Reklama

Reklama

Samba se do Francie přistěhoval před deseti lety ze Senegalu. Pracuje načerno v různých zaměstnáních a doufá, že brzy dostane povolení k trvalému pobytu. Jeho neradostná rutina se změní, když potká Alice – manažerku, která trpí syndromem vyhoření a dobrovolnickou prací se snaží dát svůj život zpátky dohromady. Brzy mezi nimi vznikne křehké pouto. Jejich vztah se však nesetkává s pochopením okolí: Sambův strýc synovce varuje, že jej žena opustí, jakmile bude psychicky zase v pořádku, a Aliciiny kolegyně jí zase vyčítají, že si od klienta neudržela profesionální odstup. (AČFK)

(více)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (137)

novoten 

všechny recenze uživatele

Je to od Nakacheho a Toledana koneckonců obrovská troufalost. Opět útočí na diváka skrz nevtíravou Einaudiho hudbu, bodují díky aktuálnímu námětu a v první řadě spoléhají na zdrcující charisma a odzbrojující úsměv Omara Sy. A jako zázrakem opět vítězí. Jejich Nedotknutelnými tak důkladně prověřené zbraně neztratily ze své palebné síly vůbec nic a přestože je celá situace opět náležitě nadlehčena a pro pracující ze sociální sféry ve své podstatě tak trochu neuvěřitelná, nemám slov. Tohle je totiž pokus odvyprávět příběh z problematiky, nad kterou se sice drtivá většina lidí pousměje, dojme i zakroutí hlavou, ale po odchodu z kina zapomene. A takovým přece nejde nefandit. ()

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Výborný soundtrack, příjemné, herecké výkony a pak už skoro nic. Po skončení tohoto filmu zůstala jen lehce nadprůměrná pachuť, kterou jsem od nejočkavanějsiho, francouzského filmu rozhodně nečekal. Velmi průměrný, místy i nudný příběh, který mě nedokázal vtáhnout do děje. Tohle vše nezachránil ani snaživý Omar Sry, ani Charlotte, konečně v "normální" roli, takže celkově nemůžu o tomhle filmu mluvit v nějakých superlativech. Snad někdy jindy, ale dnes určitě ne. ()

Reklama

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

z Nakacheho trojice (Nedotknutelní-Vyjímeční-Samba) nejslabší kousek.Ne snad že by to nebyl příjemný film,u kterého ty dvě hodiny utečou jako nic,ale na rozdíl od zbylých dvou postrádá silné momenty a to jak ty komediální,tak ty dojemné-lidské.U Vyjímečných i Nedotknutelných se tohle režisérům povedlo dostat do určité rovnováhy.V tomhle případě bohužel ne a jakkoliv jsem se celkem slušně bavil,tak vím,že na rozdíl od zbylých dvou nemám potřebu vidět Sambu znova...60% ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Jsem vážně fascinován tím, jak umně dokáží Francouzi namíchat skvělé sociální drama, které obsahuje i citlivě dávkovanou formu komedie. Upřímně, nevím, zdali to někdo dokáže lépe. Samba totiž právě tohle symbiotické spojení nabízí, přičemž jako pomyslnou třešničku na dortu, vyjma skvělého a hutného příběhu, nabízí i skvělé herecké obsazení, z něhož nejvíce vyčnívá Omar Sy. ()

Sdoom 

všechny recenze uživatele

Příjemný a a milý film se sympatickými herci, který ovšem neví, čím chce být. Mix komedie a sociálního dramatu má své silné momenty, ale dost často se stává, že se ve filmu prostě něco děje a nemá to na celkové vyznění žádný vliv. Prostě takový sled scének, které tedy jakžtakž drží dějovou linku, chvíli se má člověk smát, pak zase zvážnit a závěr vlastně nic neřešil. Nevím, jestli by tomu pomohlo druhé zhlédnutí, ale obávám se, že ne. Nicméně nějakou výpovědní hodnotu o sociální situaci přistěhovalců ve Francii film má, chvílemi se člověk baví, takže celkově lepší průměr. (kino Cinestar, orig.) ()

Galerie (39)

Zajímavosti (4)

  • Film měl nesoutěžní premiéru na filmovém festivalu v Torontu v září 2014. (Terva)
  • Natáčení probíhalo v Paříži. (Terva)

Související novinky

Startuje letní přehlídka BEST FILM FEST

Startuje letní přehlídka BEST FILM FEST

09.07.2015

Volné seskupení čtyř artových kin v Praze: Atlas, Evald, Lucerna a MAT pořádá od 9. do 15. července tohoto roku BEST FILM FEST, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů první… (více)

Reklama

Reklama