Reklama

Reklama

Welp

Trailer

Sam je dvanáctiletý kluk, který to nemá v životě vůbec lehké. Chodí totiž do skautského oddílu, ve kterém je největší zábavou se do něj strefovat a šikanovat ho. Nejhorší ze všeho je jejich vedoucí Peter, který, jak se zdá, našel až sadistickou zálibu v jeho ponižování. Tento rok se má oddíl vydat do kempu, kde koluje podivná legenda o smrtícím nebezpečí, které hrozí všem táborníkům. Nikdo tomu samozřejmě nevěří, až na Sama, který zjistí, že legenda je krutá pravda. Jak se ale zdá, nikdo mu nevěří, a tak se všichni dostanou do smrtícího nebezpečí. Nelítostný zabiják už si totiž pro ně jde. (topr harley)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (77)

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Ve Welp ožívá jedna z mnoha bezejmenných strašidelných povídaček vyprávěných u skautských táboráků. Na kdo a proč je tedy zbytečné se ptát. Mají bubáci motiv? Belgická lahůdka kráčí cestou kempových slasherů, kterou kdysi vyšlapal zejména legendární Pátek, a kráčí jí důstojně a s grácií. Nečekejte však masakr od začátku do konce a ani dnes docela oblíbený černý humor, i když minimálně jedna scéna vám bránici polechtá. Tenhle slasher je klasická poctivá práce, postupné budování napětí, skvělá lesní atmosféra, zabiják/ci nastupuje/í na scénu docela zřídka, ale v závěru udeří s brutalitou, která nezná mezí. Masomlejn, díky darkrobyku, mi až vyrazil dech. Víc podobných záležitostí a slasher se možná dočká své renesance, kéž by. Five! A to i za skvělý soundtrack, osmdesátky hadra! Viděno během Challenge tour 2015: 30 dnů se světovou kinematografií ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Jediné dobré na snímku sú lesy a pekná príroda. S tým súvisí aj atmosféra, keď sa zotmelo a začalo v tábore skautíkov strašiť, tak dosiahla aspoň priemernú úroveň. Ale inak film neponúkne nič, čo by nadchlo. Úvod je slabý, nudný a hlavne, trvá to dlho. Mordovačiek je málo a zvyčajne nie na kameru, prípadne len na thrillerovej úrovni. Napätie tu trocha je, ale všetko ničia nesympatickí herci, takže je vám jedno, či ich zamordujú alebo nie. Skrátka žiadna atmosféra desu a strachu, ani príbeh čo by oslovil. Len amaterizmus a odfláknutá práca. Ku koncu sa to v tomto smere trocha zlepšilo ale nie zas tak, aby človek výskal od radosti. Totálne nevyužitý potenciál inak výborného lesného prostredia. 40/100 ()

Reklama

heyda 

všechny recenze uživatele

Líbil se mi nápad se skautským táborem uprostřed lesa. Hlavné za prostředí určitě palec nahoru. Bohužel k postavám (dětským i dospělým) jsem si nenašel skoro žádný pozitivní vztah a proto mi byli všichni tak nějak ukradení a to je chyba. Stejně tak záporné postavy byly dost divné. Asi bych si dovedl představit jiné zlo, ať už démonické nebo něco naopak reálného. Ač se tvůrci snaží a je vidět, že s kamerou, střihem i zvukem umí skvěle pracovat, tak měli podle mě zkusit napasovat na stejné prostředí se skautama jiný hororový příběh. 55% ()

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Překvapení. Poslední dobou ho mám v tomhle žánru víc, než dost. Vysoce hodnocené horory hodnotím nízko, ty vysoko zase naopak. Sám nevím, čím to je. Možná mám velké sociální cítění, možná filmům vůbec nerozumím, každopádně nějaké procenta, ty už jsem přestal dávno sledovat. Mrknu na poster, přečtu obsah a podle hodnocení mých některých oblíbenců jdu do toho. Zklamu se jen málokdy a tenhle film není výjimkou. Velmi vydařená, skautská dovolená, která se pro většinu účastníků změní v noční můru. V nádherném prostředí přežijí ti nejsilnější, nebo možná nejschopnější. Ale to uvidíte sami, než se nadějete, bude konec, který mě donutil zvednout o jednu hvězdu nahoru. Zcela zaslouženě. ()

Yoshitsune 

všechny recenze uživatele

S těmihle skautíky, bych si tedy vyjet do krásné Blu-Ray přírody nechtěl, jelikož sou to magoři. A přitom do poloviny se to tvářilo, jako standardní lesní vybíjená, ale od poloviny, se jedna postava teda vybarví a začne to být divné. Jelikož sem v podstatě nevěděl, jak to s touhle postavou je, tak to sice bylo zajímavé sledovat, ale budování charakteru té postavy, pak šlo logicky do prdele. Zkráceně by se dalo napsat, že hlavní protagonista je blbec. Byť mordy sou a pastičky, pastičky, sou celkem povedené a nápadité, les tedy neni nijak hnusný a působí docela malebně, takže o atmosféru se tedy hlavně stará cosi v lese. Jo je to škoda, kdyby les byl hnusácký, hned by to bylo lepší, ale na druhou stranu když se setmí, tak to docela funguje. A zpívání u ohně mělo taky něco do sebe, tak jako tak velký odvar to neni, hlavně když vezmu v potaz že sem tenhle film dlouho hledal (díky Bloody13) a nakonec z toho vyšlo tohle. Jo a co ti dva co stačili utéct, jak to s nimi bylo ? No takže budu tentokrát kritický. ()

Galerie (8)

Reklama

Reklama