo to ešte zvážiť. Jedenástku by mal istú. Ťažká dilema a skvelá voľba 4.444 hodnotenia na tejto databáze. ()

David.Darco 

všechny recenze uživatele

Gummo je pre mňa tak trochu ako olivy. Nikdy som im úplne neprišiel na chuť, ale niečo na nich proste je. Faktom je, že čím viacej rozmýšľam nad Gummom tým viac sa mi páči, preto aj hodnotím až pár dní po zhliadnutí. Je to treštené, špinavé, primitívne a už zrejme nikdy nepôjdem v Amerike do Čínskej reštaurácie , ale zamiloval som si to.. nasmial som sa. Rozumiem prečo sa to mnohým nepáči, rozumiem prečo niektorým áno. Či sa vám bude páčiť Gummo alebo nie, bude zrejme do veľkej miery ovplyvnené vašim vzťahom k mačkám a neživým predmetom (povedzme stoličkám). Cock-a-doodle-doo ()

Reklama

BlackTom 

všechny recenze uživatele

Mesto, kde každému j*be, je psychicky a fyzicky deformovaný, má úchylné záľuby... Albíni, zdechlé mačky, lepidlo, metal a pridrbaný králik... Čo sa dá povedať o filme, kde každý jedná ako idiot? Žiadna postava nie je sympatická, žiaden príbeh nevzbudí iné ako negatívne emócie. Takto si predstavujem filmové peklo, resp. peklo všeobecne. Ako absurdnú zmesku stratených existencií. Pôsobivosť snímku, jeho kontroverznosť, však ešte nerobí tento film dobrým. Never more. ()

Marqta 

všechny recenze uživatele

Po celkem zajímavé úvodní scéně se to nějak zvrtne. Neděje se prakticky nic a to jediné co člověk vnímá je zoufalství, které už téměř hraničí s odevzdaností. Popravdě nevím, co si o tomhle filmu myslet. Svým svérázným způsobem se může zdát originálním a zajímavým, ale mě to nějak minulo. Sice mě to nepohoršilo (jak tu někdo píše), ale ani mě to nebavilo. Přes to se musím přiznat, že atmosféra je celkem hutná a nechává mě i po shlédnutí na rozpacích. Říkám si- co to proboha bylo ? Ani dokument, ani příběh- spíš takové lyrické vyobrazení života v zapadákově- ve státě Ohio. Za mě se to pohybuje někde mezi 1 a dvěma hvězdičkami. ()

k212 

všechny recenze uživatele

Filmařina na úrovni nula, obsahově jasné a pochopitelné sdělení, že i takto to může být, existovat. Ale to vím i bez této filmové exhibice, která je spíš než filmem hraným dokumentem. Sprostá slova mě nešokují, jetých až úchylných dílek jsem pár taky viděla. Jenže Gummo je klasický výplodek nezávislé filmařiny, která bez větších uměleckých ambicí lehce zveličuje (snad i záměrně) a věší nám na nos přesvědčení, že takto je to normální. Inu pro mě není, takže jsem asi pokrytec. Na stranu druhou je dobře, že vznikají i taková díla, jejichž primárním účelem není bavit, ale na něco upozornit. Podotýkám, že i tato dílka mohou být tendeční a zahleděná sama do sebe. Gummo takové je. ()

Galerie (48)

Zajímavosti (20)

  • Z nepoužitých scén spravil režisér Harmony Korine o rok neskôr výstavu s premietaním 30 minútového experimentálneho filmu s provokatívnym názvom The Diary of Anne Frank Part II. (classic)
  • Ve scéně, kdy dva chlapci v kovbojských převlecích rozbíjejí věci na skládce, rozbijí také okno u auta. V dalším záběru je však okno v pořádku. (moukey)
  • Nakrúcanie trvalo 20 dní a pracovalo sa s rozpočtom 1.3 mil..$. (classic)

Reklama

Reklama