Reklama

Reklama

Samba se do Francie přistěhoval před deseti lety ze Senegalu. Pracuje načerno v různých zaměstnáních a doufá, že brzy dostane povolení k trvalému pobytu. Jeho neradostná rutina se změní, když potká Alice – manažerku, která trpí syndromem vyhoření a dobrovolnickou prací se snaží dát svůj život zpátky dohromady. Brzy mezi nimi vznikne křehké pouto. Jejich vztah se však nesetkává s pochopením okolí: Sambův strýc synovce varuje, že jej žena opustí, jakmile bude psychicky zase v pořádku, a Aliciiny kolegyně jí zase vyčítají, že si od klienta neudržela profesionální odstup. (AČFK)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (137)

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Méně nesnesitelné než Nedotknutelní nejspíš i proto, že povrchnost a snobský humor jsou už tak silné, že tomu snad nikdo nebude cpát přesahy (aspoň doufám). Nahoru to táhnout především herci (Gainsbourgová!), kteří se ale tak soustředí na vyznění jednotlivých scének, že jejich postavám chybí celistvost. Není pak divu, že se nedaří budovat přesvědčivé vztahy mezi nimi. Krom momentů, kdy se hrdinové začali z nějakého důvodu na několik minut chovat jako retardované děti, aby byla legrace, to ale na té nejprimitivnější úrovni docela funguje i přes přestřelenou stopáž. ()

venison 

všechny recenze uživatele

Výborné francouzské sociální drama, které se dotýká velmi aktuálního tématu - migrantů.. Ukazuje nám nejen celkovou problematiku francouzských migrantů, jejich komplikovaného života na okraji společnosti, ale také jaká je multikulturní láska a jak snadno může neobyčejné setkání někomu ovlivnit život.. "Samba" film s Omarem Sy "Nedotknutelní" nepřekonává, ale velmi silně dotahuje.. Báječná podívaná a silný snímek, který příjemně pobaví svým inteligentním humorem.. ()

Reklama

andrii 

všechny recenze uživatele

Odvaha niterných zátočin. Osmělit se, nadechnout, odbourat a pláchnout pozemské tíži. Znovu je postavil na nohy. Naučil nové životní kroky. Smyl černé myšlenky, vytavil poezii, ten osvobozující, zprvu platonický, magický cit, vložený do dvou srdcí. Nedotknutelná melancholie se rozplyne. Rozprostřené, jemné romantické vlnky oblaží. Není sama, není sám, odráží v sobě navzájem jímavost a vláčnost gest, silný, člověčí šarm. ()

Khalesi 

všechny recenze uživatele

Ale tak nebudem sa tu čertiť nad tým aké skvelé, obetavé a citlivé úradníčky majú vo Francúzsku, alebo, že hlavná hrdinka mi pripomínala viac kobylu, než ženskú samičku, aspoň pokiaľ sa jej úsmevu týka. Faktom je, že príbeh je trochu klišovitý gýč, ale mne predsa len sadol. Zrejme by som podľa niektorých tunajších stoikov a tvrdých chlapov mala navštíviť psychiatra, alebo sa nad svojou povrchnou, prázdnou a jednoduchou dušičkou aspoň vážne zamyslieť. No tentokrát budem hodnotiť len podľa dojmu, ktorý vo mne film zanechal a rozverne mu naparím štyri hviezdy, pretože občas je lepšie nechať sa len tak uniesť bez toho, aby som sa hnidopišsky vŕtala v uveriteľnosti každého detailu, alebo si neuroticky ohrýzala nehty nad tým, čo si o mne budú miestni géniovia myslieť. Po troch dvanásť hodinových smenách v nemocnici, kde som sa po krk vymáchala v sračkách, moči a krvi, mi tento film proste, jednoducho zdvihol náladu a pobavil ma. Viac som snáď od filmu v danú chvíľu ani neočakávala. ()

Lanark 

všechny recenze uživatele

No, spíš bych to viděl na valčík... Takové to točení se po place bez cíle a jen s občasou otočkou. Hlavně nešlápnout nikomu na nohu! Postrádá to lehkost a upřímnost Nedotknutelných, i když se to Einaudi snažil zakrýt použitím stejných hudebních motivů. Neříkám, že některé taneční kroky nestojí za podívanou, ale bohužel utopené v balastu je může člověk "proklimbnout". Příště bude lepší, když se Nakache a Toledano místo nošení trik pro štěstí, budou věnovat scénaři a režii. Nic naplat, ani Omar ani Charlotte celý snímek neutáhnou, ač se hodně snaží... ()

Galerie (39)

Zajímavosti (4)

  • Filmovanie snímky trvalo od 20. októbra 2013 do januára 2014. (MikaelSVK)
  • Natáčení probíhalo v Paříži. (Terva)

Související novinky

Startuje letní přehlídka BEST FILM FEST

Startuje letní přehlídka BEST FILM FEST

09.07.2015

Volné seskupení čtyř artových kin v Praze: Atlas, Evald, Lucerna a MAT pořádá od 9. do 15. července tohoto roku BEST FILM FEST, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů první… (více)

Reklama

Reklama